Zdravím návštěvníky z Idnesu

Dobrý den přátelé i nepřátelé. Vítám Vás u nás na Blogosféře ať už je důvod Vaší návštěvy jakýkoliv. Vítám tedy i pan Nožičku, Ručičku a Hlavičku.

Jsem moc rádi , že jste nás na Blogosféře navštívili. Můžete zde číst blogy autorů, kteří z nějakého důvodu potřebovali takovou jakoby „Pozitivnější útulnu“

To je asi to, co nás tady nejvíc spojuje. Ano budete se divit , ale není to žádné spiknutí nikoho proti nikomu, prostě jsem jen chtěli mít prostor pro své psaní.

Co u nás na Blogosféře můžete dělat? Můžete si tady číst a můžete tady i psát. Třeba diskusní příspěvky, anebo i blogy, ale abyste to mohli dělat, musí Vás schválit administrátor a pan domácí tohoto prostoru pan Tomáš Vodvářka. Jakmile Vás jednou schválí a ano, někdy to trvá i dva dny , protože pan Vodvářka provozuje Blogosféru jen ve svém vzácném volném čase, můžete si tady psát co chcete.

Takže napište první příspěvek do diskuze a chvíli prosím počkejte, pokud nejste známá stallkerská firma, určitě Vás Tomáš schválí, je to velmi čestný a spravedlivý člověk, a nám bude ctí setkat se s Vámi i v diskusi.

Každý blog má svá pravidla. My máme pouze jedno, že diskutují a přispívají jen schválení návštěvníci, což ale dělají na každém blogu, takže není důvod, aby to zde bylo jinak.

Občas zaslechnu námitky, že jsem zde nedemokratičtí a jednonázoroví, ale proti tomu se musím ohradit. Každá demokracie má svá pravidla a ta domnělá jedno názorovost, rozhodně není jednotná. Nechceme tady jen nácky a komouše, to je vše.

Já například vůbec nevím jaký má názor třeba Na EU Vlasta Fišerová, nebo koho volí slečna Vodvářková, nemají potřebu o tom psát a já nemám potřebu se jich na to ptát. Taky nejsme žádným klubem „Lepšolidí“ rádoby intelektuálů, jak se občas píše v diskusích na Idnesu. To bych tady asi nemohl být já „Lidový chlápek z Hradiště.“

A v neposlední řadě………. nejme tady klub nepřátel Idnesu, někteří  tam nadále své blogy publikují také.

Tenhle blog jsem napsal jen proto, protože nás mají na Idnesu někteří lidi neustále v puse a roztrušují o nás hloupé lži v diskusích, Většinou právě Ti, které tady opravdu nechceme. Někteří z nás jsme právě kvůli nim z Idnesu odešli a já si tam kvůli těmhle tydýtům ten svůj milovaný blog zrušil definitivně.

Co je tedy vlastně Blogosféra? Je to prostě malý začínající prostor pro zajímavé psaní a čtení. Nemáme tu reklamy, nemáme tu profesionální administrátory, nemáme tu Karmu ani počitadla čtenosti. Ano…… všechny ty cukříčky autorského libida tady chybí. Tady píší většinou Ti, kdo nehledají podrbání za uchem a stereoidy pro svoje Ego.

Nesoutěžíme, nesoupeříme, chceme být jenom oživením a ano asi bychom spolu dokázali všichni v míru zajít na pivo, nebo kafe. Blogerem roku je tu každý, kdo najde odvahu něco napsat a jít s kůží na trh.

Takže děkuji Vám za návštěvu a zkuste se někdy vrátit a začíst, věřím ,že to stojí za to!

 

 

Subscribe
Upozornit na
guest

55 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Zuzana
Zuzana
3 let před

Zdravím z iDnes, kam ses zase vrátil, a to s velkou parádou, co článek, to titulka. Zdá se, že i přes tvůj velmi kritický postoj k blogu iDnes jsi neztratil nic na oblíbenosti u administrátorů, budiž ti přáno, jen mě to dost překvapilo. Jednak tvůj návrat do prostoru, kde se ohýbají hřbety, jednak velkorysost administrátorů…

Naďa
Naďa
3 let před

Ano, já si sem chodím počíst, ne všechno a komentuji jen velice málo. Zpočátku jsem opravdu nevěděla jestli musí proběhnout souhlas s každým komentářem a u každého blogera, protože můj první vstup byl u paní Terezy a tam byl můj komentář schválen, ale podruhý u jiného blogera jsem absolvovala totéž. Teprve pak mi byl vstup umožňován bez schvalování. Na jiném serveru to probíhá tak, že autor když si schvalování zaskrtne, pak schvaluje pokaždé. Proto jsem reagovala jak jsem reagovala. Tolik k technice komentování blogu. Co mě zde překvapilo, ne že by se hovořilo jadrnou češtinou, nejsem tak háklivá, ale že… Číst vice »

Filip Vracovský
Filip Vracovský
3 let před

Jinak co jsem fakt nikdy nepochopil, proč vás ten p. Nožička tolik žere? Tak mu tam nechoďte on vás nebude komentovat. Každej jsme nějakej, máme nějaký publikum a jestli někdo píše literaturu, druhej básně a třetí reportáž z cesty na záchod to je přeci každýho věc. Navíc jak vnímáme sebe sama je čistě subjektivní, já bych si to netrouf posuzovat kdo je jakej. Užívejme léta a mír v duši… dřív než se rozčílím, jsem totiž, a ted už se to ví…. cholerik 😀

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Naprosto s Vámi, Filipe, souhlasím. Choďme tam, kde je nám dobře.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
3 let před

Přesně…. 🙂

Filip Vracovský
Filip Vracovský
3 let před

Tady to žije koukám 😀

Jan Olejníček
Jan Olejníček
3 let před

Já úplně chápu, že tady panu doktorovi vadím a tudíž mě čistí, jak to jde. Chápu a nevadí mi to. Co ale nechápu je to, že vybraní elitní autoři blogosféry nejsou schopní pobrat, když podobně činí pan Nožička a vedou tam nemístné řeči o cenzuře a nějakých mazavkách.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Pane Olejníčku, důvodem smazání Vašich posledních 3 příspěvků byl nepopiratelný fakt, že se Vám v tomto prostoru nelíbí. Nevím jak Vy, ale já – pokud se mi někde nelíbí – tak tam nechodím. Vyhledávám pozitivní věci, které mi dělají dobře. Už jsem Vám psal a to opakovaně, že by pro Vás bylo dobré chovat se podobně, věřte mi, přináší to klid v duši. Vy jste to bohužel nepochopil a tak jsem přistoupil k mazání vašich příspěvků jako důraznějšímu upozornění. Budu v tom pokračovat, opravdu nepotřebuji číst cosi o tom, že se „učíte“ v diskusích pod panem Nožičkou atd. Pokud jste… Číst vice »

Martin Irein
3 let před

Pane Olejníčku, četl jsem Vaše komentáře a měl jsem z nich velmi silný dojem, že jste přišel sem (tj. na Blogosféru) hlavně prudit. A předpokládám, že jste schopen přijmout a pochopit fakt, že prudilové nejsou oblíbení. V podstatě nevím o nikom, kdo by toužil po společnosti člověka, který má nutkavou potřebu prudit. Zkuste si přečíst komentáře jiných lidí, kteří zde komentují, a brát v nich inspiraci. Pokud zůstanete v prudící a verbálně agresivní rovině, pak je pravda na straně pana doktora. Zkuste si uvědomit, že blogosféra je soukromý prostor a platí v něm určitá pravidla daná jeho provozovateli.

Klára
Klára
3 let před

Takže když nějakej píp projde pod falešným jménem a jedním normálním příspěvkem schválením, může řádit? Žádná pojistka pro tyto případy?

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  Klára

Pojistky jsou, Kláro. Pěkný den.

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Mám dojem, že kdo to zjistit a pochopit chce a svede, ten to už jistě zjistil a pochopil, takže metati luštěninou na stěnu již netřeba.
Mohu se ovšem mýlit.
🤠

Miloš F. Pechar
3 let před

Nejen luštěninou; lze metati i hrochem o štěně. 😉

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Abych ještě doložil cosi konkrétního: V našem košíku končí vyjma Davida Horáka, jehož blafy jsou dostatečně známy, i další naši příznivci. Kupříkladu jistý Josef Pražák napsal:“ A kdo by si pomyslel, ze jakysi psychopat z Ostravy si bude moci zcela svobodně a beztrestně psát na internetových stránkách o “ špíně z Hradu“, „zlodějích a lharich“ ve vládě, o „primitivovi“ v jejím čele. ….“ (psychopatem z Ostravy jsem míněn nejspíše já). Ještě dále zašel občan, jenž se skryl pod adresou pavel262@seznam, který napsal nejprve Davidovi Vlkovi: “ Neříkal jste náhodou, že už nebudete psát blog? Teatrálně jste se loučil na idnesu… Číst vice »

Tomáš Flaška
3 let před

Jo, toho Pavla jsem sledoval. Já vždycky prskám smíchy, jak tihle anonymní hrdinové pukají vzteky, když zjistí, že jim jejich sliz není uveřejněn.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  David Vlk

Ahoj Davide, i když je to imaginární, byla by to chyba. Ten člověk je uskřinutý frustrát, který odkliknutím zmíněného napsaného má chvíli pocit štěstí, jak to tomu prašivému židovi zase nandal a možná se tím pochlubí ve společnosti jemu podobných. Jsou k politování, nikoli ke zmlácení, i když chápu Tvé rozhořčení. On je ten hnus spaluje zevnitř, až je nakonec sežere. Mně je jich osobně líto, že svůj život takhle promarní a budou muset vše začínat znovu a znovu.

Stanislav Látal
Stanislav Látal
3 let před

Vzpomněl jsem si na přednášku Dr. Plzáka o mentální energii. V principu: do čekárny vejdou dva manželé a předvedou hysterickou hádku. Ostatním je to krajně nepříjemné, ale dotyční manžeké to stupňují až do absurdna. Potom to utnou a v jejich tvářích je blažený úsměv (jsou nabití). Ovšem u zbytku čekárny úsměv není a je jim „blbě“ …
V ZENu jsem se naučil (učil) na takové nereagovat. Je to někdy těžké, ale být jenom pozorovatel bez emocí je k nezaplacení. V důsledku je to hlavně JEHO problém.
Taky jsem někde četl, že nad lidskou hloupostí se nedá vyhrát !

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Dobrý den pane Látale, opět jsem prašivý žid, který maže komentáře. Dnes ještě rozšířeno na zasraného estébáka. Zdá se, že náš milý čtenář Pavel262@seznam.cz mele z posledního. Letí k němu moje modlitby.

Tomáš Flaška
3 let před

Tomáši já bych sem toho duševního ubožáka necitoval. Nechával bych ho jenom padat do koše a víc nic. Oni tihle vyšinutí jedinci, když vidí, že se přeci jen někde jejich výblitek uveřejní, tak jen dostanou chuť a píšou toho víc a víc. Vzpomeň třeba na Horáka.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Tome, už jej nebudu zmiňovat, psal jsem to jen na dokreslení a možná i jako argument pro ty, kteří mne obviňují z cenzury. Ano, budu nadále třídit věci užitečné od odpadu.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Dobrý den. omlouvám se všem – byl jsem nyní 4 dny na dovolené a neměl jsem přístup k administraci, což vysvětluje neschválení přístupu panu Jeřábkovi – je již napraveno. K tématu, které popsal David. Zdá se, že někteří opravdu špatně snášejí existenci Blogosféry. Je to s podivem – na blogu idnes mají vysokou čtenost a karmu. Z tohoto důvodu nechápu jejich zaujatost vůči novému prostoru. Jelikož programově nečtu pana Nožičku (každého, kdo potřebuje komolit mé či jiné jméno k potěše vlastního ducha, považuji za poněkud slaboduchého a uvíznuvšího kdesi v třetí obecné – což je případ právě pana učitele), nevím,… Číst vice »

Tomáš Flaška
3 let před

👍

Miloš F. Pechar
3 let před

„Dobrý den. omlouvám se všem – byl jsem nyní 4 dny na dovolené“
Jen taková blbůstka – je hezké omlouvat se za to, že jste byl na dovolené. 😉
Už se těším na svou dovolenou a nikomu se za to nebudu omlouvat. Budu si dovolenou užívat. Doufám, že jste si ten odpočinek taky užil.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Omluva směřovala všem, kteří se nemohli dostat do diskuse, jsouce zde prvně.

Klára Trnková
3 let před

Slušnost má ale pro každého jiné meze. Mnohé moje příspěvky na iDnes byly smazány jako neslušné, dokonce i mnohé bez jakéhokoliv ostřejšího slova. Když už nebylo opravdu možné smazat z důvodu neslušnosti, tak byl důvodem trolling, aniž bych z počátku věděla co to znamená.
Chtěla jsem se přidat sem, ale nestojím o to, aby mě kdokoliv schvaloval nebo, aby mazal mé příspěvky. Schvalování jsem si užila nadmíru v totalitě. Škoda.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Milá Kláro, vrátil jsem se z kina a ihned jsem schválil Vaše příspěvky. Od této chvíle samozřejmě můžete psát cokoli bez dalšího schválení. Tento postup byl nutný, neboť se chceme vyhnout nástupu jedinců z blogu idnes, které samozřejmě znáte i Vy. Už jsme samozřejmě zachytili řadu z nich, rovněž i nové, kteří vulgárně napadají autory (zejména mne a Davida Vlka), koneckonců založení Blogosféry bylo vedeno směrem jednak ke svobodě spaní a jednak eliminace psychopatů v diskusích. Takže, pokud Vám mé vysvětlení stačilo, pište v diskusích a pokud byste zde chtěla blogovat, není to problém a napište mi, poslal bych Vám… Číst vice »

Pavel Jeřábek
3 let před

Proč mi zmizel (nebyl schválen?) komentář? Byl velmi kladný. Divné. No nic, ať vám to tu šlape.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Vysvětlení je výše, vážený pane Jeřábku. Vítejte.

Pavel Jeřábek
3 let před

Díky.

Adéla Vodvářková
Admin
3 let před

Hehe, kdo osočuje Blogosféru z nedostatku pluralitních názorů, zřejmě nečetl moji potyčku se zdejšími konzervativci ohledně maturit.
Jestli se o nás píše na iDnesu, jsem tomu ráda, je to reklama zadarmiko. Návštěvy nám zvedají čísla a díky systému komentářů nemusíme řešit frustrace cizích lidí. Win – win situation.

Adéla Vodvářková
Admin
3 let před
Reply to  David Vlk

Já bych doporučila vůbec na to nereagovat. Nekrmit trolly!

Tomáš Flaška
3 let před

Adélo, prosím Vás, tatínek mi neraguje na maily. Ve Spamu jsou komentáře od pana Pavla Dvořáka. To je velmi slušný člověk. Asi by to chtělo softwarově doladit. Dík.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
3 let před

Pane kolego, já a slušný? Víte, kolik nespisovných slov jsem si musel odpustit napsat, a stejně mi to letělo! Díky Vám za objev mailového šotka.

Martin Irein
3 let před

Co jsem si všiml, tak z nedostatku pluralitních názorů osočují Blogosféru především ti z iDnesu, pro které je jiný názor než jejich vlastní určitou formou výzvy k souboji. O tom když tak až někdy jindy.

Pavel Jeřábek
3 let před

Zdravím všechny, já sem občas (a rád) zavítám a vaši potřebu „soukromějšího“ útočiště naprosto chápu, oni ti trollové dokáží diskuse rozbít, i když je třeba sám autor ignoruje, a tamější pravidla tohle nijak neřeší (přitom technické řešení by se jistě nalézt dalo).
Tak ať vám to píše.

Tomáš Flaška
3 let před
Reply to  David Vlk

Nevím jak tomu zabránit. Ty tydýti, které tu opravdu nechceme, to nevydýchají a budou do toho rýpat pořád.

Tomáš Flaška
3 let před
Reply to  David Vlk

Já si myslím, že je jen otázkou času, kdy si tamní admini uvědomí něco o reklamě a budou jakoukoliv zmínku o blogosféře mazat, jakoby to bylo sprosté slovo.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
3 let před
Reply to  David Vlk

Ahoj, vaše soukromé spory nehodnotím, ale věř, že u slova sral se nejedná o přitvrzení, já jsem u Terezy stál opakovaně za průser , je jen důsledná…. ještě bych žárlil, kdyby Ti to prošlo 😀

Jan Olejníček
Jan Olejníček
3 let před
Reply to  David Vlk

Tak se na idnesu chovejte jak lidi a třeba to postačí.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Pane Olejníčku, Vaše upozornění byste měl směřovat tam a jiným.

Jan Olejníček
Jan Olejníček
3 let před

Moje upozornění je přesně tam, kde má být.

Tomáš Flaška
3 let před

Pane Olejníčku, Vy jste typický diskutující idnesu. Nechcete jít radši prudit tam? Upřímně řečeno, tady na Vás fakt nejsme zvědaví.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
3 let před

Pane Olejníčku, myslíte, že jsem se nechoval jako člověk, když mi vyškrtli komentář, kde jsem zmínil divoké prase se šípkovou omáčkou, a ještě s odkazem na film? Asi někdo z adminů preferoval prase se zelím – ale není to opravdu diskriminace? Jinak tuto radu pošlete – snad víte, komu… mám jmenovat?

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  David Vlk

Ahoj Davide, napsals to dobře, ale myslím, že celkem zbytečně. Těch pár jedinců, kterým je Blogosféra osinou v zadnici, nemá smysl komentovat. Zmiňuješ Josefa Nožičku, už jsem se k němu vyjádřil výše a nemá cenu jej číst ani komentovat. Má potřebu komolit mé jméno, aniž by sdělil, jak mu říkají třeba jeho studenti či žáci. Osobně bych našel dost variant, ale zůstanu slušný.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial