Lipovská a dvojí metr „demokratických stran“?

Nebyl jsem, nejsem a bohdá nebudu příznivcem či voličem ani Zelených ani ČSSD ani Volného bloku. Ale nevadilo mi, když za tyto strany do Parlamentu České republiky kandidovali členové Rady České televize. Ani mi nevadilo, že jako její členové (i v době své kandidatury do Parlamentu) veřejně vyjadřovali Erazim Kohák, Petr Uhl i Hana Lipovská své názory, včetně názorů politických..

Proto je mi velice divné, že tehdejší poslanci stran dnešní koalice SPOLU v minulosti v naprosto totožné situaci ani nežádali odvolání Erazima Koháka či Petra Uhla, zatímco pro odvolání Hany Lipovské dnes poslanci SPOLU nejen hlasovali, ale dokonce je radostně slaví i zveřejněním takového propagačního příspěvku.

A protože se zčásti jedná o tytéž strany (a v nejednom případě dokonce o tytéž poslance), je nabíledni otázka: jestli podle ODS, KDU-ČSL a ČSSD paní Lipovská opravdu porušila zákon, proč tedy proti totožnému nezákonnému jednání nevystoupily tytéž strany stejně vůči byvším členům Rady ČT, pánům Uhlovi či Kohákovi?

Existuje pro to vůbec nějaký legitimní důvod, anebo snad jde jen o pokrytecké podlézání progresivistické levici?

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

16 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Šik
2 let před

Určitě máte pravdu Vladimíre, když poukazujete na to, proč pana Uhla nebo pana Koháka kdysi neodvolali taky. Přesto si myslím, že odvolání paní Lipovské byl správný krok, bez ohledu na to, zda v Radě ČT užitečná veřejnosti byla nebo byla. Tím, že vstoupila do světa politiky, její nezávislost se ocitla na bodě nula, neměla proto sama čekat, až ji někdo odvolá, ale odstoupit sama. Kdyby tak učinila, její renomé by šlo nahoru. Takto si budeme jen v této souvislosti pamatovat na trapné chování pana Volného, které ji v konečném důsledku samotnou poškodí. Hezký den

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před
Reply to  Jan Šik

Cítím to podobně, Honzo.

Hana
Hana
2 let před

Vladimíre, s mnohým co píšete souzním. Ten proces odvolání naše sněmovna úplně zpackala a díky proceduře a hloupým zdůvodněním má divnou pachuť. Za co to kdo vyměnil? A proč? A pro některé dělá ze slečny Lipovské mučednici. Úplně zbytečně.

Tomáš Flaška
2 let před

Já nevím. A byli oni zmiňovaní pánové v době svého působení v Radě ČT členy nějaké strany? Nebo za ní kandidovali?

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Ahoj. Mám k tomu dvě poznámky. 1. Rada České televize by měla být tvořena lidmi kreativními, společensky váženými, lidmi s rozhledem a jistou noblesou. To, co z ní udělali politici za poslední roky, je výsměchem, pravým opakem. Třeba už jen kandidatura pana Černockého, antisemity, je typickým příkladem, těch týpků je tam povícero. 2. Poslouchal jsem jeden rozhovor se zmíněnou slečnou Lipovskou. Je to typický příklad deprivantky, zcela bez emocí, jdoucí za svým cílem bez ohledu na okolí. Nejsem si jist, že by podobní lidé měli vůbec působit ve veřejné sféře. Nepolemizuji s Tebou, metr by měl být samozřejmě stejný pro… Číst vice »

Tomáš Flaška
2 let před

Super. Už podala trestní oznámení, které policie smetla ze stolu. Opravdu si myslíte, že tahle deprivantka dělá co má a rozumí tomu? Ostatně proč byla v radě, když se nechala slyšet, že by se ČT měla zrušit?

Tomáš Flaška
2 let před

Znám její názory taky a pro mě je to škodná. Nejde jí o nic jiného, než aby ČT byla poslušná. Její útoky na financování v řádu statisíců korun jsou směšné a ani policie se tím nemíní zabývat.

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Pane Loukoto, mám celkem jasný pocit, že jsem Vám doporučil zdržet se veškerých komentářů na Blogosféře. Důvody znáte. Nechci Vás dnes mazat, ale pokud byste naši dohodu stále porušoval, přistoupím k Vaší eliminaci z tohoto prostoru.

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Vím o čem píšeš a taky Ti rozumím. Chápu Tvé stanovisko. Na druhé straně – mně strašně vadí, že v zákonodárném sboru existují jedinci, jejichž intelekt je neskutečně nízko, gauneři, kteří se za své sviňárny vůbec nestydí, zřetelní blbečkové, hlásající vědomé pitomosti. Vadí mi, že tam sedí za xenofobní stranu můj kamarád z oboru, který je profesně chytrý, ale slouží a hlasuje za něco, co kdysi kritizoval. Mám za to, že tak jako zparchantěl Řím, z původní myšlenky se stal jakýsi odvar a skončil poté v rozkladu, jsme svědky téhož nyní. Mně je nějaká Lipovská celkem volná, to že kandiduje… Číst vice »

Hana
Hana
2 let před

👏👏👏

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial