Chudák ministr zdravotnictví, asi ho to taky semele

Nezačal šťastně. Prostě zalhal jak je ve vysoké politice u nás zvykem. Podpis pod peticí za odstoupení premiéra Babiše prý nebyl jeho. Pod tíhou argumentů o den později otočil a přiznal, že to podepsal.

Kdyby rovnou řekl, že ano, že to podepsal, ale dnes, že jde o zájem celku a řeší se jiné problémy, udělal by mnohem líp. Nicméně toto mu vaz nezlomilo a ani nezlomí. Ukazuje to spíše jeho politickou nezkušenost a bohužel zranitelnost. Až se velkému agroovladači znelíbí půjde od válu, jako mnoho jiných před ním. Způsob se už najde.

Budiž na druhé stránce premiérovi ke cti, že toto přešel mlčením. Ono mu ale nic jiného asi nezbývá. Personální krize ANO se ukázala v případě ministra zdravotnictví v plné nahotě. Na post ministra přeci musím mít v rukávu nějaké eso a v záloze aspoň dalšího, nebo lépe dva, žolíky. Jenže po nuceném odstoupení ministra Prymuly premiér bezelstně přiznal, že první jeho kandidát si to chtěl rozmyslet, ale premiér neměl čas a proto zavolal dalšímu. Tedy lépe řečeno nadřízenému budoucímu ministra, řediteli jeho nemocnice. A takhle údajně obvolával všechny ředitele nemocnic. Je to jako pověstné tahání králíka z klobouku. Ale doufejme, že současný ministr je také odborník a snad bude líp (myslím zdravotně, jinak v případě ANO už přeci samozřejmě líp je).

Poslední čísla ukazují, že se křivka nákazy snad už trochu zplošťuje. Údajně to je výsledek opatření zavedených kolem 20. října. A jsme u toho, u té totální nekompetentnosti vlády. I laik ví (dokonce mi to oznámila erouška), že nákaza se projeví za 2-14 dnů od případného kontaktu a přenosu. Jinými slovy vliv jakýchkoliv opatření se projeví zhruba za týden. Takže vláda nám 22.října naservíruje nějaká opatření, pak se o 5 dní později(!) diví, že nefungují, a tak nám 27. října naordinuje opatření zpřísněná. Boha jeho, chce se mi zvolat.

Premiér a ministr zdravotnictví při tom do světa vykřikují, jací jsme nezbedové, že 10-30% lidí opatření nedodržují. A podle principu kolektivní viny se tak místo jejich vymáhání zavede zpřísnění pro všechny. A pak se bude pan premiér plačtivě zase divit, až bude oznamovat, že ta jeho opatření už nedodržuje 30-50% lidí. Prostě důvěra v něj „stoupá“.

Subscribe
Upozornit na
guest

3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Niké Pácová
Niké Pácová
3 let před

Lidé z okolí Blatného o něm mluví, že není razantní. Přesně takového Babiš potřebuje.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/jan-blatny-profil/r~fd2f465619d511eb9c800cc47ab5f122/

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Je to tak. Do holportu s tímhle egomaniakem může jít jen trouba nebo sebevrah. Pan kolega Blatný jistě hlupákem není. Představa, že kdokoli nastoupí do resortu, který je v současné chvíli asi tím nejtěžším k vedení a k tomu mít za zády primitiva, řízeného jakýmsi PR týmem, musí být pro každého uvažujícího jedince truchlivá. Možná nový pan ministr dal na stůl nějaký systém charakteru „Babiš drž hubu“, ale moc jistý si nejsem, že by to fungovalo dlouhodobě. A ten škraloup s podpisem, ten asi agent Bureš jen tak nevydýchá…..

Matějovský
Matějovský
3 let před

Na pozici ministra zdravotnictví jsme už měli troubu ( Vojtěch), ale nevidím tam sebevraha. Prymula byl další egomaniak s neutuchající touhou přisát se na státní cecek co nejdéle, těžko ho popsat jedním slovem. MUDr Blatný? Trouba jistě nebude, ale popřít podpis pod peticí a ještě tak blbě? Takhle popřít sebe sama? Přijde mi, že renomé, co v medicíně má, mu přijde už nedostatečné a chce se vidět v záři kamer a reflektorů. Tu jeho větu, že přišel státu nabídnout služby a ne politiku mu věřit nemůžu, protože tím trapným zatloukáním podpisu se tím politikem stal.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial