Rekord padl a jsme první na světě!

Momentálně jsme s ohledem na Coronavirus nejpostiženější zemí na světě. No není to nádherné? Takhle se o nás všude mluví a jsme tím příslovečným pupkem světa.

A rozpočet za loňský rok? Schodek 367 miliard. To je taky úžasné. Vláda se teď bude prsit, jak je vynikající, že plánováno bylo 500 miliard a ono se zadařilo udělat sekeru jen miliard 370. Já bych to spíše označil, že rozpočet je pro vládu buď jen cár papíru, nebo tam sedí laici, co jenom věští z křišťálové koule. Ostatně premiér se k něčemu podobnému již přiznal.

Faktem zůstává, že schodek je nejen rekordní, ale dokonce skoro 2x tak vysoký jako za arcilotra Kalouska. Vzpomínáte? Ten strašlivý ministr financí Kalousek udělal sekeru 190 miliard a o světové hospodářské krizi se nesmělo v této souvislosti mluvit.

Tak si řekněme, že schodek je teď dvojnásobný. Na příští rok je naplánován ještě vyšší (momentálně oficiálně 320 miliard a k tomu je již plánována úprava z důvodu zrušení superhrubé mzdy odhadem 80-120 miliard). To bude tóčo. A podobně jako s Kalouskem o nějakém koronaviru pomlčme. A tak vidíme nejhorší rozpočet a nejhorší vládu v historii České republiky.

Nebo je to jinak? A vláda je opravdu (všeho)schopná? Šušká se, že majitel Mountfieldu je nějaký přítel premiéra. A světe div se. Prodejny Mountfield mají výjimku a mohou být otevřeny a prodávat vše. Na to ostatní opravdu nemají.

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Pavel Khail
Pavel Khail
3 let před

S tím Mounfieldem mne to také zarazilo, o tom přátelství jsem nevěděl ale též jsem uvažoval o nějaké známosti majitele s některou z našich pomazaných hlav. Zřejmě hrozí obrovské národohospodářské škody při nedodržení agrotechnických lhůt. 🙂

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

O Mountfieldu jsem to nevěděl. Pakliže je to pravda, je to svinstvo na entou. A stran inteligence naší vlády? V čele těžký primitiv a okolo něj kývači. Hloupá ministryně financí, což bylo dokladováno mnohokrát v přímém přenosu. Ministryně Dostálová řeší jen to, jak odlehčit či zpochybnit evropská zjištění o svinstvu Andreje Babiše a jeho střetu zájmů a zneužívání dotací. Pan Havlíček? Škoda slov….atd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial