Omicronový deník – část devátá – Neplatné testy, reinfekce a jiné lahůdky

Den dvanáctý. Máme se fakt dobře. Jsem už dost optimistická. Musím Omicron po očkování zatím celkem pochválit. 5 dní to ale tedy určitě není, to by si na ministerstvu měli opravit.

Na tři dávky si netroufl. Dvě potrápil středně. Je to hnus, ale poroučí se pryč celkem rychle. A pokud se dětem neobjeví cca za měsíc postcovidový syndrom PIMS, což mu striktně zakazuju! Kuš! Tak to bude kolem a kolem docela ucházející průběh. Zatímco zbytek národa se teprve do boje ponoří, my (tedy děti) to budeme mít aspoň za sebou. Můj muž už po 2 letech opatrnosti hned naplánoval running sushi, hory a kino. Tak uvidíme.

Mladší Emma si už dneska chce troufnout na první vycházku na zahradu a nechala si ode mě objednat propriety na zdobení dortů. Je totiž nadšená divačka pořadu na Netflixu Báječné dorty nebo jak se to jmenuje. A chystá se opět stvořit nějakou nádheru. Foto výtvoru přidám zítra :-). Bude to prý mít 2 vrstvy a náplň oreo. Kdo to bude po ní uklízet? Modří už vědí.

Obě dcery se cítí dobře, ale Anička stále necítí ostré smrady.  Z cítí – necítí jsem si dělala legraci včera, tak dneska si to odpustím.

Starší Anna je ale stále pozitivní i na LEPU antigenu. Mladší negativní už 3 dny. Doufám, že Anička nebude jedním z těch nešťastníků, kteří zůstanou pozitivní třeba půl roku. To totiž bude mít ve světě, kde se kromě očkování nyní ještě vyžaduje PCR i po vyléčených, dost těžké. No, uvidíme.

Všechny PCR testy v Tečce se nově zobrazují jako NEPLATNÉ

Jinak jsme s mužem udělali zajímavý objev ohledně PCR testů, který vás „pobaví“. V sobotu nám přišel negativní výsledek a objevil se v oné slavné Tečce. Mně test svítil krásně zeleně, hned pod 3. dávkou očkování, ale Radek měl u testu, že je sice negativní, ale test je NEPLATNÝ. Zrovna to před 3 dny řešila i vyděšená kamarádka, které se stalo to samé, a potřebovala test nutně k odletu do země, kde jen 3x očkování nestačí.

Řešila to s linkou 1221 a nějak pak dokázala odletět. Radek se rozhodl situaci řešit také a zavolal tedy na 1221. Překvapilo nás mile, že jsme se dovolali bez potíží. Ovšem řešení problému neplatného testu nás poněkud zaskočilo. Na lince 1221 a posléze i na odběrovém místě nám totiž oznámili, že protože hlavní je zelená barva u očkování a lidé neočkovaní prý zelenou barvu u PCR testů hodně zneužívali a vydávali to za certifikát k očkování (netuším raději jak), tak nyní nově testy PCR negativní jsou v Tečce zobrazeny jako NEPLATNÉ a hnusně červené. A to u všech občanů ČR, co si nyní aktualizují aplikaci. Udělala jsem to tedy… a skutečně… můj hezky zelený platný PCR test zčervenal do NEPLATNÉHO.

Bránili jsme se, že nám to přijde jako zavádějící nesmysl, který může přinést komplikace nejednomu cestovateli a jestli by to tedy nemohlo mít třeba modrou, ale PLATNOU barvu. Ale dozvěděli jsme se, že se to dá snadno vyřešit změnou země v nastavení. Pak to zase zezelená. OMF….! Jak toto tedy brání zneužití mi začalo v tu chvíli lehce unikat? Další blbost, která potrestá a především vyděsí normálního člověka čekajícího například na letadlo a podvodník si stejně cestu najde. Česko mě nikdy nepřestane překvapovat.

Hlavní číslo nakažených je uváděno bez reinfekcí, kterých je dnes už přes 2000

Další českou specialitou, na kterou jsem přišla teprve nedávno je, že hlavní údaj nově nakažených, který uvádí denně většina médií, včetně například veřejnoprávní České televize – je BEZ reinfekcí. Například dneska máme nově nakažených 20 270 – a tento údaj všude uvidíte. Ovšem, když se podívate pořádně na další údaje, patří k tomu ještě 2028 reinfekcí, na které Česko rádo zapomíná. Opět za tím sedí mudrci z řad falešných odborníků, kteří po celou pandemii navzdory faktům blábolí, že „k reinfekcím nedochází nebo jsou velmi vzácné“ a tedy nemá cenu se jimi zabývat.

Zatímco my ve skupině Pacienti s Covid 19 v Česku a na Slovensku tam pacienty s reinfekcemi máme po celé 2 roky naprosto běžně a u Omicronu, kterého předchozí prodělání nezajímá, se za chvíli může stát, že nových nákaz bude na oko nádherně málo (Česko zatočí s Omicronem za týden, ohoho), zatímco nesledovaných reinfekcí desetitisíce… Vítejte v zemi neomezených možností. Zase vyhrajeme, to budete koukat.

Jestli vás zajímají data i s reinfekcemi, můžete sledovat například server https://www.covdata.cz/, který to sleduje poctivě. Seznam už se prý taky probral, takže snad se rozsvítí časem všem.

Jinak díky pobytu v karatnéně zase mnohem víc píšu. To je asi dobře. V běžném režimu – škola, práce, posilovna, nákupy, králíci  – to takhle často nestíhám. Jeden blog denně jsem byla schopná naposledy vyplodit na mateřské, když někdo náhodou spal. Teď spí přes den často obě. Konečně to rodičovství nabylo rozkošných dimenzí.

Hurá. Malujeme!

No nic, jdu vyklízet chodbu domu od kytek a krámů, protože můj milovaný tatínek nám ze slunného Španělska, kam se na měsíc včas uchýlil, domluvil ke covidu ještě malíře. Minulý týden jsem v poslední chvíli zabránila kácení hrušky a prořezávání větví na zahradě, které bylo rovněž naplánováno.

Ale malíře už nezastavím. Někdy se to zkrátka udělat musí. Já vím. Jen táta má velké štěstí, že u toho tak nějak nikdy není. Například před 2 lety domluvil vysazení a nalakování všech oken v domě. Byla na to sleva. Hádejte proč? Bylo to totiž na přelomu února a března.

Zatímco otec mladistvě sjížděl kopce na lyžích v Les Trois Vallées a zásoboval nás krásnými fotografiemi sluncem zalitých vrcholků hor a momentek z lehátka s Chateau Lafite nebo kávičky v ruce. My drkotali zuby v bytě bez oken s krásným horským počasím za oknem.

Jak se říká v naší rodině… But we love him anyway. Táta zkrátka umí žít… to se mu musí nechat. A samozřejmě si to zaslouží. Jen se u toho pokaždé s mámou hrozně pobavíme, když se 3 dny po jeho odjezdu začnou hlásit všichni ti domluvení řemeslníci.

další díly zde: https://www.blogosfera.cz/author/terezaboehm/

Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial