Trable v Trikolóře

Václav „Mlaus“ Klaus ml. má samé dobré nápady. Jmenujme například pravidelné referendum o setrvání v EU, které by se opakovalo společně s volbami do poslanecké sněmovny každé čtyři roky. Pro Klause je zkrátka hlas lidu hlasem božím, pokud se ovšem nejedná o jeho vlastní partaj – konkrétně kandidátku Trikolóry v Ústeckém kraji.

Tam došlo k zásadní personální změně. Do čela kandidátky byla z nejvyšších míst dosazena Mgr. Tereza Hyťhová, poslankyně toho času za Trikolóru. Pamětníci české politiky možná vzpomenou, že právě tato dáma přešla v červenci 2020 ke Klausovi z „nedemokratického“ (její slova) SPD.

Tato operace zdvihla v ústecké buňce Trikolóry vlnu nevole. Někteří straníci adresovali Klausovi mladšímu otevřený dopis, ve kterém mu vyčítají, že zasahuje do politického programu bez předchozího projednání s širší členskou základnou a že činí svévolné zásahy do kandidátek. Kvůli tomu několik krajských lídrů už odstoupilo ze svých funkcí, mezi nimi například Petr Viktorýn, předseda v Moravskoslezském kraji: „Pro mnohé je velkým zklamáním, že by se kandidátky sestavovaly seshora, a ne v krajích, což si pan Klaus vymínil.“

zdroj: facebooková stránka Terezy Hyťhové

Nově složila funkci také mluvčí Trikolóry a kandidátka na jihočeskou hejtmanku Ivana Kerlesová. Všem straníkům, kterým se jmenování Terezy Hyťhové lídryní kandidátky v Ústeckém kraji nelíbilo, byl rozeslán e-mail, jehož znění přinesl Deník N: „Trikolóra v Ústeckém kraji není v současnosti ve stavu, aby si mohla dovolit nějaké bojové sněmy. Lídra kandidátky určuje předseda/grémium, jelikož podepisuje finální kandidátní listinu, a bude to Tereza Hyťhová. (…) Kdo zájem nemá, moc mu děkujeme za veškerou činnost, kterou pro Trikolóru doposud vykonal, a přejeme mnoho štěstí v dalším osobním, pracovním i politickém životě.“

To je, myslím, hezké rozloučení. Nyní už jen můžeme s napětím čekat na vyjádření samotné Hyťhové, která při příležitosti přestupu z SPD do Trikolóry prohlásila, že tak činí s nadějí, že přestupuje do demokratičtěji vedené politické strany: „Hnutí SPD má jednoho předsedu, jednu tvář. A jednoho místopředsedu. Tak to funguje od samého začátku. Já jsem měla dojem, když jsem tam seděla, že je to takový podnik těchto dvou lidí, kteří k sobě nechtějí nikoho připustit nebo rozšířit vedení. Zkrátka, že si tito dva lidé chtějí rozhodovat o všem.“

Nyní, zdá se, má konečně určitý podíl na spolurozhodování i samotná Hyťhová. Gratulujeme.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

10 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimír T. Gottwald
3 let před

Zpočátku se mi Trikolóra zamlouvala tím, jak se zdálo, že jako ledna z posledních tuzemských stran vycházela z pozic klasického liberalismu. Mně pak začala trochu vadit ne svým odmítavým postojem vůči stále intenzivněji socialističtější a levicovější stávající EU, ale spíš odklonem od těch pozic, jimiž by mohla vyvolat mé sympatie. Takže ji v současnosti na nějaké úrovni popularity možná paradoxně udržují právě leckteří aktivisté, kteří na Trikolóru dští oheň a síru tak agresivně, často a smysluprostě, že u pravicového voliče tím vyvolávají dojem, že když na ni někdo z progresivisticky levicových pozic tak urputně a blbě útočí, že na ní… Číst vice »

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Mně se mladší pan Klaus znechutil při volbě presidenta, jak se propůjčil k nechutným útokům na Zemanova soupeře. Pro mne se podobní stávají nevolitelnými.

Hana
Hana
3 let před

Díky za toto krátké shrnutí faktů o jedné straně. Je to dost smutný příběh, když uvážím, že určitě existují voliči, kteří už mají dost aktuálního, hledají změny a nechají se nachytat. Třeba na barvy trikolory, ty jsou hezké. Je to klasický politický obrázek s obsahem – když ptáčka lapají, hezky mu zpívají. ( Zde zpívají tu píseň, o které si myslí, že jim do sboru přihrne zpěváky). Zde dochází k obratu do protisměru, naštěstí pro nerozhodnuté voliče, ještě před volbami. Obvykle se tak děje ve většiny stran až po volbách. Dočkáme se snad letos na podzim malého zázraku? Moc se… Číst vice »

Matějovský
Matějovský
3 let před

To je naprosto skvělý článek. Když on Klaus ml. si neuvědomuje jednu věc, bez otce by byl řadovým učitelem, žádné ředitelování v PORGu, obyčejný učitel maximálně někde na střední škole, průměrný matematik i šachista. V ničem nevyniká. Jenže tím jak byl prezentován v mediích ( muž s brilantním analytickým myšlením a matematik) tomu trouba sám uvěřil a dokázal o tom přesvědčit pár jedinců, kteří nejspíše už prohlédli. Jen mu zůstane pár úplně zblblých husiček, které zřejmě doufají, že právě ony založí tu pravou sice už asi čtvrtou tradiční rodinu.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  Matějovský

Myslím, že jeho apel na tradiční českou rodinu, když je tuším již potřetí ženatý, dodává celému jeho postoji poměrně typický cimrmanovský ráz.

Hana
Hana
3 let před

😊👍

Tomáš Flaška
3 let před

Václav Klaus ml. je jeden z největších podrazáků na naší politické scéně. Místo aby férově vystoupil z ODS tak provokoval tak dlouho, až se nechal vyhodit a mohl si hrát na mučedníka. A ty dámy jenom dokladují morální úroveň celého osazenstva Trikolóry, předsedou počínaje.

Ale buďme rádi, že nenachází společnou řeč s SPD, když už mají společné zájmy (vystoupení z EU a tím hospodářská devastace ČR). Naštěstí jsou oba předsedové velkými narcisy. Ostatně jinak by asi ony strany ani nemohly vzniknout.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Přál bych oběma zmíněným stranám volební úspěch tak okolo 4,8%….

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Prostituce může mít různé formy činnosti. Ty holky na E55 u toho aspoň blbě nekecají.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial