Rajchl prý bojuje za svobodu slova, ale sám vyzývá k udavačství

Jakési stupidní bezvýznamné PRO nám chce kázat o morálce, respektive o svobodě projevu. Jeho boss Jindřich Rajchl ovšem sám šíří nenávist a vyzývá k udávání za zabití válečných zločinců.

Šiřitelé nejrůznějších dezinformací a otevřených proruských lží se zaklínají svobodou a právem beze strachu vyjádřit svůj názor. Jenomže lžou, protože ve skutečnosti volají po perzekuci lidí, kteří si dovolí říci, co si myslí. Klasickým příkladem je proruský Jindřich Rajchl, šéf jakéhosi PRO. Ten nedávno podal trestní oznámení na ministryni obrany Janu Černochovou za to, že prý schvalovala atentát na Rusku Darju Duginovou, která zemřela po výbuchu v autě. Rovněž vyzýval ostatní k tomu, aby mu udali všechny, kdo mají jiný názor než on.

Inu, to už jsme tady kdysi měli. Němečtí náckové a čeští kolaboranti před desítkami let udávali lidi za schvalování atentátu na říšského protektora Reinharda Heydricha. Nyní, jak je vidět, mají zdatné následovníky. Pravda, už se za to nepopravuje jako v neblahé éře Protektorátu Čechy a Morava. Má to však jeden háček, paní ministryně neschvalovala zabití Duginové, pouze vzkázala, že její smrti nelituje, a to je rozdíl. Já také nelituji smrti oné ruské šovinistky, tak jako nelituji smrti Heydricha. Třetí muž třetí říše hlásal likvidaci Čechů, Duginová pro změnu likvidaci Ukrajinců.

A ještě jeden zásadní rozdíl, když čeští parašutisté zabili předního nacistu, bylo to v pořádku. Když někdo zabil Duginovou (i když v jejím případě mohlo jít o provokaci FSB), tak to také bylo v pořádku, Utlačovaní mají právo bojovat s utiskovateli i za jiných okolností nepřijatelnýmí způsoby. Jak to řekl stařičký profesor ve filmu Vyšší princip: „Z hlediska vyššího principu mravního, vražda na tyranu není zločinem.“ Přesně tak. Platí, jak u Heydricha, tak u Duginové.

V každém případě však Rajchlovi a spol. nejde o svobodu slova a projevu, ale o beztrestné hlásání nenávisti a podpory válečných zločinců, A naopak, o zastrašování lidí s jinými názory.

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Máme s v příštích časech na co těšit. Čekám, kdy svolá zástup „nespokojených“ a bude v televizi, o což mu nejspíše jde.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial