Za mlhou

Život, je jako průchoďák, kde se střídají všechny světla a stíny, ve kterých můžeš cítit kanálu smrad, nebo šlápoty z hlíny, co tady kolemjdoucí zanechal, aby Tě ven z té díry vylákal, aby Tě donutil uvidět, že existuje taky jiný svět, než tmavý průchod plný lidí, hluku, konfliktů a bitek.
Pořád tam zalézáš. Proč?

Občas, když vystrčíš nos, chvíli ze vzduchu radost máš a pak se zas vracíš, jak zpráskaný pes, hladový, promrzlý a bos. Co Tě pořád nutí tohle prožívat? Za chvíli v tom Tvém průjezdu nebude k hnutí, měl by si třídit a vyhazovat věci a se všemi lidmi, co tam jsou s Tebou schovaní začít si víc povídat. Každý ve své ulitě zalezlí vedle sebe, souseda úspěch prudí Tě a závist ta Tě žere.
Zkus zítra zase vystrčit z toho průchodu nos, najdi si cestu a pojď chodit bos, umyj se v řece, nasbírej rosu, napij se vody, pojď hledat po cestě k sobě samému schody. Vylez z té bažiny výmluv a stesků, co smrdí sebelítostí, jak suchý záchod, co nemá ani vrchní desku. Když koukáš ven z toho průchodu uvidíš mlhu a slunce, které se slabě, velmi neznatelně klube nahoru..

A za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, další Tvůj dnešní příběh začíná. Další den, další šance na lásku, další naděje na to, prožít něco úžasného. Tak už se obuj a pojď. Té mlhy se neboj. Prostě patří k podzimu. Nic jiného to neznamená, než to, že se léto zahalilo do mléčné, teplé a huňaté šály……

Subscribe
Upozornit na
guest

9 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jana Melišová
2 let před

Máš peknú češtinu. …a v tej hmle budem iba stáť, takmer bez dychu. Zasvecovať svetielka úplne potichu. Ukradnem si všetky tieto chvíle iba pre seba, spočiniem v objatí kde lásku zamykať netreba….

Last edited 2 let před by Jana Melišová
Jana Melišová
2 let před
Reply to  Brigita

To ma napadlo ako odpoveď na tú tvoju priehršť krásy….

Jara Rank
Jara Rank
2 let před

Ano, ma! Uvedomuji si to, protoze jsem uz od meho „teenage“ veku pryc a v dobe, kdy jsem tam zila, rodice pravidelne kupovali knihy z klubu ctenaru a ty „lepsi“ – neruske, byly ve slovenstine, takze ani dnes v Kanade nemam se slovenstinou problem, je jaksi vice hudebni, aspon mi to tak pripada.

Hana
Hana
2 let před

Krásné, až mne mrazí jak hluboko to vede.

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Mńam….

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial