Co Ostrava provedla svým občanům?

Primátor Tomáš Macura (dříve ANO) byl sesazen. A byl nahrazen novým primátorem, určitě lepším (:-)), Janem Dohnalem z ODS. Nic proti němu, neznám ho. Ale čím se provinila Ostrava?

Někdo z nějakého klubu vystoupil, jiný se začal paktovat s tím druhým, Mařenka rozkopala bábovičky Pepíčkovi a proto Jeníček odmítl tahat trakař s Lojzičkou. Tak by se asi dalo nazvat současné dění na ostravském magistrátu. Je to stejné jako při každé změně dresu a přestupech mezi kluby. A je jedno jestli na nějaké radnici nebo v Parlamentu.

Tomáš Macura primátoroval Ostravě více jak 8 let. Nechci posuzovat, zda dobře, nebo špatně, určitě se na to názory různí. Teď byl odejit za to, že v prezidentské volbě podpořil Petra Pavla. A já se ptám, co to má společného s Ostravou?

Chápal bych, kdyby rozhodl o zdražení svozu odpadu, nebo o stavbě problematické tratě tramvaje. Ale prezident nemá vliv ohledně Ostravy na nic. Žádné konkrétní kroky k odvolání primátora nebyly provedeny dokud se nevyjádřil na adresu obou prezidentských kandidátů. A voliči v Ostravě se rázem dozvěděli, že vlastně v komunálních volbách hlasovali jinak než doposud.

Já vím, že z hlediska zákona a rozložení sil na ostravském magistrátu je vše v pořádku. Ale prostě mi uniká, co má prezidentská volba společného s komunální politikou. Tomáš Macura prostě buď byl dobrým primátorem, nebo špatným, a pak měl být odvolán. To dobré a špatné se mělo posuzovat ohledně chodu města. Ale že má někdo jiný názor na něco co s Ostravou vůbec nesouvisí a proto se musí balit? Vítejte v realitě socialistického Československa nebo dnešního Ruska.

Subscribe
Upozornit na
guest

6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Hana
Hana
11 měsíců před

Škoda Macury. Byl to rebel, měl ideály, velké cíle a smělé plány.netajil se tím. V Ostravě vanul nový vítr. A po mnoha letech se o ní i ve sdělovacích prostředcích občas mluvilo i jinak, než jako o špinavém, černém městě. Nový pan primátor se dušuje, že nebude zastavovat rozjeté projekty. Ale bude to skutečně tak? Povíme si to za čas. A nejde zdaleka jen o koncertní halu. Ale na tu jsem se nekutečně těšila.

Tomáš Vodvářka
Admin
11 měsíců před

Jako Ostravák to vnímám ještě ostřeji. Pan Tomáš Macura (bývalý generální ředitel úspěšné firmy Walmark), byl a je velice oblíbený. Jeho vstup do ANO byl dán před lety nejspíše utilitárně, v jiné straně by se musel nejspíše probojovávat, do čeho se mu asi nechtělo. Obávám se jediného. Ostrava má našlápnuto na vybudování naprosto unikátní hudební síně pro Janáčkovu filharmonii. Tomáš Macura „spořil“ několik let na tuto kolosální investici (dle všeho naspořil jednu miliardu), další příjdou z EU. Pokud se tedy nové vedení rozhodne v rámci „dobra“ onu miliardu dát na opravu chodníků a budov, projekt zhasne. Nové vedení bude vypadat… Číst vice »

Michaela Klímová
11 měsíců před

Všechno je to pravda. Ale utilitární vstup do strany je (opět) ok? Když už, zavnímám svou příležitost mlčet. Tu koncertní síň ohrozil sám.

Tomáš Vodvářka
Admin
11 měsíců před

Míšo, nejsem zastáncem utilitárního vstupu, pouze komentuji jeho krok. Do hlavy mu nevidím, jistě, mohl mlčet a dát hlas panu Pavlovi tajně a nikdo by s tím neměl problém. Otázkou je, nakolik nyní radní „změní“ své názory.

Tomáš Vodvářka
Admin
11 měsíců před

Což je naprostá pravda. Ale jak víš, sekta ANO má poněkud jiná pravidla.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial