Roger Waters vrací úder

Je jen málo smutnějších věcí, než stárnoucí člověk, který cítí, že už se mu nedostává tolik pozornosti jako dřív, a proto se na sebe zoufale snaží upozornit za každou cenu.

The Dark Side of the Moon je jedna z nejpovedenějších desek Pink Floyd. Roger Waters, který byl u jejího vzniku, nyní natočil celé album znovu, ale tentokrát sólově, bez přispění ostatních členů (tehdejší) kapely. Dokonce se vyjádřil, že to „pomůže pochopit skutečný smysl alba.“

Když byl dotazován, co ho přimělo natočit celé album znovu, řekl v rozhovoru pro The Telegraph: „I wrote The Dark Side of the Moon. Let’s get rid of all this `we` crap.“ Vadí mu, že kredit za vznik alba je připisován celé skupině, protože jeho optikou je jeho tvůrcem on sám. Navíc ještě řekl: „The rest of Floyd can’t write. They’ve nothing to say. They are not artists. (…) They have no ideas, not a single one between them.“ Waters je tedy podle svých slov jediným umělcem mezi členy Pink Floyd.

Watersovy výroky komentovala manželka Davida Gilmourea na twitteru:

„Bohužel, Rogere Watersi, jsi antisemita do morku kostí. Taky obhajuješ Putina a jsi ulhaný zlodějský pokrytecký daním-se-vyhýbající na playback zpívající misogynní závistí se užírající egomaniak. Stačilo těch nesmyslů.“

Gilmoure sdílel její příspěvek se souhlasným komentářem. Pro fanoušky Pink Floydů je to hořká chvíle. U takových případů platí, že člověk, který je tak nešťastný z izolace a osamělosti, za kterou si ve většině případů může sám, obvykle musí stupňovat svou rétoriku, provokovat stále nepochopitelnějšími slovy a činy, aby to ještě na někoho zabíralo, aby s ním byl ještě někdo ochotný udělat rozhovor, aby na něj ještě alespoň někdo reagoval.

Roger Waters se nejspíš nevidí tak, jak ho vidí zbytek svobodného světa. Žádný jeho antisemitský či protiukrajinský výrok už nás nepřekvapí, takže mu nezbylo nic jiného, než se postavit proti svým někdejším přátelům. Jeho nové album už nejspíš nebude mít příliš velký úspěch. Ale třeba alespoň zase na chvíli oddálil tu obrovskou prázdnotu, která na něj bude nutně zírat pokaždé, když se na sebe podívá ze zrcadla.

Tuto chvíli bohužel nelze odkládat donekonečna.

Subscribe
Upozornit na
guest

12 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před

Nejhorsi, co se muze cloveku stat, je potkat religiozniho fanatika.

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před

Omlouvam se pani Adelce, ale nemohla jsem to pokrytectvi archaickeho Biblofila uz vydrzet, proc nezustane u „opisovni“ Bible, panove Orlik a Barton to urcite uvitaji.

Petr
Petr
1 rok před

S trochou nadsázky bych si troufl konstatovat, že ono staronové (remake?) album je určeno převážně k exportu do Ruska

Jana Melišová
1 rok před

The Dark Side of the Moon a The Wall… to už zjreme nebude.Ale napriek všetkému tá krásna muzika, na ktorej som vyrastala zostáva na platniach a iných nosičoch. Ktovie, možno to je srdce muzikanta, ktoré už prosto vyhorelo a je tam len túžba po obdive a po tom, čo už je preč a ako píšete Vy i Váš otec, k tomu nie je čo dodať.

Last edited 1 rok před by Jana Melišová
Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Adélko, Tvoje první věta je stěžejní. Ono se to tu a tam přihodí. Místo zklidnění a vychutnávání svého díla, které Pink Floyd po sobě nechali (a jsem si jist, že třeba za sto let bude jejich hudba brána jako třeba dnes posloucháme Dvořáka či Prokofjeva), tak se snaží stále křičet do světa, že je ještě tady. Medicínsky to jde doložit určitými testy, někdy je to i vážný stav. A je jedno, jakými prostředky to dávají najevo. Ideálně něčím šokují a provedou cosi, co nikdo nečeká U nás se to tak trochu děje Jaromíru Nohavicovi, hodně pak Jiřímu Paroubkovi a snad… Číst vice »

Sona Bulbeck
1 rok před

Milujem Pink Floyd..mam Dark side of the moon original vinyl…nic move nebudem kupovat ani pocuvat…Howgh💪

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial