Cenzor řve o cenzuře

Týdeník Reflex kdysi označil předsedu SPD Tomia Okamuru nelichotivým výrazem Pitomio. Ani netuším, jestli následující soudní spor prohrál nebo vyhrál. Ale jedno je jisté. Předseda SPD dělá vše pro to, aby ten výraz potvrdil.

Youtube nejnověji panu Okamurovi zrušil jeho kanál, protože sdílel nenávistná a nepravdivá videa. Pan Okamura se nechal okamžitě slyšet: „Jsme svědky tvrdé cenzury a nastupující totality,“ uvedl k onomu kroku. To je o to pikantnější, že na jeho facebookovských stránkách dostávají lidé doživotní bany i za pouhé položení nepohodlné otázky. U něj se nepohodlné názory nenosí, ale jemu musí být přeci povoleno všechno.

Dále si pan poslanec (ano i takováto individua najdou své voliče) neuvědomuje, že Youtube i Facebook jsou soukromé platformy. Jak by se panu Okamurovi líbilo, kdybych na zdi jeho domu napsal citát z časopisu Reflex a kdyby to pan poslanec smazal, tak bych začal řvát něco o cenzuře?

Pan Okamura si o sobě jistě myslí, že je velmi schopný člověk. Pak pro něj jistě nebude problém založit nějakou internetovou sociální platformu s celosvětovým dosahem a pak si na ní může stanovovat pravidla jaká chce a nikdo ho jistě mazat nebude. Tak vzhůru do toho!

Přisadil si samozřejmě i náš moudrý pan prezident ústy svého mluvčího Ovčáčka: „Jde o cenzuru a pošlapávání svobody slova. Nová totalita pod ideologickou a fluidní zástěrkou “boje s nenávistí” nenávistně zakazuje nepohodlné názory.

Oba jsou prostě k smíchu. A oba potvrzují že časopis Reflex měl pravdu, akorát že to platí pro více lidí.

Subscribe
Upozornit na
guest

13 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Miloš F. Pechar
3 let před

Souhlasím, ale mám jednu výhradu – jistě, „Youtube i Facebook jsou soukromé platformy“, ale mají víceméně monopolní postavení. Pokud někoho zruší, je to jako kdyby s vámi tuzemští operátoři odmítli podepsat smlouvu a vy byste nemohl telefonovat. Pitomyja mi příliš líto není – proto, že si naběhl na své pokrytecké vidle, ale mazání na FB a spol. mají dost neprůhledná pravidla; podezření, že mažou i na nátlak mocných, imho není příliš paranoidní konspirační teorie. Nedávno jsem četl (tuším v Reflexu), že někomu FB smazal profil, čímž přišel o nezanedbatelnou část kontaktů, které nemá jak získat; připomnělo mi to někdejší chování… Číst vice »

Miloš F. Pechar
3 let před

Jak se to vezme. To srovnání možná kulhá na jeden kotník, ale není tak úplně mimo – tyhle platformy mají celosvětové dominantní postavení.

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Nevím. Nemám rád umlčování názorů, i když jsou to názory, s kterými nesouhlasím či názory odporné…

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

To máš pravdu, ale tenhle exot zablokuje úplně vše, i zcela nevinný dotaz. A když se to stane jemu, pak je zlostí bez sebe. O tomhle je řeč.

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Tak je to holt s lecčím. Že ti neslušní zneužívají pravidel, která jsou nastavena na ty slušné. V případě blokování a mazání na svých stránkách a profilech na Fb je to holt v souladu s pravidly. Zatímco si nejsem jist, jestli blokování stránek a profilů je v souladu s pravidly, která mají nastaveno rozličné sítě a platformy (Fb, Youtube ad.) Protože de iure jsou to vlastně smluvní podmínky mezi tou platformou a uživatelem, a pokud je někdo porušuje, pak to je podle mne prostě neslušné, i když tak zakročí vůči někomu, koho nemám rád, ba i byť by to byl… Číst vice »

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Souhlasím, že pravidla by měla být nastavena jasně, a to v každém případě i u těch, o nichž víme, že jsou to darebáci. Ale myslím, že smysl věci je v tom, že se pan Okamura rozčiluje ve věci, které on dělá sám a velmi tvrdě. A když se to stane jemu (opakuji, že s tím rovněž nesouhlasím – pokud nejde o vysloveně trestnou činnost), pak se může zlostí pokakat.

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Pokusím se o příměr, ač v něčem třeba i bude kulhat.
Pokud má zahradník pronajatu zahrádku, je jeho právem pěstovat tam cokoli (pokud to není v rozporu se zákony) a strpět tam návštěvníky podle svého výběru. Zatímco pronájem zahrádky mu pronajimatel může zrušit pouze v tom případě, pokud to zrušení bude v souladu se smlouvou, kterou má se zahrádkářem uzavřenu, a pokud zrušení v souladu s platnými zákony či jinými vyššími právními normami. – Nikoli svým jednostranným rozhodnutím a bez ohledu na to, zda já toho zahrádkáře pokládám za hajzlíka nebo slušného člověka.

Vladimír T. Gottwald
3 let před

V tom je právě ten háček. Vzhledem k tomu, že mám také účet na Youtube, vím zcela jistě, že jsem při uzavírání smlouvy žádnou možnost Youtube tento smluvní vztah kdykoliv bez důvodu ukončit neodsouhlasil. A až do loňska v podmínkách taky nebylo ani nic podobného. Ovšem loni koncem roku došlo ke změně a Google, jako majitel, zařadil jednostranně nový bod: „YouTube may terminate your access, or your Google account’s access to all or part of the Service if YouTube believes, in its sole discretion, that provision of the Service to you is no longer commercially viable.“ Což je formulace natolik… Číst vice »

Miloš F. Pechar
3 let před

Jak to píšu výše, naběhl si na svoje pokrytecké vidle. Přej a bude ti přáno – a to zde platí i v negativním slova smyslu. Když se to stane, cítím v tom jisté zadostiučunění, přestože 1) ani jemu to nepřeju (neucvrnkávám radostí; možná bych ucvrnkl do Trioly, kdyby mě někdy smazal, ale nejsem na FB, tak jsem neměl tu „čest“) a 2) mnoho křiváků žije spokojeně dlouhý věk až do pokojné smrti, ale to už jsme u Kazatele.

Martin Irein
3 let před

Legendární věštkyně Sibyla údajně pronesla, že z Východu přijde žluté nebezpečí. A přišel (pi)Tomio.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

A dnes jsem byl překvapen, že poslankyně za SPD slečna/paní Hyťhová (to je ta, co má ráda migranty), zjistila, že SPD je spíše podnikatelský subjekt než politická strana. A rozhodla se celou svou mladickou energii vložit do rukou pana Klause jr. a jeho Trikolóry. Je to hezké prozření, nicméně má dost velké zpoždění proti zbytku mimo SPD, kterým je jasné, že Tomio se musí každý večer doma válet smíchy, jak mu to ti blbci žerou.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial