Česká republika jako ráj pro pedofily a sexuální delikventy všeho druhu

Kam se tahle země hrabe, to snad ani není možný 🙁

Vidíme to všichni a kašle se na to. Když se začne mediálně probírat kolik máme pohlaví, jestli budou na občance uvedený rodinný stavy nebo jestli lze uzavírat manžeství stojnopohlavními páry tak se zvedne vlna tisíců lidí co jsou schopni pořádat demonstrace a hulákat veřejně, jakej je to zlotřilej nápad něčeho takovýho zvrhlýho u dospělých.

Pak tady vidíme druhej protipól. Je to asi týden nebo dva, kdy muž sexuálně zneužil 6 dětí – verdikt – několik let podmínka. Včera další případ na seznam zprávách – muž sexuálně zneužil 7 dětí – verdikt 5 let podmínka. Podle soudců se vlastně nic tak zlýho nestalo, přiznal se a je mu to moc líto a podobný žvásty.

V USA jakožto v zemi s opravdu velkou kriminalitou jsou udělovány brutální tresty odvozený od anglosaskýho práva, kde se jednotlivé sankce za jednotlivé skutky sčítají a padne pak třeba rozsudek 30 let za 2 znásilnění nebo součet třeba 120 let za katrem. My fungujeme na základě římského právního systému kde se ze skupiny skutků vybere ten nejhorší a určuje se výše trestu za ten nejpřísnější jehož délku odnětí svobody nelze překročit, ale přihlíží se k ostatním jako k přitěžujícím okolnostem. V USA zjistili, že drakonické tresty u propuštěných recidivistů nevedou k žádné nápravě – trest je složen pouze ze složky trest a na nápravu není toliko prostoru. U nás si toto uvědomují a chtějí místo trestu spíše pracovat na nápravě. Nechtějí přidat nápravu, ale vyměnit trest za pokus o „nápravu“. To je opačné zlo. Trest by se měl skládat z onoho trestu, kdy dotyčnej mlátí roky hlavou o zeď a vidí jak mu život utíká před očima za zdmi cely a než se propustí do společnosti (pokud u některých vůbec lze o tomto uvažovat) mělo by být pracováno s jeho nápravou, aby se dokázal aklimatizovat do společnosti, nebyl nebezpečný a získal správné návyky jak mezi lidmi žít. Takže zatímco Amerika uklidí lidi na 10, 20, 30 let do krimu, tam je nechtaj hnít (oni si najdou bohužel zábavu jakou znají celej život) a pak je vyhodí ven s tím, že pokračují dál jak byli zvyklí, u nás je trend jinej – tady se za katr skoro lidé nedávají s tím, že oni na svobodě dostanou rozum tak nějak sami. Není to vylepšení systému, je to jeho imbecilní protipól, který razí bohužel, především naivní pirátská strana a je to podle mne ještě horší zlo než systém USA.

V naší zemičce se prostě řeší chujoviny a podstatné věci, jako je ochrana těch nejzranitelnějších – našich dětí, naší budoucnosti, to prostě nikoho moc netrápí, stejně jako případy znásilněných žen. Kriminály jsou plné a můžu z vlastní zkušenosti člověka co dělá v oboru tomuto blízkém jen potvrdit, že dnes můžete zabít autem člověka nebo se dopustit opakovaných krádeží nebo sexuálního zneužití dětí, znásilnění ženy a pokud si před orgány činnými v trestním řízení papírově nasypete popel na hlavu tak to vesměs skončí dohodou o vině a trestu a sice se papírově kajete, ve finále jste za vodou. V horším případě pokud toho budete mít víc tak to skončí veřejnými pracemi, podmínkama, apod. kdy většina odchází po půlce „odpykání“ tresu. To jak to vypadá v kriminále ani nebudu rozebírat – věznice vybavený líp jak internáty vysokých škol a víceméně lázeňskej pobyt – žádný Jáchymovský doly.

Politici kašlou na poškozený a naopak s podezřelýma se musí jednat v rukavičkách. Jak dlouho bude veřejnost netečná k tomu všemu? Co zavinila Klausova amnestie tisícům krimošů se taky moc nehovořilo a kolik lidí to odneslo nejen majetkem, ale i zdravím než se recidivisti poslali za katr zpět (skončilo jich tam do 3 let 80%).

Vážně chceme, aby tento trend pokračoval? Vážně tolik lidí pobouří jestli si dospělej svéprávnej chlap s dospělýcm svéprávným chlapem zařídí svatbu zatímco nějakej paznecht jim ochmatává a zneužívá děcka na letním táboře noc co noc s tím, že mu za to hrozí míň než pokuta za špatný parkování?!

Dohoda o vině a trestu je z mýho pohledu jedna z největších křiváren na oběti a poškozený jaká mohla spatřit světlo našeho světa co se jen zneužívá – prostě si před státním zástupcem papírově nasypete popel na hlavu, přiznáte se, že to už neuděláte, soudce na to dá razítko a maj to smetený ze stolu bez práce. Ve finále se ani vaši sousedi nedozví co jste udělal nebo řeknete, že vám nebylo nic prokázaný, ale podepsal jste jim to ať máte klid, že to bylo vymyšlený, že jste oběť justiční mafie apod. Pak buď dál děláte co vás baví a nepřijde se na to než skončí podmínka (opřece jen už jste chytřejší jak to dělat, aby se na vás nepřišlo) nebo počkáte pár let a po uplynutí podmínky se vrátíte ke svýmu „koníčku“ a zase si zařídíte dětskej tábor aniž by to kdokoliv věděl, jakej super vztah k dětem máte.

Odsouzení jsou celebrity s kterými jsou prováděny rozhovory a oběti jsou jen provokatéři co si o to „koledovali“. Ach bože, co tohle je za debilismus národa. Prostě v týhle zemi to jde s vymáháním práva, spravedlnosti, prevencí kriminality a odstrašujícími odsouzenými případy vážně do pr*ele!

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

12 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
10 měsíců před

Možná je to i podíl společnosti, která to „nevidí tak zle“ , většinou do doby, až se to stane někomu blízkému. To, že je to pro vyšetřujícího frustrující, netřeba hovořit. A vymáhání práva vidíme nyní v přímém přenosu seriálu Čapí hnízdo. Všichni vědí, že Babiš je prostě chamtivý, sbírá dotace na kdejaký kozí chlívek, tady to podcenil a byl přichycen. Sám prohlašoval před kamerou, že je to jeho majstrštyk (což je koneckonců pravda, i když jinak myšleno), aby to následně popřel. A když lidé a společnost vidí, že se de facto nic neděje, tak to prostě zkusí taky.

Ján Šik
10 měsíců před

Myslím, že stejně jako v jiných oblastech, není problém v legislativě a tresty jsou dostatečně přísně. Problém je ve vymáhání a celém procesu a pohledu jednotlivých složek na problém. To se týká i sexuálního zneužívání žen. Jedná advokátka říkala, že policista jedné její kliente u výslechu rekl: přece tomu muži kvůli prstu ve vašem zadku nezničíte život. Díky za článek. Hezký den

Ján Šik
10 měsíců před

Jste odborník a rozumíte věci určitě více než já, protože nemohu vidět všechny souvislosti. Jednu však vidim. Ten laxni pohled společnosti vidím denně. Jak muži vnímají ženy, jak lidé mezi sebou hodnotí znásilnění, atd…

Jaroslav Červenka
10 měsíců před

Nepochybuji o tom, že to musí být strašlivě frustrující.

Jaroslav Červenka
10 měsíců před

Dalo by se o tom psát mnoho, také mám hodně zkušeností….

Jara Rankova
Jara Rankova
10 měsíců před

Byla jsem ted temer dva mesice v Evrope a prvni tyden v zari jsem slysela z ceskeho rozhlasu, ze se vlada rozhodla pro kratsi tresty, ze Ceska Republika ma udajne nejvyssi tresty v Evrope, nevedela jsem jestli se mam smat, nebo brecet.

Jara Rankova
Jara Rankova
10 měsíců před

Diky za odpoved, vim, ze vite o cem pisete. Cetla jsem snad veskere clanky od Vas a doufam, ze se nic k horsimu nezmeni.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial