Slaměný vdovec

Všechny ženy z našeho domu odjely na dovolenou. My muži- já, přítel dcery Marťas a dva psi jsme zůstali doma. Zmizely voňavé hadříky, zapomenutá malovátka a torza dámských prádýlek rozmístěná po našich koupelnách. Všude se válí jen ponožky trencle, propocená trika, rozkousané polštáře z kožené sedačky a psí hračky, nebo ohryzané součásti vybavení našeho domu, které mělo tu smůlu, že se stalo psími hračkami.

Zmizely rafinované ženské vůně a domem se line syrový odér chlapáctví.

Ano chtěl jsem to jinak. Dal jsem si hned na začátku předsevzetí, že budeme uklízet, vařit si obědy, mýt nádobí, větrat a vynášet odpadkový koš. Bohužel………. dopadlo to jinak…………prostě jako vždycky.

Po necelém týdnu slaměného vdovectví jsem vypozoroval některé zajímavé poznatky jak přežít:

1. Když nemáš čisté trenýrky, nemusíš hned prát. Dají se koupit i nové.

2. Když nic nevaříš, nenaděláš nádobí a nemusíš ho umývat.

3. Jíst k obědu tři dny po sobě v hospodě smažené býčí koule s bramborovým salátem není rozumné. Na sklonku třetího dne jsem zjistil, že občas hrabu vztekle kopytem a nenávidím červenou.

4. Je fajn zjistit si, jestli máte doma náhradní toaleťák a hlavně kde? Běhat s holým zadkem po baráku, pronásledován dvěma veselými štěkajícími psy není nic moc a když už se to stane, je fajn mít u toho aspoň v oknech zatažené záclony.

5. I paní hospodská tě nakrmí a vyslechne a polituje …….ovšem nevypere.

6. Teď už je mi definitivně jasné, že jediné, co mě vytáhne v neděli na výlet v 30 stupňovém vedru je opravdu manželka……… jinak ležím………

7. V prázdným baráku by se nuda dala krájet a bez manželky získává i hláška „Nemám do čeho píchnout“ jiný nádech. Žádné staré známé v mobilu raději nelov, stejně jsou všechny už šťastně vdané a momentálně taky na dovolené.

8. I pes dokáže chrápat stejně hlasitě jako manželka.

9. I starýmu drsňákovi může vůně manželčina polštáře vehnat hysterické slzy do očí. Sedět pod otevřeným střešním oknem ve tři v noci, zatímco na nebi teskně září smutný měsíc, a utírat přitom do rezervních trenýrek hořké slzy, když si uvědomíte, že už se třeba nikdy nevrátí není nic moc. K obavám máte evidentně oprávněné obavy, protože ten sedmdesátiletý řecký Leonidas, co se do ní podle tajných informací na Corfu zamiloval, má dvě taverny, olivovníkový sad a půjčovnu motorek a navíc…..  má prý i ve svém věku husté vlasy a svaly na každé půlce opálených hýždí .

Takže chlapi, já vím že se vám do toho vedra, k tomu moři, stejně jako mně, vůbec nechce, ale příště jeďte radši taky.

Z dočasného slaměného vdovce by se totiž velmi snadno mohl stát trvalý starý opuštěný a smutný kůl v plotě.

Subscribe
Upozornit na
guest

3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Soňa Bulbeck
2 let před

Viem si to živo predstaviť…ďakujem pobavila som sa…

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Tos ještě dopadl dobře. Až se seberu, tak napíšu, co jsem zažil já.

Vlasta Fišrová
Vlasta Fišrová
2 let před

A já si říkala, jakpak to letos dopadne… pojede a bude remcat, že je tam vedro a cesta dlouhá… a on nejel a smutní sám doma se psy. 🙂

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial