Je pro nás Rusko civilizační alternativou? Samozřejmě, že není

Nynější zločinecké, mafiánské a zkorumpované putinovské Rusko není a nemůže být pro nás žádným vzorem, jak si myslí nevzdělanci a lidé bez rozhledu, kteří o něm ve skutečnosti nic nevědí.

Benjamin Kuras je ostrým kritikem Evropské unie a já uznávám, že někdy má i pravdu. Nejsem nekritickým obdivovatelem EU, ale přes všechny chyby Bruselu barbarské Rusko není a nemůže být pro nás východiskem. Jsem rád, že to nyní ve svém příspěvku Je Rusko pro nás civilizační alternativou? zveřejněném na webu Neviditelný pes uznal i pan Kuras a já mu za to tleskám.

Rusko je a vždy bylo dokonalá totalitní autokracie – jako protipól k vždy nedokonalé západní demokracii. Ten základní rozdíl mezi oběma je ten, že zatímco dokonalá totalita zůstává totalitou, nedokonalá demokracie stále skýtá možnosti zdokonalování…,“ píše Kuras a pokračuje dále. Rusko mělo dvě šance přeměnit se z dokonalé totality v nedokonalou demokracii a stát se civilizací. Poprvé těch několik měsíců Kerenského vlády v roce 1917, podruhé těch pár let vratké Jelcinovy vlády počátkem 90. let minulého století. Tu první šanci utopila v krvi a zbídačila banda gangsterů zvaných komunisté. Tu druhou rozkradla banda gangsterů z komunistické KGB, jejímž je Putin jen onou příslovečnou špičkou ledovce.“

Já bych jenom dodal, že jistou šanci k přeměně v demokracii mělo Rusko i po prohrané válce s Japonskem v roce 1905, kdy přistoupilo k vnitřním reformám. Mimo jiné byly povoleny politické strany a ustaven parlament – Státní duma, do které byli voleni poslanci, i když jenom omezeným počtem lidí. Nutno však podotknout, že všeobecné volební právo nebylo v té době běžné i v jiných zemích. Přesto však Duma spolurozhodovala o zákonech, takže car už nevládl absolutisticky. Došlo také k slibnému prudkému ekonomickému rozmachu země. Bohužel, tato éra v podstatě skončila v roce 1911, kdy byl zavražděn premiér Pjotr Stolypin, a definitivně pak v roce 1914 s vypuknutím I. světové války.

Publicista Kuras také správně vyvrací báchorku, podle které za všechno zlo mohl alkoholik Jelcin, kdežto Putin zavedl v Rusku pořádek. To je nehorázná lež, které věří jenom zabedněnci. Současný vládce Kremlu žádný pořádek v Rusku nenastolil, pouze nechal potrestat velkopodnikatele Chodorkovského, který si dovolil podporovat opozici. To byl jeho skutečný zločin, údajné daňové podvody byly vykonstruovány. Ve skutečnosti Putin zavedl v Rusku mafiánský režim, dovolil svým přívržencům drancovat zemi a beztrestně loupit cizí majetky.

Opozice končí v Rusku v kriminálech, lidé upadnuvší v nemilost Kremlu pak jaksi nápadně často padají z oken nebo spáchají sebevraždu pěti výstřely z pistole. Nesrovnávejte prosím situaci s Českou republikou. Kdyby to bylo u nás stejné jako v Rusku, tak Tomio Okamura a další nesedí v parlamentě, ale na Borech.

Prý si též máme vybrat, jestli v budoucnu chceme žít v ruské civilizaci nebo v té západoevropské muslimské. Panebože! Další blábol. Nejvíce muslimů žije v Evropě ve Francii s desetiprocentním podílem obyvatelstva. V Rusku tvoří muslimové 17% obyvatel a rychle jich přibývá, protože muslimky rodí více dětí než etnické Rusky. Na ruském území v Čečensku se běžně praktikuje islámské právo šária včetně bičování a dalších krutých tělesných trestů. Moskva tomu jen nečinně přihlíží. Dovede si někdo představit, že by se tohle dělo legálně jinde v Evropě. Rusko tedy není žádnou hrází proti islamizaci, jak se nám Putinovi stoupenci snaží namluvit, a někteří jedinci s omezeným rozhledem tomu věří.

BIG BEN: Je Rusko pro nás civilizační alternativou? – Neviditelný pes (lidovky.cz)

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Honzo, Kurase nečtu, ale jsem rád, že aspoň v něčem s ním mohu souhlasit.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial