O jednom předvolebním plakátu

Bývají různé, plné slibů, malování zářných zítřků, zásadních tvrzení či jen tváře těch, kteří touží po našem dobru, jehož se nám dostane, když jim do urny hodíme jejich lístek

Strana pana Mgr. Lubomíra Volného, nazvaná tajnosnubně Volný blok, se uchází o naše hlasy pod číslem 3.

Je dobré vědět, kdo je pan Lubomír Volný. Svou kariéru zahájil ve hnutí Svoboda a přímá demokracie, za něž se dostal při minulých volbách do Parlamentu České republiky. Po nějaké době, kdy vyšly najevo jeho manýry v místní organizaci v Moravskoslezském kraji, si dokonce troufl kandidovat proti svému stranickému šéfovi Tomiovi Okamurovi, za což byl – zcela demokraticky – z této strany vypuzen. Založil jakýsi efemérní spolek s názvem Jednotní, který se zařadil do celé řady těch, o nichž prakticky nikdo nic neví,

Jeho hvězdný čas nastal v době pandemie, kdy odmítal v parlamentu používat roušky. Zavedl u nás praxi fysického násilí ve sněmovně, která bývá k vidění v exotických zemích a je vždy vděčným zdrojem sledování na Youtube či jiných sociálních sítích. V současnosti se staví do role obhájce konspiračních teorií o záměrném šíření viru v populaci, o úmyslném nepodávání veterinárního léčiva jedincům s nemocí Covid 19. Zdá se, že se v naší zemi našli někteří, kteří podlehli jeho šarmu. Z nejznámějších je možné připomenout srdnatou bojovnici s molochem České televize slečnu Lipovskou či zpěvačku Ilonu Csákovou.

V letech 2012-13 se „proslavil“ jako ten, kdo za vysoké ceny pronajímal ve vyloučených lokalitách mizerné byty sociálně slabým jedincům v Ostravě Přívoze. Nešlo sice o trestný čin, ale o čin vysoce nemravný u kohosi, kdo chce působit ve veřejném prostoru. V každé jen trochu normální společnosti by si podobný jedinec už do konce života v politice neškrtl, ale jak se zdá, mnohým toto jeho angažmá vůbec nevadí.

Vraťme se k meritu. Bývá zvykem po sobě napsané přečíst. Pokud jde o plakát před volbami, mělo by to být samozřejmostí dokonce vícekrát a více lidmi. Pakliže se nenašel nikdo, kdo by si všiml gramatické chyby v označení malého kousku naší republiky, je otázkou, z jakého materiálu je složena členská základna této strany.

Na všem zlém je často i cosi pozitivního. Třeba Volný blok získá řadu volebních hlasů, jež se budou rekrutovat z řad dřívějších příznivců SPD a podobných stran. Pokud pan Mgr. Lubomír Volný odčerpá těmto stranám tak 3-4% voličů, bude jeho přínos naší zemi docela podstatný.

 

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

8 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Michaela Klímová
2 let před

To je schválně pro údernost, aby se to líp rýmovalo! 😉

Vladimír T. Gottwald
2 let před

Ona je to taky daň za to, že si některým partajím a politikářům jako by nestačilo, že demokracie je způsobem většinového rozhodování o veřejných věcech. A to přece znamená hodně, netřeba tomu podsouvat víc. Ale někteří (podle mého pokleslí demagogové) k pojmu demokracie dolepují a připatlávají nesmyslně zduřelý obsah, přisuzujíce demokracii nesouvisející a často protichůdné vlastnosti a atributy, a to podle toho, jak to zrovna vyhovuje jejich momentálním zájmům. Tristním důsledkem je, že namísto aby u veřejnosti důvěra v demokracii byla posílena, se z pojmu demokracie stává bezobsažný termín, jímž političtí šmelináři hauzírují jako koňský handlíř s přebarvenou starou, chromou… Číst vice »

Vladimír T. Gottwald
2 let před

Volný blok je pro mne beztvarou hmotou, jejíž předpokládaný relativní úspěch (za týden doufám zanedbatelný) je důsledkem pouze toho, že většina tradičních partají v různých ohledech rezignovala na obranu svobody. Což u stran kdysi pravicových (či údajně pravicových) mne někdy jen mrzí, jindy i překvapuje.
Ale plně s Tebou souhlasím, že pokud takto VB (už ta zkratka je odpudivá) ubere na zisku hlasů nacionalistické levice, za jejíhož reprezentanta pokládám SPD, pak dopad může být i pozitivní

Last edited 2 let před by Vladimír T. Gottwald
Vladimír T. Gottwald
2 let před

Tesat!

Tomáš Flaška
2 let před

Uff. Když na mě vybafl ten obrázek, tak jsem se lekl že na Blogosféru dorazila reklama. To by sice chtělo, ale tato by byla krajně nevhodná.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial