V párcích vyráběných babišovskou svěřenskou firmou našli kov

Už je to tak, párky z Kosteleckých uzenin musely být staženy z prodeje, protože obsahují kov a škodí zdraví. Je kouzlem nechtěného, když Radim Fiala z SPD dnes nepřímo podpořil dotace pro Agrofert.

Web Kupi.cz ocitoval prohlášení společnosti Makro, které stáhlo z prodeje některé výrobky. Jedním z nich jsou i Debrecínské párky vyráběné společností Kostelecké uzeniny, které jsou součástí holdingu Agrofert, který Andrej Babiš před časem převedl do svěřenských fondů.

Velkoobchod Makro tento týden vydal tiskové prohlášení, ve kterém oznamuje stažení dvou výrobků. „Z preventivních důvodů jsme přistoupili ke stažení níže uvedeného výrobku z trhu, od dodavatele KOSTELECKÉ UZENINY AS, z důvodu možné fyzikální kontaminace drobnými kovovými kousky.“

O který výrobek se konkrétně jedná?

ARO PÁRKY DEBRECÍNSKÉ CHLAZENÉ, balené po 1 kg

Datum spotřeby: 18. 5. 2023

Šarže: L0419-950147973

EAN: 2862000000002“

Píše se na webu Kupi.cz. Jistě mohlo jít o nějakou nešťastnou náhodu. To se může stát. Jenomže této teorii odporuje zjištění, že potraviny pocházející z Babišova holdingu měly problémy už dříve. Viz třeba zjištění časopisů dTest, který v srpnu 2017 testoval 88 vzorků uzenin. Neprošlo jich 19, z to ho nejvíce 7 pocházelo z Babišových továren. Problémy byly například v nedodržení garantovaného podílu masa. To už nemůže být náhoda a to není dobré vysvědčení pro Agrofert, který na dotacích z EU a od státu už získal miliardy korun. Jenom Kostelecké uzeniny dostaly podle webu Seznamzpravy.cz v roce 2021 na dotacích 65 890 585 Kč. Nechápu proč, proto, aby nás zásobovaly nekvalitními výrobky. Ohrožovat zdraví a životy obyvatel mizernými potravinami je zločin. Neobstojí tvrzení, že s kvalitou potravin mají problémy i jiní. To jistě, ale může být omluvou pro zloděje, že jiní také kradou?

Mám známého, který žije nedaleko Českých Budějovic, a on za žádnou cenu nekupuje potraviny od babišovců. Stalo se to před časem, v jeho obchodě už měli chleba pouze z produkce Agrofertu a on byl bez chleba. K večeři se jeho rodina musela omezit. Říkal jsem si, že to už fakt přehání, ale nyní mu začínám rozumět.

Vítám proto snahu vlády Petra Fialy omezit dotace holdingu Agrofert a jiným obřím zemědělským a potravinářským hráčům. Dotace obecně narušují tržní prostředí, a když už tak, ať je dostávají malí a střední farmáři či drobní potravinářští výrobci.

Kouzlo nechtěného se povedlo dneska v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News, kde místopředseda tomioakamurovské SPD Radim Fiala nepřímo podpořil dotace pro velké koncerny včetně Agrofertu. U okamurovců však nic takového nemůže překvapit. Jejich hájení českých zájmů je ve skutečnosti jenom podvodem na lidech.  

http://Aktuálně stažené výrobky z obchodních řetězců | Kupi.cz

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakta-agrofert-dotace-211725

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Flaška
11 měsíců před

Viděl jsem reklamu: Kupujte Kostelecké uzeniny! Jsou vhodné i pro vegetariány!

Jara Rankova
Jara Rankova
11 měsíců před

Vtipne!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial