Za 2. světové války bylo Maďarsko taky spojencem Hitlera

Horthyho režim za to byl po válce spravedlivě odměněn. Maďarsko 40 let třelo bídu s nouzí v podobě socialismu. Bohužel ale my i jiní také. A dnes se to opakuje.

Premiér Orbán je černou ovcí Evropské Unie a snaží se torpédovat akce proti Rusku, nebo na podporu Ukrajině, jak to jen jde. Připomeňme si, že jeho předchůdce Miklós Horthy poslal v roce 1942 na východní frontu více jak 200.000 mužů, kteří skončili vesměs většinou u Stalingradu. Tak dalece ještě Maďarsko nezachází, ale pozvolné krůčky dělá stále vpřed.

EU uvažuje o zákazu dovozu ruské ropy. Na to Viktor Orbán reagoval: „Nás se to netýká. Maďarsko může dovážet ruskou ropu. Problémem bude cena.“ To jsem se už smíchy neudržel, i když je to vlastně smutné. Cenu Maďarsko zastropovalo, což vedlo k frontám, pak k omezením (zákaz tankování pro cizí značky) a nyní bude asi 500 pump bez dodávek. Prostě není zboží. A tak paradoxně začíná být Maďarsko, podobně jako po válce, odměňováno socialistickými znaky hospodářství.

Inflace překonává i naše hrozivá čísla. Možná že se jednou Maďaři dočkají i tak opěvované měnové reformy.

Je potřeba si připomenout odmítání jakýchkoliv dodávek zbraní Ukrajině ze strany Maďarska, stejně tak, jako blokování rozšíření NATO o Finsko a Švédsko. Pro spojence na východě vše!

Obecně k sankcím Viktor Orbán řekl: „Sankce nepřiblížily mír ani o milimetr, ale způsobily problémy.“ Má pravdu předseda.

Bez sankcí by již bylo po válce. Na území Ukrajiny by vzniklo něco jako Protektorát Západní Rusko, obyvatelstvo by bylo donuceno nadšeně vyrábět ve prospěch velkého ochránce, nepřizpůsobilí by byli převychováváni v dálných východních oblastech, děti posílány do správných ruských rodin na odpovídající vzdělání, ti největší brblalové by byli nenápadně popravováni, Rusko by konečně získalo přístup k ukrajinskému nerostnému bohatství a energetickým zdrojům z ukrajinských jaderných elektráren. A všechno by to nadšené obyvatelstvo protektorátu odsouhlasilo v referendu počtem 99.9% hlasů.

A Viktor Orbán by byl spokojen. Přeci by zavládl mír. Ale mír až do příští války. Zase o něco blíže Maďarsku.

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
MUDr. Tomáš Vodvářka
Admin

Pravdu díš. Jsem zvědav na vývoj a příští volby v Maďarsku.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial