Ty byty ministrů jsou pěkná švanda

První šel od válu Stanislav Gross. Dokonce jako premiér. Jeho koktání o původu několika milionů se stalo až legendární. Strýček Vik už zdomácněl v české mluvě.

Jeho následovník ze stejné oranžové partaje Bohuslav Sobotka ani nezapíral, že si byt pořídil za poslanecké náhrady. To je asi tak, jakoby vám zaměstnavatel platil na služební cestě hotel, abyste druhý den na jednání byli odpočatí a vypadali k světu, ale vy jste místo toho spali ve stanu a ušetřené peníze použili pro vlastní potřebu.

A nejnověji tu máme bývalého ministra Vladimíra Kremlíka. Na byt si půjčil nejdřív od rodičů, teď zase od právníka, pak vlastně ti rodiče od právníka a on od nich …. . Pořád stejná písnička zamotávání se do vlastních lží.

Nemá cenu to sledovat. Ale jeden posun tu je. Byty prvních dvou pánů vedly více či méně k jejich odstoupení z politického života.

Byt pana Kremlíka se provalil až když byl od funkce odsunut. Jenom pár dnů po jeho odvolání. To není nějaká investigativní žurnalistika, to je vytažení materiálu ze složky.

Je úžasně morální od současné vládní garnitury, když toto musela vědět v době ministrování Vladimíra Kremlíka, ale na svět to smělo přijít až když se znelíbil.

Teď se už jen naskýtá otázka, copak straší za kostlivce ve skříni na současné ministry? Bylo jim takto naznačeno aby drželi ústa a krok, nebo se něco vytáhne? Tohle prostě vypadá jako politická poprava pro výstrahu.

Subscribe
Upozornit na
guest

3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Ladislav Nádvorník
Ladislav Nádvorník
4 let před

…a napadlo vás ..že to může fungovat i obráceně…???…tedy tak že kandidáti na ministry jsou vybírání dle dle tloušťky složek…které na někoho vlastní…???

Tomáš Vodvářka
Admin
4 let před

Přece složky, Tomáši…Pamatuješ, jak je hosudar vytáhl na pana Šincla přímo ve sněmovně. Pak mu – našemu mysliteli, Marek Prchal poradil, že tak ne, že raději potajmu, pak přišlo ono legendární střelivo s panem Přibilem v přímém přenosu (což byla samozřejmě účelovka a kampááň). Pana Kremlíka mi líto není, koneckonců všichni satrapové musí časem zjistit, že budou odkopnuti jako použitý materiál. U pana Babiše je to zřetelné. Takže, kdo k němu vleze, ví, co jej čeká. Pěkné svátky.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial