Loudilové, úchylové a ti další na sociálních sítích 

Loudilové, úchylové a ti další na sociálních sítích 

Poslední týdny jsem byla více přilepená na sociálních sítích, konkrétně na Facebooku. Kvůli propagaci své knihy jsem si bez přemýšlení automaticky odklikávala veškeré žádosti o přátelství, protože co kdyby se jednalo o potencionálního vášnivého čtenáře. A vášeň by asi i byla, ale dle úrovně vzkazů dotyční moc nečtou.

Neobjevila jsem čtenáře, ale pro mě nový fenomén: muže, pro které je charakteristické, že si přidají asi každou ženu, na kterou na síti narazí. Pro tyto internetové lovce není podstatné, že je dotyčná ošklivá, zadaná, klidně i těhotná, důležité je, že se jedná o pohlaví ženské! Druhým poznávacím znakem těchto “mužů” je obtěžování; jsou otravnější než ty nejotravnější masařky.  

 

Loudil

Napíše vám desetkrát “ahoj”, ten sofistikovanější přidá i desetkrát “jak se máš”. Někdy vám desetkrát za sebou volá přes Messenger, než si jej zablokujete a problém definitivně vyřešíte. 

 

Úchyl

Zde je nutné varování: nikdy nerozklikávajte chaty s videem či fotkami, většinou narazíte na mužské přirození. Kdybych nebyla fajnovka, mohla bych z těch obrázků udělat koláž se jmény dotyčných a tu zveřejnit v nějaké angažované galerii, která si libuje v podobných zvěrstvech. Ale nemám na to žaludek, tudíž sorry, “umělecké” dílo se konat nebude.

 

Negramotný

Zásadně posílá blikající obrázky, čím větší kýč, tím lepší. Kvantum pohyblivých zrůdností se srdíčky, zvířátky a květinami. Oceňuji, že “emotikony” umožňují komunikaci i osobám, které jsou gramotností nedotčené. Ale prosím, “já umět číst”.

 

Dotazovač

Dotazovač by měl rád ve věci jasno. Napíšu-li si do statusu, že jsem těhotná, tak mi neváhá poslat zprávu s otázkou: “ty si těhotná?”. Zveřejním-li fotku s mým mužem, pod kterou pro jistotu ještě připíšu: “foto s mým mužem”, za chvíli mi bliká od nějakého zvědavce: “ty máš jako frajera?” Jo, jsem “asi fakt těhotná” a mám vztah s člověkem, kterého lze označit asi  “jako frajer”.

 

Ano, kdyby se jednalo o pár případů, mávnu nad tím rukou, ale mluvíme o desítkách až stovkách podivných chlápků. Co jsou zač? A proč se věnují zrovna této “úctyhodné aktivitě”? Nepracují? Nudí se? Jsou zoufalí, single, opuštění?

 

A ano, na Facebooku jsou i milí, solidní, inteligentní, zajímaví muži. Jenže také kvantum výše zmíněných individuí. Bohužel, ti si můj blog nikdy nepřečtou, neboť jejich slovní zásoba je omezená a tady je přece jen “moc písmen” a málo obrázků. 

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Michal Alexa
Michal Alexa
3 let před

Tak to já mám opačný problém, nevím proč, ale na FB neustále zamítám žádosti o přátelství byť i pohledných bab, které osobně neznám a ani ony mne nemůžou znát, intimní fotografie ve fotogalerii mám (sochy, obrazy, skulptury aj.)

Jaroslav Kvapil
3 let před

Těžká rada, co s tím dělat, proto neradím. Zaujaly mě ale vaše otázky počínaje tou „Co jsou zač?“ Myslím si, že je zbytečné se zabývat kdejakým blbem. Oni si to nezaslouží a mám dojem, že jejich hlavním záměrem je vzbudit zájem či vyprovokovat reakci, a to jakýmkoli způsobem.

Stanislav Látal
Stanislav Látal
3 let před
Reply to  Edna Nová

„nějaký sociologický průzkum“
Před pár lety jsem četl o studii (v USA) – o vlivu zvýšené konzumace květáku u „starých“ žen. Někdo z kolegů se dotazoval na měření množství tvorby metanu …

Tess
3 let před

Nic proti, ale přidávat si cizí lidi na FB jen z pocitu, že „by to mohli být budoucí čtenáři“ mi přijde jako dost uhozená, ne-li nebezpečná věc. Pokud jsi je chtěla ulovit na podporu při předprodeji knihy, tak jsi jim mohla napsat zprávu, ne si je hned přidávat do přátel. Z hlediska kybernetické bezpečnosti je to opravdu stupidita – mohou ti snadno ukradnout fotky a získat osobní informace o tobě. Myslím, že jsou lepší způsoby, jak najít potencionální přispěvatele.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial