Nechte těch divadýlek a nedělejte z nás hlupáky

Denně se na nás řítí zprávy z našich vládních kruhů. Při jejich studiu si snad myslí, že jsme méněcenní.

Dnes ráno zkolaboval systém Sčítání lidu. Je to celkem logické. Prvotní nápor prostě nezvládal. Na tom není nic divného a ostatně na principu hromadného přístupu jsou často založeny i hackerské útoky, pokud chce někdo shodit nějaký server. Prostě se postará o statisíce přístupů, zahltí ho, zablokuje ho a v podstatě ho zneprovozní. Totéž dnes ráno nastalo u nás v případě serveru ke Sčítání lidu. Akorát to nebyl žádný útok, ale prostě zvýšený zájem o přístup. Lidi to prostě chtějí mít co nejdříve z krku.

Pomoc? Jednoduchá. Prostě oznámit, ať to lidé zkouší později, ráno, večer, v noci a ono se to časem uklidní. Je zbytečné dimenzovat server na situaci, která nastane jen několik hodin a server bude fungovat dva týdny. Co nám sdělují naši odpovědní: „Odborníci pracují na odstranění závady.“

A já se ptám proč? A jak to chtějí odstranit? A hlavně: co ti odborníci stojí? Stejně si myslím, že nikdo na ničem nepracuje a jen se čeká, až se to uklidní a je to správně. Akorát nám nemusí věšet bulíky na nos.

To z jiného ranku je dotace 100 milionů pro pekárnu PENAM našeho milovaného pana premiéra. EU vyhodnotila, že dotace je neoprávněná, neproplatila jí a tak teď ty peníze do firmy pana premiéra zaplatil náš stát. Ministerstvo průmyslu si nechává vypracovat již desátý(!) posudek, zda je dotace neoprávněná a tudíž bude po PENAMu vymáhat navrácení dotace, nebo ne. Všichni víme, jak to dopadne. Nic se vymáhat nebude, PENAMu dotace z našich kapes zůstane, o žádný střet zájmu se nejedná a za vše může Kalousek.

Ale nebylo by tedy pro kapsu daňového poplatníka levnější těch 10 posudků neplatit a nehrát tudíž toto divadlo?

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

„Novátorská linka“ PENAM je pouze jednou „drobností“ na celém seznamu podivných aktivit našeho krizového manažera. Možná by stálo za úvahu udělat celonárodní sbírku, aby se jeho konto ještě rozrostlo o nějakou tu miliardu. Podmínku by byl okamžitý odchod pana Babiše mimo politiku a nejlépe i mimo tuto zem.
Představa, že bude jednou umírat a ty nakradené miliardy, o které obral nás všechny, mu budou na ….však víte na co….ta musí být strašná. Nechtěl bych být v jeho kůži.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial