Špatnou zkušenost s ruskými turisty má hodně lidí

Nejen tedy Poláci, jak se píše v článku na iDNES.cz. I Češi si na twettu stěžují na chování ruských návštěvníků, s kterými trávili dovolenou v hotelích. Z vlastní zkušenosti s nimi souhlasím. Také jsem zažil, co někteří Rusové dovedou.

Jistý GeorgeP napsal v jedné twettové diskusi na adresu Rusů. „Vždycky jsem nenáviděl, když jsme byli několikrát na dovolené v Turecku a každý rok jsme viděli to samé. Ruské rodiny, které nabírali velké porce jídla, udělali bordel a velkou většinu toho jídla, které si nabrali, nechali na stole. Samozřejmě, že pak šli ještě pro další porce.“ Dan Priban k tomu dodal: „Já tedy nikdy na takové dovolené nebyl, ale v podstatě všude v turistických lokalitách se k nám chovali lépe, když jsme vysvětlili, že nejsme Rusové. Nezdá se tedy, že by byli již dříve ve velké oblibě.“ A to jen malý výběr, příspěvků kritizujících chování Rusů na dovolených byly v diskusi desítky a mnohé z nich ještě daleko ostřejší.

V již zmíněném článku si na chování ruských turistů stěžují Poláci. Je u něj rovněž anketa s otázkou Jaká je vaše zkušenost s ruskými turisty. Odpovědělo 9190 čtenářů, z nichž 93% uvedlo, že spíše negativní. To o něčem odpovídá. Těžko věřit tomu, že by si tolik hlasujících vymýšlelo.

Zkušenosti z Izraele mám obdobné, jako většina Čechů. V Betlémě jsme bydleli s Rusy na hotelu a oni se nás na snídani pokoušeli u švédských stolů předbíhat a dělali si z jídla svačiny. Na druhé straně jsem v Dominikánské republice potkal ruskou rodinu, se kterou jsem se seznámil, a kterou bych rád kdykoliv potkal znovu. Obávám se však, že to byla výjimka.

Kdysi jsem tady byl obviňován z toho, že si v případě ruských turistů vymýšlím. Negativní zkušenosti s nimi má však hodně lidí, kteří potvrzují to, co jsem tady už dříve tvrdil já.

Co však je příčinou chování nabubřelého chování Rusů na dovolených? Mám za to, že mnozí z nich jsou ruští úředníci, důstojníci policie, FSB nebo armády, soudci a prokurátoři. Tito lidé nezbohatli z poctivé práce, ale z masivních úplatků, vybírání výpalného a další kriminální činnosti. Jedná se tedy o příslušníky zločineckých struktur, kteří jsou zvyklí s ostatními jednat arogantně a povýšeně. No, a svoje zlozvyky a buranství si přivážejí i na dovolené. Oni žijí v představách, že Ti druzí jsou otroci, kteří jim musí sloužit. A pak se tedy nelze divit jejich často velmi hnusným způsobům.

Vulgární, drzí, patří jim svět. Poláci popisují chování Rusů na dovolené – iDNES.cz

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimír T. Gottwald
1 rok před

Řekl bych, že máš asi pravdu, Jene, že to není tím, že každý Rus by byl nadutým arogantním hovadem, ale spíš tím, kteří a jací Rusové si mohou dovolit takhle vycestovat.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před

Znam jich nekolik i zde v Kanade, diky nekolika poslednich roku rustiny ve skole, dnes mohu rozlisovat. Potkavala jsem je predevsim na cestach ve Stredovychodni Asii, Thajsko pro ne bylo vynikajici, lacine a tolerantni k tupym turistum….penize hovorily

Vladimír T. Gottwald
1 rok před
Reply to  Jara Rankova

Takže asi i jo.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před

100%! Zneuzivahi slusnost a poctivost domacich!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial