Umíme vůbec volit myšlenky nebo jen toho kdo líp řve?

Hnutí bývalého policejního plukovníka Šlachty se pomalu dere do parlamentu a náš upřímný premiér z toho štěstím září na všechny strany.

Kdo z těch současných zhruba 5% podporovatelů Šlachtova hnutí Přísaha zná vůbec jejich předvolební program? Tedy kromě tradičního že všechny korupčníky pochytáme a všichni se budou mít dobře? Kdo by se o nějaké hnutí Přísaha staral, kdyby v jeho čele nebyl mediálně známý plukovník (bývalý) Šlachta?

Připomeňme si, že tento bývalý policejní důstojník stál za pádem vlády premiéra Nečase což v podstatě následně vedlo k nástupu hnutí ANO, což byl soukromý podnik současného premiéra Babiše. Tehdy ještě plukovník v činné službě po zátahu na Úřadu vlády ČR na tiskové konferenci pronesl: Náš zájem nebyl zabývat se politikou, nějakou politickou stranou. Prověřovali jsme zločineckou skupinu osob, která fungovala na základě klientelistických vazeb. Cílem skupiny měl být enormní zisk.“ A uvedl dále že bylo zabaveno 120-150 milionů korun a desítky kilogramů zlata. To jistě není málo a já se ptám, kdo za to kolik dostal? Nebo to snad byl omyl? Kdo za to jak byl tedy u policie potrestán? Nebo dokonce někdo z pachatelů pana „čistého“ policistu a státního zástupce Ištvana nějak natolik ovlivnil, že se to zametlo pod koberec?

Hnutí ANO po vítězných volbách v roce 2017 nikdo neznal jinak než jako premiéra Babiše. Docela by mě zajímalo kolik z jeho tehdejších voličů znalo jejich volební program. Jsem přesvědčen o tom, že hodně málo. Přitom ten program samozřejmě (jako u všech) určitě nebyl špatný. Ale když padla nabídka na pravicovou vládu, ale bez Andreje Babiše, tak přes to vlak nejel. Prostě jasný důkaz toho, že ANO je jenom projektem jednoho muže, na kterém stojí a padá.

Ostatně i Andrej Babiš ví, že se u nás nevolí podle myšlenek, ale podle mediálního vystupování, což je velice tristní. Když ale svého politického soupeře, Roberta Šlachtu, pochválí a prohlásí o něm: „Dělá to dobře, je to pohledný muž, chodí, má kontakty a má i dobré fotky,” tak to už poněkud smrdí.

To jakoby říkal, my se dohodneme. Ty se mi líbíš. Nebo já ti přece něco dlužím. A při premiérových majetkových poměrech jistě není problém i nějak skrytě trochu pomoci s financováním. A lidé budou volit marketing, nikoliv program.

Jenom pořád zůstává nezodpovězená ta otázka, co se stalo s těmi 150 melouny a desítkami kilogramů zlata.

Subscribe
Upozornit na
guest

3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Hana
Hana
2 let před

Odpověď na Vaši otázku není jednoduchá. Já bych řekla – jak kdo. A to lídři politických stran dobře vědí a své strategie volebních bojů šijí podle cílových skupin, na které míří. Někdo přichází s volebním programem, jiný s údernými hesly. Ve skutečnosti však bývají programy i hesla zapomenuta ihned po volbách. Jsem hodně zklamaná z obsahu každodenní politiky, díky covidu v posledních dvou letech sleduji tu “taškařici” ve Sněmovně často a jsem zděšena, jak je naše politická scéna nekonstruktivní, kolik strany ztratí času natřásáním vlastních křídel a peří a jak pomalu a kam se věci posunují. Věnovala jsem i nějaký… Číst vice »

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Pravdu díš, Tome. De facto, zbyly jen nedaněné kabelky a samozřejmě podezření, že paní Nagyová-Nečasová úkolovala tajné služby (nejspíše také rozhodovala, kdo půjde k premiérovi a kdo ne). To je sice smutné, ale proti tomu hovadismu, který nastoupil poté, je to jen kabaretní drobnost k pousmání. A nejspíše fakt stačí prohlášení, že posadím korupčníky do vězení a hlasy se hrnou. Zatkne pan Šlachta pana Faltýnka? Toť otázka…

Adéla Vodvářková
Admin
2 let před

Je to tak. Myslím, že jsem celkem schopná respektovat lidi s diametrálně odlišnými politickými názory, než mám já (konzervativní pravičáci nebo naopak krajní levičáci), pokud je dokážou rozumně vysvětlit. Ale průser je ta obrovská masa lidí, co vidí v každém novém maníkovi, co se každých osm let objeví, spasitele.

Tomiovi stačí k deseti procentům opakovat furt dokola „HE HE EVROPSKÁ UNIE ŠPATNÁ“, a pokud se dostane do PS Šlachta, tak to taky nebude kvůli jeho fantasticky vytříbenému volebnímu programu nebo silné kandidátce. Jsem z toho smutná.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial