Chceme stavět jako za Béma

Tuto větu pronesl Náměstek pražského primátora pro územní rozvoj Petr Hlaváček. A asi ani netušil jak hlubokou pravdu pronesl.

Pavel Bém, člen ODS, bývalý primátor Prahy byl mnohými zatracovaný za své aféry s lobistou Janouškem. To se šuškalo, co ukradli, co si odklonili, co kde lobují ve svůj prospěch. Jenže nikdo z nich nebyl za takovéto skutky nikdy odsouzen, dokonce ani obžalován (pouze Janoušek za nehodu v opilosti). Ale Praha stavěla. Postavil se tunel Blanka. A po dlouhých desetiletích se zase protáhlo metro.

Pak přišly na radnici další generace politiků. Asi se tvářili čistě a jako svatoušci. Nic se o nich zlého nevyprávělo, ale Praha stagnovala.

Ta otázka zní jasně: pro obyčejného občana je asi lepší co? Nějaké hrátky nahoře ho nezajímají. Zajímá ho město. Řeknu to natvrdo: ať si klidně něco nakradou, když udělají pro celek víc, než oni „čistí“. Tím ale samozřejmě neříkám, že garnitura Pavla Béma kradla. Ale obecně je mi asi pragmatismus bližší, než nějaká pofidérní morálka. Mlaťte mne.

Kamarád k tomu měl velmi vtipnou glosu: „Asi se za Béma kradlo míň, že zbylo i na ty stavby.“ Berte to jako nadsázku.

Psáno exkluzivně pro www.blogosfera.cz

Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial