Že plebsem prezident vždy pohrdal, to víme

Že ale bude dělat hloupého i ze sebe samého, to je nový prvek na scéně. Že by už stařecká demence? Nebo ztráta paměti?

Náš moudrý pan prezident vždy vehementně podlézal Číně a Rusku. A to tak sveřepě, až skupina lidí říkající si Ztohoven mu na Pražském Hradě vyvěsila obrovské symbolické červené trenýrky. Národ se nádherně bavil a prezidentovo ego dostalo těžký úder.

Ten úder byl až tak velký, že pan prezident neváhal do toho lejna dloubat stále a stále a ještě hlouběji a zorganizoval veřejné pálení oněch trenýrek za asistence hasičů a především televizních kamer. Komedie byla dokonána.

Onomu plebsu se to muselo znechutit a tak byl do té doby průchozí Pražský Hrad opevněn a u vstupů se zavedly ponižující kontroly, zdůvodněné nebezpečím atentátu. Než se vše trochu zaběhlo, tvořily se několikasetmetrové fronty před Hradem, tedy před zónou kontroly. Pro potencionálního atentátníka by to byl optimální cíl. Nic se nestalo.

„Dočasné“ kontroly byly znormalizovány. Tedy byla postavena krytá stanoviště, někde i vícenásobná a bylo jasné, že ona dočasnost je míněna na věčnost. Tak, jak to pan prezident od svých tehdejších ruských přátel znal velmi dobře.

Na všechny protestní hlasy proti těmto kontrolám se pan prezident ať už přímo, nebo ústy svého slavného nábožensky pominutého mluvčího, vyjadřoval velmi jasně a zřetelně. Jsou nutné, jsou potřeba, bezpečnostní situace si to vyžaduje a bla, bla, bla. Plebs musel být za svou drzost s červenými trenýrkami trestán až do skonání světa.

A náhle náš pan prezident otočil. Najednou už jsou kontroly zbytečné, otravné a ponižující. To víme všichni, nic nového. Víme co nám zavedl. Ale on si asi myslí, že jsme zapomněli.

A když policie odmítla na jeho výzvu reagovat a kontroly zrušit, tak přitvrdil a sdělil nám, že v policii nemá důvěru. Tímto křupanstvím už ze sebe dělá opravdu toho pověstného šaška. Jenom, a to se přiznám, nemám vysvětlení, proč ze sebe tak slaboduchého dělá. Kandidovat už nemůže, v politice chce skončit.

A tak mě napadá jen jedno vysvětlení. Ve své celoživotní ješitnosti si asi myslí, že odejde jako prezident, na kterého budou lidi vzpomínat v dobrém. Někteří možná ano. Ale ten jím opovrhovaný plebs, ke kterému se také počítám, určitě ne.

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Ještě je jedna možnost. Dělá to schválně. Prostě je mu jedno, co si o něm budou všichni myslet. On je těžký sociopat, jedinec bez špetky empatie. Lidmi okolo sebe hluboce pohrdá, stejně jako těmi, kteří jej volili. Uznává jen podobné typy jako on (Klaus atd.). Poputuje do zapomění, skončí jako Zápotocký.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před

Diky tomu starci jsem dostala zakaz na iDnes, nemohla jsem si tehdy odpudtit tam nedavat video od klenotu, kde se deda plazil podel zdi.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial