Bojovat za mír s ruskou vlajkou? Příště rovnou prapor s hákovým křížem

Jsou to skvělá čísla. Tak 85% Čechů podporuje naše členství v NATO, a 71% Čechů správně vidí jako viníka války na Ukrajině Rusko. Tyto výsledky přinesl průzkum slovenského Think tanku Globsec.

Pouze 12% Čechů viní z konfliktu na Ukrajině Západ, a stejný počet fandí Rusku. Inu, jak už kdysi pronesl Miloš Zeman, v každém národě je určité procento dementů. Zprávu o výsledcích průzkumu veřejného mínění v středo a východoevropských zemích přinesl web Novinky.cz. Také čtyři pětiny Čechů hodnotí pomoc Ukrajině včetně vojenské jako správnou, která pomáhá bezdůvodně napadené zemi, bránit se ruskému agresorovi.

Mám radost, že Češi jsou převážně normální přemýšliví lidé. To se ukázalo i při úterní demonstraci proti vojenské smlouvě s USA před Poslaneckou sněmovnou v Praze, kam dorazila asi jenom stovka zoufalců. Prý se demonstrovalo za mír. Někteří intelektuálně méně zdatní jedinci to ovšem pojali velmi svérázně, a tak si sebou vzali ruskou vlajku. To už je těžké chucpe. Hlásat mír s vlajkou státu, který je v současnosti největší válečnou hrozbou na světě, a bezdůvodně přepadl sousední zemi, se vymyká zdravému rozumu. Příště by to chtělo fangli nacistického Německa, páč výsledek by byl stejný.

České země jsou už více než tisíc let součástí Západu a to je dobře. Příslušnost k západní civilizaci nám přinesla vysokou životní úroveň, vyspělou civilizaci a kulturu. Pokus nás v letech neblahé komunistické totality přesměrovat a na Východ sebou přinesl akorát zaostalost a bídu. Ano, platilo trefné ironické heslo, se Sovětským svazem přišla bída na zem. Z východu k nám nikdy nic dobrého nepřišlo.

Je potěšující skutečností, že velká většina Čechů hájí správné hodnoty, Vědí, že je normální být na straně napadeného a nikoliv agresora, že je potřeba pomáhat zemi, jejíž obyvatelé jsou bezdůvodně vražděni rusáckými násilníky. Dobré je, že s výjimkou Slovenska a Bulharska obyvatelé bývalých sovětských satelitů vnímají realitu stejně jako my.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-podpora-nato-i-eu-na-slovensku-klesa-ctvrtina-lidi-vnima-pozitivne-putina-40432773

Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial