Fremr? To je proti zemanovským kauzám neškodný čajíček!

Jakýsi opoziční poslanec uvedl, že Fremr by Zemanovi neprošel. Ale kde že. Zeman nominoval do Ústavního soudu bývalého vojenského prokurátora Jaroslava Fenyka a zločinně zasahoval do soudních jednání.

Rudolf Fremr není ideálním kandidátem do Ústavního soudu, a kdybych byl senátorem, tak bych pro něj nehlasoval. Je ovšem pozoruhodné, že ti sami rádoby protikomunističtí bojovníci mlčeli před lety, když prezident Miloš Zeman nominoval do Ústavního soudu člena KSČ od roku 1981 Jaroslava Fenyka.

Ten podle Wikipedie působil v roce 1988 jako vojenský prokurátor v procesu vedeném Vojenským obvodovým soudem v Praze, v němž byl absolvent vojenské katedry vysoké školy Vladan Kočí odsouzen na 15 měsíců nepodmíněně za odpírání vojenské služby z důvodů náboženských a morálních. Soud tak rozhodl i přes návrh prokurátora Fenyka, který navrhoval delší vězení, uložit trest při dolní hranici trestní sazby, jež činila jeden rok až pět let odnětí svobody. Pomohla tomu i přesvědčivá argumentace Kočího obhájce Otakara Motejla.

Já nevidím rozdíl mezi působením Fremra a Fenyka, který to dotáhl až na místopředsedu Ústavního soudu. Oba se podíleli na perzekuci odpůrců komunistického režimu. Zatímco však při jmenování Fremra nastal rozruch, u Fenyka byl klid po pěšině. Onen dvojí metr je pokrytecký a účelový. Bývalý komunista vadí jenom někdy, jindy ne. Proto odpor vůči Fremrovi u jistých jedinců neberu vážně. Je to jenom záminka pro vyvolávání nenávisti, nic víc, nic míň.

Nyní také vyšlo najevo, jak uvedl nový předseda Ústavního soudu Josef Baxa v článku na iDNES.cz, že už Zeman mu slíbil post ústavního soudce výměnou za to, že jej bude podporovat v kauze protiprávního nejmenování tří profesorů. Jak trefně podotkl jeden z diskutujících pod článek, u lžidědka něco takového vůbec nepřekvapuje. Už dříve byly náznaky toho, že Zeman skandálně zasahuje do probíhajících soudních kauz, které se snaží ovlivňovat ve svůj prospěch. Nevidím jediný důvod proč by si to pan předseda Baxa vymýšlel. Zasahování do nezávislosti soudů je ovšem skandálem obrovských rozměrů. To je velezrada. Proti tomu je Fremr slabým čajíčkem.

Když k tomu připočteme ještě velmi pochybné působení exkancléře Mynáře, který si z Pražského Hradu učinil svoji servisní organizaci, tak je dobře, že Hrad už přestal být gangsterským doupětem, protože takto opravdu za Zemana působil.

Proti generálu Petru Pavlovi mohu mít výhrady, i vzhledem k jeho komunistické minulosti, ale proti jeho předchůdci je nyní jinak právoplatné sídlo českých králů oázou klidu a důstojným sídlem hlavy státu.

Domáhal se zasahování do rozhodnutí soudu, řekl Baxa o exprezidentu Zemanovi – iDNES.cz

Jaroslav Fenyk – Wikipedie (wikipedia.org)

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

5 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Hana Lukešová
Hana Lukešová
11 měsíců před

No, já si myslím, že pan soudce Fremr je osobností také ryze kontroversní, konec konců byl rovněž soudruhem komunistou. Echo 24 nedávno uveřejnil článek, že byl a je pan Fremr ryze protiizraelsky orientován. Dovolím si ocitovat kousek článku z Echa 24: „Robert Fremr byl místopředsedou Mezinárodního trestního soudu v Haagu, který otevřel vyšetřování možných válečných zločinů spáchaných Izraelem na palestinských územích a k zahraniční politice Izraele i Spojených států se opakovaně veřejně vyjadřoval kriticky. Naznačil například, že ze strany Izraele nebo USA mohlo dojít k páchání zločinů na Blízkém východě“. „S odkazem na pár let starý rozhovor pro Novinky o tom napsala třeba komentátorka Týdeníku Echo Lenka Zlámalová. „Adept na ústavního soudce zastává názor, že Izrael,… Číst vice »

Tomáš Vodvářka
Admin
11 měsíců před

Zdravím Vás, paní Lukešová. Na JUDr. Fremra mám stejný názor jako Vy. Na tento post by měl být jmenovan jedinec morálně zcela pevný, nevydíratelný. Což pan JUDr. Fremr prostě není. Podobným jedincem byl i JUDr. Fenyk, který již na ÚS nepracuje. Nevím, co vedlo pana presidenta k jeho jmenování (snad jistý pocit „viny“, že i on sám kdysi…). Je to však nesrovnatelné. JUDr. Fremr vstoupil do KSČ v říjnu 1989….což vypovídá o jeho charakteru a možná i předvídavosti mnohé. Jeho „kariéra“ mu bude mlácena o hlavu.

Hana Lukešová
Hana Lukešová
11 měsíců před

Dobrý den, respektive večer, pane Vodvářko, nabízí se otázka, copak nemáme vhodnější kandidáty do pozic ústavních soudců než pány JUDr. Fremra a Fenyka?

Tomáš Vodvářka
Admin
11 měsíců před

Stejnou otázku si kladu, paní Lukešová….

Tomáš Vodvářka
Admin
11 měsíců před

To, že pan Zeman zůstane navždy ostudou tohoto úřadu a zařadí se do skupiny Zápotocký, Novotný atp. je již zřejmé.
Jen by to chtělo tu a tam připomenout jeho voličům.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial