Dronem na Putina, to spíše ruské Gliwice

Vypadá to, že putinovci hledají záminku pro teroristický útok na Ukrajině. A tak přišli s pohádkou, že prý se Kyjev pokusil zabít v Kremlu ruského prezidenta, což je samozřejmě kolosální nesmysl.

Rusko s velkou pompou oznámilo světu, že prý překazilo atentát na Vladimíra Putina, který měla mít na svědomí Ukrajina, jež se jej údajně pokusila zabít v Kremlu. Rusáci nyní vyhrožují Kyjevu razantní odvetou.

Celé to však ze strany Moskvy připomíná napadení německé rozhlasové vysílačky v Gliwicích německými vojáky převlečených do polských uniforem v srpnu 1939. Koneckonců i Rusové tehdy vlastně ještě Sověti mají s podobnými praktikami své zkušenosti, když nechali v listopadu téhož roku ostřelovat svoji pohraniční stráž dělostřelectvem Rudé armády, aby měli předstíraný důvod pro přepadení Finska.

Většina analytiků je přesvědčena, že tento incident zinscenoval Kreml pro domácí publikum, a aby měl záminku pro nějakou razantní akci proti Ukrajině. Rovněž to, že rusáci, kteří už přes rok válčí na území napadeného souseda, kde záměrně bombardují civilní objekty a vraždí civilisty, označují tuto akci za teroristickou, je chucpe.

Odborníci správně připomínají, že Moskva má zesílenou protivzdušnou obranu a je prakticky nemožné, aby drony mohly přes jejich několik vrstev proniknout až nad Kreml a tam vybuchnout. Bylo to sehrané divadlo, kterému normální lidé nevěří. Ukrajinci popřeli, že by měli s touto akcí měli cokoliv společného, s tím, že to není jejich styl, a že válčí ve své zemi proti rusáckým agresorům. Uvedli také další pádné argumenty, proč to oni nebyli. Za prvé, nebudou plýtvat pro ně drahocennou munici na z vojenského hlediska bezvýznamný cíl. Za druhé, oni dobře vědí, že Putin se v Kremlu prakticky nevyskytuje, tak proč by na něj útočili zrovna tam.

Takže to skutečně vypadá na to, že Rusové se pomocí provokací snaží eskalovat válku a zabíjení. Nic jiného v tom není a rozumní lidé to také tak chápou.

Subscribe
Upozornit na
guest

5 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jara Rankova
Jara Rankova
10 měsíců před

Je to docela „sranda“, vetsina mezinarochnich medii a politiku vi, ze Putin nikdy v tom kycovem Kremlu nespi! Mezinarodni zpravy maji dnes skutecne, konecne o cem psat….
https://azdailysun.com/partners/ap/business/russia-says-ukraine-sent-drones-to-hit-putin-kyiv-denies-it/article_0a3ba4ba-aaa7-5e61-8067-66a9b5977b16.htm

Vl.V
Vl.V
10 měsíců před

Silne mi to pripomina pozar Reichstagu pred 90 -ti roky.

Jara Rankova
Jara Rankova
10 měsíců před
Reply to  Vl.V

Nesmysl! Klidne to mohl udelat nekdo z jeho „blizkych“, ti se obavaji a uz by konecne take chteli poslat sve deti studovat na Zapad

Tomáš Vodvářka
Admin
10 měsíců před

Rusko je totalitní stát. Je dobré si přečíst útlou knihu prof. Zubova o roku 1917 – „Rusko 1917 – katastrofa“, kde je vylíčena tragická episoda dějin, kdy byly předpoklady vývoje Ruska demokratickým směrem zlikvidovány V.V. Uljanovem, jehož mršina dodnes zdobí Krasnuju ploščaď. Jen málo států na světě uctívá svou zhoubu.

Jara Rankova
Jara Rankova
10 měsíců před

Diky za 100%. fakt!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial