Míroví štváči jsou jen obyčejní váleční zločinci

Při pohledu na zvěrstva Rusů na dobytých územích jsou všichni ti, co v podstatě volají po odevzdání dalších území ruské porobě, jen odporní váleční zločinci, kteří se neštítí obětovat cokoliv, a hlavně kohokoliv, pro své pohodlí.

Naposledy sepsaly podobný mírový pamflet německá politička Sahra Wagenknechtová a aktivistka za práva žen Alice Schwarzerová. Tento manifest vyzývá německého kancléře, aby okamžitě zastavil dodávky zbraní Ukrajině a začal jednat o příměří. Autorky se přitom tváří bůhvíjak humanisticky a mírumilovně. Ale, že by se s nějakou výzvou obrátily na ruského prezidenta Putina, to ani náhodou.

Připomeňme, co by se stalo, kdyby západní země přestaly podporovat vojensky Ukrajinu. Myslíte si, že by okamžitě nastal mír na celém území? Ukrajina by ještě nějaký čas vzdorovala, za cenu nespočitatelných obětí. Nadále by umírali vojáci na obou stranách. A navíc i civilní obyvatelstvo, včetně žen a dětí. Dá se odhadovat že po nějakých týdnech i měsících by boje konečně ustaly. Rusové by si na zabraném území dělali co by chtěli, včetně věznění odpůrců, jejich deportací a odebírání dětí a jejich posílání na patřičnou převýchovu do Ruska. A i nadále by se dal očekávat partyzánský odboj Ukrajinců se všemi zápory, co k tomu patří, včetně lidských obětí.

A teď si představme, že by ony „aktivistky“ poslaly stejnou výzvu ruskému prezidentu Putinovi a ten by ji poslechl a svá vojska z Ukrajiny stáhl. Myslí si snad někdo, že by se ještě někde bojovalo? Že by docházelo k vraždění civilního obyvatelstva, odebírání dětí a nebo dokonce k partyzánskému odboji? Nikoliv. Boje by ustaly jako mávnutím kouzelného proutku.

Proto všechny ty výzvy na zastavení dodávek zbraní Ukrajině a taktní neoslovování ruské strany považuji nejen za podlé, zbabělé, hnusné, ale přímo i za zločinné. A platí to nejen pro německé političky. I u nás doma má hodně lidí máslo na hlavě.

Ostatně pohrobkyně komunistů Sahra Wagenknechtová zaperlila už o pár dnů dříve, když na případy brutálního sexuálního násilí ze strany ruských vojáků na Ukrajině reagovala slovy: „Znásilnění je součástí každé války.“ Opět klasika v tom smyslu, že „kdo ví jak to bylo“, „máslo na hlavě mají obě strany“, „je potřeba se podívat co bylo před tím“ a podobné frázičky. Ale především jako žena má kupodivu pro znásilňování pochopení. Možná jí něco v osobním životě chybí.

Takže snad pro vysvětlení pro tuto vyznavačku svých zločinných předků (a je jedno jestli komunistů nebo nacistů), co mají na svědomí desítky milionů mrtvých: Ukrajinští vojáci opravdu nikoho neznásilňují, už vůbec ne v Rusku, a zločin je zločin a nepomůže jeho relativizování.

Demokracie trpí takovéto zrůdy, jakou paní Wagenknechtová určitě je, mezi sebou. Ale v demokracii můžeme i napsat, co si o ní a jí podobných myslíme.

Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial