Už si šijete zase roušky?

Druhá vlna koronaviru prostě přijde, i kdyby se musela vymyslet. Počet mrtvých u nás za první pololetí letošního roku je stejný jako za stejné období loni. Ale vláda už vytahuje podzimní kalibry, kdy bude opatření potřeba zpřísňovat. A co na to Čína, odkud to celé přišlo?

Když v březnu přistálo první letadlo s dodávkou roušek, tak se děly věci. Přímo na letišti vítala speciál vládní delegace v čele s premiérem Babišem, dále ministryní financí Schillerovou a ministrem vnitra Hamáčkem. Nechyběl samozřejmě ani čínský velvyslanec. „Taky děkuju panu Tvrdíkovi, který to organizuje v Číně, a našemu prezidentovi, který měl vždycky excelentní vztahy v Číně,uvedl premiér na tiskové konferenci.

Přidal se náš velmi moudrý prezident Zeman: Máme děkovat právě za tu dodávku, reagoval Zeman na dotaz, za co by Češi měli být vděční největšímu komunistickému národu světa. „Čína byla jediná země schopná poskytnout ochranné pomůcky. Na její čekací listině bylo 80 zemí,“ uvedl prezident a odhalil: Jsem informován, že díky našim dobrým vztahům  až na primátora Hřiba (primátor Prahy Zdeněk Hřib, pozn. autora) a další antičínské hysteriky – jsme dostali přednostní pořadí.

A jaká je situace dnes?

Česko se chystá žalovat čínské výrobce za nekvalitní roušky. Zhruba 30 procent všech dodávek ochranných prostředků objednaných během pandemie muselo ministerstvo stornovat. Nejčastěji proto, že nebyly kvalitní. Na konci nouzového stavu už účet za roušky, respirátory, rukavice, ochranné obleky nebo ventilátory a termokamery vyskočil ministerstvu zdravotnictví na 2,34 miliardy korun. Čínské firmy na reklamace nereagují a ministerstvo zdravotnictví proto chystá soudní žalobu. A na Hradě zase zavládlo tradiční ticho.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

7 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimír T. Gottwald
3 let před

Nemáme zrovna času nadmíru,
pročež dnes budu stručný:
Šijte si roušky z hajzlpapíru,
neb budou multifunkční.
🤠

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
3 let před

Ale v jakém pořadí použití?

Matějovský
Matějovský
3 let před

Ještě bych nezapomněl na to, že testovali pouze roušky a respirátory zakoupené ministerstvem zdravotnictví, roušky zakoupené ministerstvem vnitra se netestovali a Hamtáček roztrubuje, že není třeba testů. Podle mého ta celková škoda bude mnohem mnohem větší.

David Vlk
3 let před

Too se někdo zase napakoval.

Stanislav Látal
Stanislav Látal
3 let před

vděční největšímu komunistickému národu světa.
To je přímo uchvancancující – čo je to také komunistický národ ? 😀😀😀
Jak se může člověk narodit Komunistou ?
Narodit se může pouze jako člověk, jako Komunista může jenom zblbnout (někteří se z toho vyléčili).

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
3 let před

Komunistický národ je takový, kterému nevadí komunisté na čelných místech, anebo se nechá nějakým Velkým Vůdcem zblbnout. Jinak, ono se přesně neví, který gen může za to, že se člověk už komunistou narodí – nakonec každý člověk už má od narození sklony k něčemu zvláštnímu. A tento gen lze podědit (Grebeníček st. Grebeníček ml.), nebo ne. Stejné je to i s náchylností k různým chorobám.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Díky za připomenutí Číny, z níž všechen tenhle čurbes pochází (a je lhostejno, je-li to virus uměle stvořený v rámci hrátek s viry, které se vymkly z rukou nebo jen tím, že Číňané snědí všechno). To, že čínské zboží bývá často brak, ví celý svět. To, že u nás byly v rekordním čase připraveni naši výrobci připraveni vyrábět pomůcky, ale vláda dala přednost firmám, které řídil jeden člověk s 13 exekucemi s bydlištěm kdesi pod mostem, se ví méně. Co je ale jasné, že ta parta na Hradě by už fakt měla odejít do útrob a někteří na Mírov.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial