Česko má v Andreji Babišovi svou Matku Terezu

Dlouho jsem přemýšlel, s kým bych mohl srovnávat Andreje Babiše, pokud se na něj podívám očima těch, kteří si ho přeji na Pražském hradě. Napadl mne například legendární Chuck Norris.
Proč zrovna on? Protože náš Andrej dokáže beze zbraní porazit Rusko jen silou „kontaktů“, které má ve svém mobilu. Pokud se stane prezidentem, vezme telefon, vytočí pár kamarádů, ti se pak sejdou v Praze, samozřejmě bez přítomnosti kohokoliv z Kremlu, a Putin opustí Ukrajinu, zaplatí škody napáchané svou speciální operací a pak bude trvalý mír na celé naší planetě. Tak to by nezvládl ani Chuck Norris.

Pak mne napadl Galileo Galilei, který i pod hrozbou smrti prohlásil: „A přece se točí!“ Dnes skoro všichni víme, že měl pravdu. Andrej řekl, že Slunce je planeta. Mnozí se mu smějí a považují ho za hloupého. Mýlí se. Čas ukáže, že středem vesmíru není planeta Země, jak se ve středověku domnívala většina tehdejší vědy. Astronomové brzy zjistí, že středem vesmíru je Andrej Babiš, kolek kterého se točí i Slunce a tak se vlastně stává planetou. Pak se mu přestanou smát i ty hloupé děti ve škole.

Dnes ráno jsem si na svém FB profilu přečetl příspěvek voličky Andreje Babiše a v té chvíli mi došlo, koho v něm náš národ má. Dovolím si bez jakýchkoliv úprav citovat: „ano pan Babiš byl komunista třeba ale udělal víc pro lidi nechci to víc rozpitvávat když byl Havel a Klaus prezidenti tak rozkladu co se dalo a pan Babiš aspoň byl pro lidi protože jim viděl do talíře tak se jim to nelíbilo a nelíbí pořád na něj útočí ale ať se ukážou jestli taky nemají máslo na hlavě aby se neřeklo tak Havel i Klaus přidali důchodcům 50 korun a mysleli si kolik jim přidali což je k smíchu nezlob tě se na mě ale pan Babiš je lidštější“.
Přiznávám, že jsem úplně vše z tohoto diskuzního příspěvku svým omezeným rozumem nepobral, ale jedno jsem pochopil – Andrej Babiš je naše Matka Tereza.
On sám opakovaně připomíná, jak jeho nadace rozdává nezištně miliardy. Co na tom, že když se ředitel jednoho hospice rozhodl letošní dar Andreji Babišovi vrátit, protože nechtěl, aby byl hospic spojován s kampaní majitele Agrofertu, reakcí byla výzva, aby hospic vrátil i loňský dar.

Nejsem si ale jistý, zda stát se českou Matkou Terezou je vrcholem snů Andreje Babiše. Politologové upozorňují, že si předseda hnutí ANO dělá kampaň pro příští volby do parlamentu, aby mohl být znovu premiérem.

Napadá mne ještě jedna možnost. Andrej Babiš momentálně usiluje o křeslo na Pražském hradě, ale malé „jezulátko“, které nosí v kapse jako talisman, napovídá, že může cílit na jiný trůn, ten vatikánský. Nespokojí se s tím, že ho někteří budou považovat genderově vedle „Matky terezy“ za „Otce Andreje“. Ve druhém díle své knihy „O čem sním, když náhodou spím“ možná prozradí, že jeho další metou je stolec, na kterém ho všichni budou muset oslovovat „Svatý Otče“.
Myslíte, že je to nemožné? Pokud věříte tomu, že Andrej zvládne po telefonu vyřídit spravedlivý mít na Ukrajině, protože všichni světoví státníci jsou jeho dobří kamarádi, proč by stejně nemohl sfouknout i svojí volbu papežem? Zajisté má v mobilu kardinály, kteří by tvořili konkláve, a všichni to jsou jistě jeho nejlepší kamarádi. Papež František by měl zbystřit pozornost a mít se na pozoru. Možná se už jeho trůn začíná chvět.

Je ale možné, že ani vatikánský trůn není tím největším snem Andreje Babiše. Je ještě jeden trůn. Je ještě někdo, kdo sídlí „víš“ a je víc než vládce Vatikánu. Měl by se začít bát i Bůh?

P.S: Upozornění pro některé čtenáře: zkuste má slova brát jako nadsázku a ironii.

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Hana
Hana
1 rok před

Volička AB mne dostala a to nejen větou bez interpunkce. 😊 Moje maminka, učitelka ZŠ, dostala jednou od dědy svého žáka dopis na čtyři strany. Byl bez jediné tečky či čárky. Obsah však byl o dost pochopitelnější, i když děda byl tenkrát patrně voličem jedné strany. 😊

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial