Mají to ty soudy u nás nějaké pomotané

V poslední době dva rozsudky a dva naprosto odlišné světy. Člověk tomu přestává rozumět. Takže do budoucna: soudům nevěřte! Ale někdy ano, vlastně ANO. Stačí si přečíst výroky funkcionářů ANO.

Po vynesení rozhodnutí Ústavního soudu ohledně valorizace důchodů, kdy verze odhlasovaná parlamentem zůstala v platnosti a naopak opozice dostala za své obstrukce poněkud za uši zaznělo:

Karel Havlíček, místopředseda ANO: „Soudce nerozhoduje o pravdě nebo spravedlnosti, ale o tom, zda bylo dodrženo právo.“ Zdroj.

Jana Mračková Vildumetzová: „Ústavní soud zamítl naši stížnost na zrušení zkrácení mimořádné valorizace penzí. Vláda důchodcům 19 miliard korun nevrátí. I když rozhodla retroaktivně a zneužila stav nouze. Podle soudu to nevadí.Zdroj.

Přisadil si i budoucí koaliční partner předseda SPD Tomio Okamura: „Jedná se o nepřípustné porušení zákazu retroaktivity a porušení zásady legitimních očekávání a právní jistoty.“ Zdroj.

Od předsedkyně komunistů Kateřiny Konečné (té strany byl Andrej Babiš také svého času členem), se asi nedalo čekat nic jiného než: „Tento soud právě rozvrátil pojmy právní jistota a legitimní očekávání i vázanost zákonem“. Zdroj.

A sám Andrej Babiš? „Nemuselo to vůbec takhle dopadnout, kdyby se pan prezident nezachoval alibisticky a zákon vetoval.Zdroj. Moc to nechápu. Případné veto prezidenta by Sněmovna asi přehlasovala a jenom by se to protáhlo. Ale Andrej Babiš to asi chápe.

Ovšem vrcholem byla jeho pobočnice Alena Schillerová: „Zklamání z toho, s jakou ochotou strážci ústavnosti přijali chatrnou a účelovou argumentaci vlády a s jakou lehkostí fakticky popřeli jeden ze základních stavebních kamenů našeho právního řádu.Zdroj.

Včera Pražský městský soud opět zbavil Andreje Babiše viny v kauze Čapí hnízdo. Reakce?

Karel Havlíček: „Pro mě to není žádné překvapení a jsem rád, že se to potvrdilo.Zdroj.

Andrej Babiš: „Mám radost.Zdroj.

Předseda SPD Tomio Okamura: „Soud rozhodl o nevině. Není co dodat.Zdroj.

Takže tentokrát už z opozičního tábora nezaznívá, že soud nerozhoduje o pravdě a spravedlnosti, o porušení zásad legitimního očekávání, rozvracení právní jistoty a popírání základních stavebních kamenů našeho právního řádu. Naopak, najednou je ticho po pěšině. Mírně se pousmívám.

Po vynesení rozsudku Ústavním soudem jeho předseda Josef Baxa sdělil: „Nosím talár prakticky 40 let, byl jsem dlouhý čas trestním soudcem, soudil jsem různé násilníky, zloděje, lupiče i vrahy. Ale nikdy jsem na svoji adresu nedostal tolik urážlivých, nenávistných, výhrůžných projevů jako za poslední týden.Zdroj.

Uvidíme jaké zprávy bude dostávat předseda Pražského městského soudu Jan Šott po vynesení osvobozujícího rozsudku nad Andrejem Babišem. Tipoval bych to asi takto: „Pracující lid vyjadřuje uspokojení za moudré rozhodnutí soudu a ukazuje se, že tento vždy neochvějně stojí za zájmy prostého lidu. Našim soudcům patří vděk a popřání ke zdaru v jejich další práci!

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
2 měsíců před

Ale to je přece dialektika jako když vyšije. Pokud by soudce Šott vynesl jakýkoliv jiný verdikt, zařadil by se mezi zkrumpované jedince a mimoně (jak by označen ten znalec, který vypovídal proti).
Takže je třeba si uspořádat pojmy. Kdo souhlasí s Andrejem odkýve mu vše a bude vyznávat jeho nevinu, i kdyby mu předtím šlohnul šrajtolfi, je uvědomělý občana poctivec. Všich ostatní jsou účastníci kampaně.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial