Nadace Agrofertu jako kšeftaři a ne dobrodinci

Sdružení Girasole, které provozuje hospic, vrátilo dar 300 tisíc korun Nadaci Agrofertu, protože nechtěla být spojována s předvolební prezidentskou kampaní. Babišovcům na lidech ve skutečnosti nezáleží.

Girasole sídlí v Hustopečích u Brna a v regionu poskytuje služby péče o seniory a osoby s postižením – osobní asistenci a tísňovou péči, domácí hospic a služby pro nevyléčitelně nemocné, včetně podpory domácích pečujících. Za to si zasluhuje velké uznání.

Chápu však postoj vedení Girasole, které vrátilo dar Nadaci Agrofertu s tím, že nechce být spojováno s předvolební kampaní v rámci prezidentských voleb. Tomu rozumím. A jestliže to Nadace Agrofertu myslí s darem upřímně, tak by poslala peníze po volbách, v tom přece nemůže být problém.

Jenomže lidé z agroferťácké nadace vyzvali Girasole, ať vrátí i dar z roku 2018. Nadace Agrofertu se zachovala jako zhrzený muž, se kterým se přítelkyně rozešla a on po ní chce, aby mu vrátila všechny jeho předchozí dary. To je samozřejmě hloupé, odpudivé a normální lidé to nedělají.

Jenomže Agrofert není normální, takové jednání dokazuje, že mu nejde o potřebné lidi, ale hlavně o reklamu a ukázání se v dobrém světle. Vzhledem k tomu, že obdarovaný provozuje hospic poskytující péči těžce nemocným lidem, bylo jednání Nadace Agrofert hodně hnusné a odporné. Girasole sice podle médií už i předchozí dary vrátila, ale pachuť zůstává. Naštěstí slušní lidé zareagovali perfektně a poslali této neziskové občanské instituci miliony korun.

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Taky jsem to četl a jsem nadšen. Občanská společnost není slyšet, ale funguje…

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial