Muž nemožný vaří na home office: Káva a čaj

Nachystat a zalít. Tato dvě slova charakterizují kávu a čaj nejvíce. Dnes máte šanci dozvědět se dva recepty v jednom.

I zdánlivě jednoduché věci mívají svá úskalí.

Impossible man, tedy muž nemožný, si sám kávu ani čaj nechystá. V práci má asistentku nebo přístroj, který odvádí práci za něj. Doma mu teplé nápoje připravuje partnerka, která před něho postaví šálek s oslazenou tekutinou a lžičkou zamíchá. Muž nemožný proto nemá žádné zkušenosti a samostatná příprava je pro něj obtížná a nese sebou svá rizika.

Home office bez ženy proto muže zažene do kouta a on musí hledat řešení problému. Z tohoto pohledu je káva a čaj a skvělou volbou.

Nevýhodou je, že tekuté pochutiny prázdný žaludek příliš nezaplní. Pomohou však překlenout dobu, za kterou se žena vrátí z práce a uvaří něco vydatnějšího.

Budete potřebovat:

Mletou, případně instantní kávu, pytlík čaje, cukr nebo med, mléko

Pracovní postup:

Nejjednodušší je čaj. Pytlík v šálku zalijeme u černého čaje vařící vodou, u bylinkového jakmile voda vřít přestane.

Obdobně kávu mletou zalijeme vodou vařící a instantní horkou.

Nejprve zalijeme trochou vody (tak dvě velké lžíce), napočítáme do osmi a šálek dolijeme po horní okraj.

Mléko, med nebo cukr do kávy či čaje dáváme přiměřeně. Pojem přiměřeně je vhodné si před jakoukoliv přípravou nápojů či jídel vyhledat na Internetu. Mohu doporučit pohádku Sůl nad zlato, kde přiměřenost podrobně vysvětluje a rozebírá komik Vlasta Burian.

Bezpečnostní rizika:

Upozornění! Ta papírová cedulka na provázku, která vede k pytlíku není cenovka. Držte ji alespoň dvěma prsty, ať máte pytlík zač z horkého nápoje vytáhnout.

Pozor!!! Vodu, zejména vařící, si nikdy nelejeme na hřbet ruky, ani do ní nestrkáme prsty!!! Hrozí popáleniny třetího stupně. Muž nemožný udělá nejlépe, když si dlaň, v které nedrží konvici strčí do kapsy. Je taky možné, aby ruku zvedl vysoko nad hlavu, avšak nevýhoda této pozice spočívá v možné ztrátě rovnováhy. Pokud by si muž vodu nalil do rozkroku, následky by, zejména pro živočicháře, mohly být tragické.

Je lépe do šálku nalít vodu a doplnit přísady do poloviny než přelít horní okraj. Je nutné ovšem počítat s tím, že potom nás čeká příprava více šálků, protože jeden stačit nebude. Tedy více námahy.

Do kafe mlíko, na rakev víko. V poslední době je tohle téma hojně diskutováno  hlavně na fórech biomatek, takzvaných lesan, něžně pojmenovaných lesanek. Chlap však i na dobře míněné rady stejně nedá a nejradši by si čaj nebo kávu dolil rumem. Neměl by však zapomenout na to, že je pracovní doba a má home office.

Zvlášť na pozoru by se měl mít muž nemožný, kterému z nějakého důvodu manželka nebo přítelkyně svěřila děti. Takové kroky činí žena naprosto výjimečně a bývá k tomu přinucena nepředvídatelnými okolnostmi, jako je například neočekávaná návštěva lékaře kvůli vážné nemoci. Pokud je v soužitím s mužem nemožným, nemůže si podobné kroky dovolit, protože tím ohrožuje výchovu a zdraví dětí. Mimo jiné ženě hrozí, že jí děti odebere sociálka kvůli jejich přežití.

Muž by nikdy, ale opravdu nikdy, neměl jakkoliv manipulovat s vařící či horkou vodou, jestliže se tyto malé ještěrky kolem něho hemží. Nejlepším řešením je zamknout děti na nezbytně nutnou dobu v koupelně. V tom případě doporučuji nastavit si upomínku se zvukovou signalizací v mobilu, aby na ně náhodou nezapomněl. Jinak hrozí, že plačící děti vysvobodí žena až po návratu domů.

Impossible man by se měl dát velký pozor na manipulaci s konvicí či šálkem kvůli vylití nebo ukapávání vody na zem, stůl či kuchyňskou linku. Mokro v kuchyni ženy vytáčí a chce-li muž zakončit den vášnivým sexem, měl by mít před očima celý den kapky a utěrku někde po ruce. Třeba si z ní může uvázat stylovou čelenku, jakou nosívá například Rambo.

Pokud se příprava kávy nebo čaje nevydaří, nezoufejte. Ve špajzu je určitě láhvové pivo a k jeho otevření má muž nemožný ty nejlepší předpoklady. Navíc chuť tohoto lahodného nápoje se nedá s mdlými chutěmi kávy nebo čaje srovnat. Jenom pozor: hlavně přiměřeně!!!

Dobrou chuť!!!

Psáno pro Blogosféru

Předchozí recepty:

Rohlík s paštikou:

Muž nemožný vaří na home office: Rohlík s paštikou

Píseň Kávu si osladím zpívá Karel Gott. YouTube.cz:

Náhledový obrázek:  https://pixabay.com/cs/illustrations/b%c3%adl%c3%bd-mu%c5%be-3d-model-izolovan%c3%bd-3d-1992600/

Subscribe
Upozornit na
guest

7 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Hana
Hana
1 rok před

Můj muž je velmi mazaný. Vždy tak chválí horké nápoje všeho druhu, které před něj stavím, že nemohu jinak, než s radostí servírovat. Velmi rád má například také horké hriato. 😀

jana melišová
1 rok před
Reply to  Hana

jaj, tak horké hriato, to neviem vôbec čo je

jana melišová
1 rok před

Tak čaj je základ gastronómie (neviem, čo by povedal Filip, či je to tak), môj syn, keď začal bývať na internáte, volal sestre, že si varí čaj a ako dlho má mať sáčok vo vriacej vode a koľko ocukriť, teraz už je veľmi zdatný v príprave jedla…

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Nikdy jsem netušil, že jde o tak složitou a nebezpečnou činnost, Jene. Od zítřka začnu přípravu vychnutnávat dle Vašeho návodu.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial