Vysoká morálka, ale holé pozadí?

Tak si říkám, jestli to nová vláda trochu s tou čistotou nepřehání. Teď sice bylo střetu zájmů učiněno zadost, ale stát na tom tratí.

Vinohradská nemocnice přemístila svůj archiv do Vodňan. Dříve ho měla v budově, kterou vlastnil její ředitel a platila mu nájem Jasný střet zájmů, o tom netřeba pochybovat. Jel v tom dokonce i v době, kdy dělal ministra.

Jenže.

Nově bude nemocnice za pronájem budovy pro archiv platit asi 200 tisíc měsíčně. Za budovu vlastněnou ředitelem panem Arenbergerem platila svého času zhruba 100 tisíc měsíčně, tedy asi polovinu.

Takže teď je vše křišťálově čisté, ale dvojnásobně drahé. Bohužel asi není zveřejněno vše. Těch otázek se naskýtá hodně.

Když se hledala nová budova pro archiv a dělalo se výběrové řízení, proč se tam p. Arenberger se svou nabídkou 100 tisíc měsíčně nepřihlásil? Nebo se přihlásil, byl ale z principu odmítnut?

Ať je to jakkoliv, vychází to teď dráž. A to je špatně.

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Šik
2 let před

No, jo. Není to jednoduché, protože tyhle věci nejsou nikdy černobílé. Můj strýc pracoval na jednom zastupitelstvu, kde dohlížel na veřejné zakázky. Svého času mi řekl, že pro z jeho pohledu na malém městě by bylo pro obec levnější, kdyby žádný zákon nebyl. Tam se častokrát přebírá a hodnotí, až se nakonec přebere. Něco na tom je. Typické jsou stavební firmy, které vyhrají cenou zakázku. Potom přijdou, že projektant to špatně naplánoval a oni musí udělat vícepráce. Kdyby se to zadalo přímo, i přes známé, tak to kolikrát vyjde levněji. Nehledě na to, že v 90% zadavatel vybírá dle ceny,… Číst vice »

Hana
Hana
2 let před

Souhlas!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial