Zoufalství ANO aneb politická turistika v praxi

Pan Vítězslav Jandák oznámil že na podzim bude v senátních volbách kandidovat jako nestraník za ANO v Jihomoravském kraji. Podívejme se na velice zajímavou a veselou politickou historii pana Jandáka.

Politickou kariéru zahájil jako člen Republikánské Unie. Nutno uznat, že již tenkrát to byla strana poněkud marginální a dnes si na ní asi málokdo vzpomene.  Stejně asi uvažoval i Vítězslav Jandák, protože záhy změnil dres a vstoupil do KDU-ČSL.

Lze předpokládat, že tuto stranu asi nepokládal za dost velkou a proto se stává členem ODS v dobách jejího vládního působení, či spolupůsobení, v rámci Opoziční smlouvy. Bohužel to tam ale na nějak velkého pohlavára nedotáhl.

Proto zřejmě pochopil, že se se svou pravicovou orientací trochu spletl a v roce 2005 se stává ministrem kultury ve vládě Jiřího Paroubka (ČSSD). Tedy obrat o 180°. Asi je mu přeci jen poněkud trapné vstupovat už do své čtvrté politické strany a tak se v roce 2006 nechá zvolit jako nestraník na kandidátce ČSSD do Poslanecké sněmovny. Když byl v roce 2010 a 2013 opětovně do Poslanecké sněmovny zvolen, tak už do ČSSD vstoupil. Vděčnost musí být, že.

Nyní ale prozřel a prohlásil, že ČSSD dělá populistickou politiku a bližší je mu tudíž hnutí ANO. Dodávám osobně, že tam je šance na koryta vyšší než u ČSSD.

Pěkně to na Twitteru okomentoval Vít Rakušan, předseda STAN: „Vítězslav Jandák říkal o svém dřívějším působení, že republikáni byli politické dětství, ODS byla politická puberta a ČSSD je konečně politická dospělost. Jenom nevím, jestli je teď kandidatura za ANO politický důchod nebo už stařecká demence.

V každém případě si jen říkám kam až klesá hnutí ANO když musí nechat kandidovat takovéto figurky. Rozumní lidé brzo prozřeli a odešli (namátkou pánové Komárek nebo Telička) a teď už je to personální zoufalost v podobě loajality, ale bezmozku.

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Ladislav Nádvorník
3 let před

..na to abych četl..či poslouchal rozhovor s jandákem…se necítím být dostatečně psychicky vykarosován…. a jsem nakloněn názoru…že to nemá cenu dále komentovat…

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Dík, žes to napsal, už když jsem četl onen rozhovor, tak jsem to chtěl tak nějak okomentovat – už nemusím. Tento člověk je prostě profesionální politický prostitut, který – jako pracovník této profese – jde s tím, kdo mu dá více. A je schopen každý svůj krok, nad kterým normální jedinec v lepším případě kroutí hlavou, v horším blije, odůvodnit jako krok nezbytný, potřebný a hlavně – PRO SPOLEČNOST – nikoli pro sebe, jak by se mohlo zdát. Vítězslav Jandák je etalonem politického hnusu.

Ivo Hlavůněk
Ivo Hlavůněk
3 let před

Mně se vždycky zdálo, že pan Jandák ve filmu Copak je to za vojáka je tak přirozený, že to snad ani nemusí hrát.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  Ivo Hlavůněk

Radko, to bychom se upili k smrti.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial