Blogosféra slaví půl roku

Na apríla 2020 byl na serveru Blogosféra zveřejněn první článek.  Po půl roce je možná čas na drobnou rekapitulaci.

Jen chci připomenout, že Blogosféra vznikla jako prostor pro autory, kteří chtějí psát bez cenzury a autocenzury, bez obav, že by některé slovo – a to i zcela neškodné – neznamenalo vyřazení jejich jinak kvalitního článku do vytracena. Současně i jako prostor pro ty, kteří nechtějí být obtěžováni osobními útoky jedinců, kteří neumějí nic jiného.  Bylo jasné, že přes počáteční nadšení z nového prostoru dojde časem k jistému „ochlazení“ přesunem do jakési všednosti vědomí existence dalšího virtuálního prostoru, kde budou zveřejňovat své blogy a pocity autoři Blogosféry. Někteří zde zanechali jen jeden – dva blogy, a poté odešli (či možná vyčkávají), jiní zde publikují pravidelně.

Za existenci Blogosféry bylo publikováno do dnešního dne celkem 327 blogů (tedy téměř 2 články denně).  V diskusích bylo zveřejněno něco málo přes 3000 příspěvků, což je zhruba 9 k jednomu blogu. Diskuse jsou vedeny věcně a slušně, čímž se tento prostor odlišuje od většiny známých serverů, které dávají prostor pro exhibici místo argumentů.

Půlrok vyprofiloval některé autory k publikování videoblogů (David Moravec), poezie (Vladimír T. Gottwald), u jiných je patrný jistý pel mel témat.  Což naplňuje smysl tohoto prostoru, v němž si každý může najít díky orientačním štítkům téma, jež mu vyhovuje a o kterém si chce něco přečíst. Stejným způsobem si může snadno nalézt autora, kterého chce číst.

Dosavadní facelift blogu je stále původní, ale mám slíbeno od IT týmu (Adéla a Jakub), že se pracuje na jeho zlepšení tak, aby byl přitažlivější a snad i technicky dokonalejší a tedy přístupnější pro čtenáře i autory.

Chci poděkovat aktivním autorům za jejich publikaci v prostoru, který je samozřejmě méně známý než jiná média. Současně bych chtěl všechny požádat, aby své články dle možností a chuti dále rozšiřovali na sociální sítě, což je umožněno tlačítky pod článkem. V dnešním světě při vysokém počtu podobných prostorů je třeba na sebe upozornit, aby si čtenáři Blogosféru našli.

Na dálku všem autorům a věrným čtenářům aspoň virtuální přípitek.

Subscribe
Upozornit na
guest

27 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Ladislav Nádvorník
Ladislav Nádvorník
3 let před

..nedostek času nedovoluje mi v současné době víc než číst… ale i psaní se vrátí…

Alejandro Azamedo
3 let před

Děkujeme za kvalitní čtivo jak po stránce formy tak po stránce obsahu 🙂.

Michaela Klímová
3 let před

🙂 Mohu přidat paměti?
„On je fakt sympaťák a pěkně se s ním nadávalo na komouše :-D. Byl radikální a jako doktor výborný, jak jsem říkala, primář ho měl moc rád. Měl perfektní rodiče. Nic záporného ;-).“
Za mě – Blogosféra je únik o patro výš a podaná ruka ve správný čas.

David Moravec
3 let před

Mám to tu taky rád. Díky, Tome! Jsem i rád, že se filtrují ty hejty. Nechci se smířit s tím, že je to normální. Je fajn mít jasná pravidla. Komu se to nelíbí, tak tu přece nemusí chodit a může hejtovat na idnes.

Matějovský
Matějovský
3 let před

Mám to tu rád.

Michaela Klímová
3 let před

Přeji vše dobré. 🙂

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Budiž Ti za tohle dítko věčná čest a sláva (ač si za ni koupíš lautrtrus)! A my, již s touhle Tvou dcerou Blogosférou povýtce poněkud obcujeme, Tě dále ctějmež coby skorotchána dobrotivého!

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Akorát ta potence holt už nejni co bejvala… ;Đ

Mirka Šulcová
Mirka Šulcová
3 let před

Virtuálně připíjím na “půlročí”, krásně si tu počtu i podívám a přeji mnoho článků i plodných autorů. Je mi tu s vámi všemi příjemně a pohodově. Jen tak dál!!!

Adéla Vodvářková
Admin
3 let před

Držím nám palce!

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Já lempl si palce trochu šetřím, holt mně začnou modrat circa za hodinu a čtvrt.
🤠

Vlasta Fišrová
Vlasta Fišrová
3 let před

Milý Tomáši, virtuálně bych si ráda přiťukla na to, jak se blogosféra rozvíjí co do počtu kvalitních autorů i rozličných témat. Troufnu si říct, že je to tu pro inteligentnější čtenáře, a to se jen tak někomu nepovede, založit a udržet takovýto prostor. Takže pišme, sdílejme, diskutujme. Tímto všechny srdečně zdravím.

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Vlastěnko-jitřenko, i já Vás!
🤠

David Vlk
3 let před

Poděkovat bysme spíš měli my Tobě Tome. Moc nestíhám , ale brzy něco taky napíšu.

Adéla Vodvářková
Admin
3 let před
Reply to  David Vlk

Inu, máte toho hodně.

David Vlk
3 let před

Vnímám tu oprávněnou jemnou výtku.

Michaela Klímová
3 let před

🙂

David Vlk
3 let před

Já vím Tome…

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial