Východní despotové jsou pořád stejní

Jedno mají společné lžou jak když tiskne. Na vlastních lidech jim nezáleží. Pro svou moc udělají cokoliv. Vražd se neštítí. Nebezpeční jsou nejen vlastním lidem, ale i svým sousedům.

Alexandr Lukašenko neodstoupí, neodstoupí a neodstoupí. Můžeme polemizovat, jestli volby v Bělorusku byly férové nebo ne (české Kremrole vám jistě budou tvrdit že poctivé a svobodné byly), ale žádný demokratický politik se neuchýlí k takové podlosti, že se bude mstít na dětech svých oponentů. Alexandr Lukašenko už sdělil Svjatlaně Cichanouské, že pokud se vrátí do Běloruska, mohou se její děti stát sirotky. Komunisté zavírali do vězení, do blázinců, děti oponentů nenechali studovat, ale tak daleko, jak zašel Alexandr Lukašenko, nebyli nikdy. Ostatně i jeho blábolení o ohrožení ze strany NATO připomíná rétoriku 50. let, tedy léta nejtvrdšího stalinismu. Připomeňme si, že NATO nikdy nikoho v dějinách nenapadlo, ani tím nikomu nehrozilo. A tvrzení Lukašenka, že se na vpád chystá Polsko, nebo dokonce Litva, už hraničí s psychiatrickou diagnózou.

To sousední vůdce z Kremlu na to jde jinak. Ten opozičníkům nehrozí, ale za jeho vlády podivně mizí, jsou neznámo kým zavražděni, případně uklizeni do vězení. Platí to i pro novináře. Ale mlžení je na stejné úrovni.

Tak jsme se z Kremlu dozvěděli, že Alexej Navalnyj v Rusku zkolaboval na látkovou výměnu. To trvalo jen pár hodin, než byla zpráva uveřejněna. Lékař, který jí vydal, byl následně Kremlem vyznamenán. Ale vlastně Alexej Navalnyj zkolaboval proto, aby mohl být následně v Německu otráven Novičokem. Pak to zase Novičok nebyl. Poté, co Německo zažádalo Rusko o poskytnutí důkazních materiálů, bylo Německo Ruskem obviněno, že důkazní materiály zadržuje ono. Podle posledních informací z Moskvy se Alexej Navalnyj mohl otrávit sám, jak sdělil Putin do telefonu francouzskému prezidentovi Macronovi. Následné obstavení majetku Navalného a zabavení jeho bytu je jistě další léčebný postup moskevské věrchušky.

Připomeňme si, že malajsijské letadlo nad Ukrajinou nejdříve sestřelila ukrajinská stihačka, pak ukrajinští vojáci, pak to byla sabotáž…. .

Na Krymu ruští vojáci také nikdy nebyli, aby byli následně za svou záslužnou dovolenou vyznamenáni.

Těmhle pohádkám už prostě nemůžou snad věřit ani jejich autoři. I když se i u nás najde dost lidí, kteří jsou o té jediné, nezpochybnitelné, kremelské pravdě přesvědčeni. I jim bych možná doporučil nějaký několikaměsíční ozdravný pobyt v Rusku. Aspoň by se jim splnil jejich sen o ráji na zemi.

Subscribe
Upozornit na
guest

5 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
3 let před

Nejsou stejní. Každý ten darebák se jmenuje jinak.

Bohumil Michal
Bohumil Michal
3 let před
Reply to  Pavel Dvořák

No jo, to se říkalo:
Jak se jmenoval Lenin? Uljanov.
A jak se jmenoval Stalin? Džugašvili.
Kdy byla Říjnová revoluce? V listopadu.
No vidíte, a tak je to tady se vším.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Čím větší země, tím větší logika…..
Dobře, Tomáši.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
3 let před

Rusko pravítkem nezměříš a rozumem nepochopíš.

Bohumil Michal
Bohumil Michal
3 let před

Nechvalně známý Josef G. prý říkal, že v drobnostech je třeba úzkostlivě dbát o pravdu; lhát se může v zásadních věcech. Lidi si pak řekknou, že na tom přece něco musí být, v něčem takovém by si lhát nedovolil.

Takže jo, oni těm nesmyslům v Rusku možná dost lidi věří.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial