Někdo tady lže

Prezident Pavel svolal schůzku opozice a koalice ohledně důchodové reformy. Záslužný čin. Nepamatuji, že by některý z jeho dvou předchůdců zkusil něco podobného. A o tom má prezidentská funkce být.

Vlády se mění jako apoštolové na orloji a tento problém nikdo neřeší. A přitom je to tikající bomba. Pokud si jednou nechceme říci, že místo stavby nových dálnic a tratí, škol, či údržby elektrického vedení, musíme peníze vydat na zákonem stanovené důchody, tak se něco už stát musí.

Když někdo něco zkusí, jako například zavedení druhého důchodového pilíře, tak to po obměně vládní garnitury ta nová zruší. To je prostě problém přesahující jedno volební období a tudíž rozhled jakékoliv vlády. Na nějakém řešení se musí shodnout rozhodující politické subjekty ze všech stran politického spektra. Aby po převzetí moci nebylo zase vše postaveno na hlavu.

Iniciativa prezidenta Pavla je proto více než náhled do dalšího volebního období. Je to konečně postup, který opravdu míří do daleké budoucnosti.

I výsledek oné schůzky u prezidenta je povzbuzující. Zástupci koalice i opozice se shodli, že věk odchodu do důchodu se bude muset v budoucnu prodlužovat. Debata se dále povede nad způsobem výpočtu. Prezident Pavel to oznámil po jednání s vicepremiérem a ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) a zástupci ANO Alenou Schillerovou, Karlem Havlíčkem a Alešem Juchelkou na Pražském hradě. Tedy opozice byla na jednání ve většině, jak vidno. Asi těžko by prezident řekl něco, co tam nepadlo.

Jenže uplynul asi den a účastnice jednání, Alena Schillerová za ANO, nám sděluje: „To se nezakládá na pravdě. Takto jsme se neshodli.“

Někdo tady tedy prostě lže. A kdo to asi je?

Subscribe
Upozornit na
guest

8 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jiří Konrád
Jiří Konrád
1 měsíc před

Dobrý den pánové a dámy, tak jsem opět po asi půlroce „mediálního klidu“ (doporučuji) nahlédl do prostoru blogů a ke svému překvapení zjistil, že se vůbec nic nezměnilo, paní Kielbergerová je stále přítomná, jen změnila prostor a pár přátel na nepřátele. Svět je prostě ještě v pořádku. Stále vás sleduje bystrým zrakem a komentuje ostrým slovem! Přeji Vám všem pěkné svátky Velikonoční.

Tomáš Vodvářka
Admin
1 měsíc před

Je to už unavující, poslouchat pana Havlíčka a paní Schillerovou. Pimprlata maňáskového divadla s primcipálem Andrejem. Je třeba pobavit lid, trochu je vyděsit, trochu nalomit, slíbit modré z nebe a pak se posadit za premiérský stolec. Hodně výživný je dnešní úvodník Ondřeje neffa na Neviditelném psu.

Tomáš Vodvářka
Admin
1 měsíc před

U mně zase ordinuje paní Kielbergerová. Začíná to být otravné.

Vladimír T. Gottwald
1 měsíc před

Ach ano, Radunka – stvoření nešťastné, jež má tu smůlu, že jí nikdo z nás v jejím truchlivém stavu nepomůže.

Last edited 1 měsíc před by Vladimír T. Gottwald
Jara Rankova
Jara Rankova
1 měsíc před

Dobry den u Vas!
Mam na iDnes 10 oblibenych blogeru a ty ctu, bohuzel jsem si precetla diskusi pod blogem o „modernizovani blogu“. Ucu bych po peti jejich prispevcich zabanovala na vzdy, byt Patrikem Bangou. Ta osoba ovlivnuje krome Nozicky, fotoblogera Sisi,Pantlikove i dalsi.
Nemohu dat urcite veci na Facebook, tak si dovoluji je dat sem, jsou tam zajimavosti od cizincu zijicich v ceske republice, psane v anglictine, mimo jine, ze do republiky prijedou pracovnici z Filipin, zatim jsem o to v ceskych mediich nic necetla, takze zrejme pracovni trh v CR vypada dobre, pokud musi brat ze zahranici.
https://www.expats.cz/czech-news/article/thousands-of-filipino-workers-headed-to-czech-republic-amid-labor-shorta

Last edited 1 měsíc před by Jara Rankova
Vladimír T. Gottwald
1 měsíc před
Reply to  Jara Rankova

Radunkou se asi nemusíme příliš zabývat a kazit si tím dny. 😉 A pokud jde o ten trh práce, pak pravdou je, že tento okrlšek v centru Evropy (jmenovitě Německo, Rakousko a Česko) se vskutku vyznačuje nejnižší mírou nezaměstnanosti. Což by na jedné straně mohlo vypadat zdánlivě dobře. Ovšem na straně druhé to bezprostředně souvisí s tím, že populace stárne (v Česku jsme každý pátý starší než 65 let) a že do zaměstnání přicházejí ze škol stále starší ročníky. Takže do sociálního systému a veřejných rozpočtů přispívá výazně nižší podíl obyvatelstva než dříve. A nedosti na tom; mezi pracujícími navíc… Číst vice »

Last edited 1 měsíc před by Vladimír T. Gottwald
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial