Stejně jsou úžasně placeni ti naši úředníci

To říkával už sociálnědemokratický premiér Paroubek poukazuje na své hmotné statky: „Kdo z vás to má?“

Nejnověji se ukazuje, že ani současní úředníci, a to na nižších pozicích, na tom nejsou nijak špatně.

Roman Prymula, momentálně ministr zdravotnictví, ale před tím vládní poradce a ještě před tím běžný náměstek ministra, podal přiznání svých příjmů právě za toto období svého úředničení a objevila se tam položka jednoho milionu korun, u které nebyl uveden zdroj příjmu. Sám pan Prymula na dotaz uvedl: „Je možné, že šlo o nějaký cenný papír, musel bych se podívat.“

Milion korun je pro někoho drobný, to chápu, třeba u takového premiéra a majitele agroimpéria určitě. Ale u náměstka, jehož plat se počítá na desetitisíce? Chápu, že může prodat byt, chalupu, zdědit něco, ale to vše jsou věci, které se nám stanou párkrát za život a pamatujeme si je. A krom toho je to zdroj příjmu, za který se netřeba stydět a lze ho zveřejnit.

Ale pokud úředník s nějakým platem a bez podnikání řekne, že si nepamatuje za co milion inkasoval, nebo naznačí, že takováto sumička je pod jeho rozlišovací schopností, tak je to buď arogance moci, nebo věc hodná státního prokurátora.

ANO, nebude korupce a bude líp.

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Adéla Vodvářková
Admin
3 let před

Doufám, že to nezapadne.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Ty toho naděláš, v těchto sférách je jeden milion v podstatě drobný obolus, o kterém není nutno mluvit. Vůbec se nedivím. Vždyť Vráťa Mynářů chtěl takových miliónů rovných 500. Proti němu je plukovník žabař.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial