Prezident štěstí nezajišťuje aneb Babišovy výmysly

On k tomu totiž jaksi nemá kompetence. Prezident České republiky nevyhlašuje válku, nezvyšuje důchody, nesnižuje daně atd. Jsou obavy, že Babiš by sloužil hlavně Agrofertu. Svobodní Rusové též varují před volbou oligarchy.

Důležité je, co říkají Ústava a zákony, nikoliv to, co plácá Andrej Babiš. Tak za prvé, válečný stav vyhlašuje v Česku Parlament a to nadpoloviční většinou všech zákonodárců, tedy pro musí být 101 poslanců a 41 senátorů. Prezident republiky je následně povinen vyhlásit mobilizaci. Generál Pavel by tedy fakt jako hlava státu Česko do války dostat nemohl.

Za druhé, o výši daní, důchodů, atd. rozhodují zákony, které schvaluje Parlament. V klíčové dolní komoře Poslanecké sněmovně má současná koalice 108 poslanců a kdykoliv tak pohodlně přehlasuje senátní či prezidentské veto.

Nechápu, jak by tedy chtěl Andrej Babiš zajišťovat blaho svých občanů, když k tomu nemá žádné pravomoci. To jsou zase jeho typické výmysly a lži.

Andrej Babiš se také ve volební kampani projevil jako ustrašený a ubrečený zbabělec. Šéf hnutí ANO se oháněl rovněž prvním československým prezidentem T. G. Masarykem. K němu má ovšem velmi daleko. Masaryk se nebál nasadit armádu, když bylo potřeba, prosazoval kvalitní, dobře vyzbrojené a vycvičené československé vojsko, které by dokázalo zastrašit nepřítele svoji perfektní připraveností. Když se později Jana Masaryka ptali, jak by se zachoval jeho otec v září 1938, tak odpověděl: „Tata by řekl, tož budeme sedlat.“ Tedy bychom se pohraničí nevzdali bez boje.

Není také pravdou, že by se generálové v demokratických zemích nestávali prezidenty. Jenom v USA bylo 13 generálů, kteří se jimi stali. Já zpaměti vím o třech, Andrew Jackson, Ulysses S. Grant a především v minulém století Dwight D. Eisenhower, který patřil k nejoblíbenějším americkým prezidentům v historii a také před nástupem do funkce neměl větší politické zkušenosti. A samozřejmě k nejúspěšnějším francouzským prezidentům je možné bez pochyby počítat generála Charlese de Gaulla.

Svobodní Rusové ve svém prohlášení k druhému kolu prezidentských voleb uvedli, že by Češi neměli volit za prezidenta oligarchu, protože by se neměla kumulovat politická a ekonomická moc. I když přímo neřekli, koho doporučují, tak je jasné, koho nedoporučují. Andrej Babiš má dost problémů kolem svého podnikání, jeho podezřelý nákup na jihu Francie stále vyšetřuje francouzská finanční prokuratura a není vyloučeno, že jeho trestní stíhání kvůli čapáku nebylo tím posledním. Obávám se, že Babiš by spíše než naší zemi sloužil svým ekonomickým zájmům.

Česká republika by také měla mít prezidenta, když už ho tedy má, který je rodilým Čechem a umí dobře Česky. Já svůj názor na prezidentskou volbu ovšem neměním a pro mně je skutečným vládcem země český král.

Jedna pozitivní zpráva na závěr. Ať prezidentské volby dopadnou jakkoliv, tak se šéf BIS plukovník Michal Koudelka konečně a po zásluze stane brigádním generálem.

https://www.svobodnirusove.cz/cz/prohlaseni-svobodnych-rusu-k-druhemu-kolu-prezidentskych-voleb/31/

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Doufejme, že vše, co píšeš, bude v sobotu okolo 16.00 již skutečností.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial