Zajatce mučili Ukrajinci i Rusové

Vyplývá to z uveřejněné zprávy mise OSN. Formy byly různé, od nuceného svlékání, přes elektrošoky až po uřezání genitálií.

Nepíšu zde kdo komu a jak ublížil. Oboje je špatně. A věřím že na straně Ukrajiny dojde k nějakému formálnímu, nechci říci vyšetřování, ale snad aspoň k příkazu, aby se to neopakovalo. I když za sebe musím říci, že pro Ukrajince mám v tomto ohledu naprosté pochopení. Kamenujte mě.

Ta zpráva samozřejmě nabije munici všem těm ruským pátým kolonám, ruské propagandě a vůbec těm zastáncům „mírového řešení“, které vlastně znamená jen porobení Ukrajiny. Ti všichni neřeknou, že se válčí na území Ukrajiny, ničena je ukrajinská země a vražděny jsou ukrajinské ženy a děti. Budou tvrdit jen něco v tom smyslu, jak jsou obě strany vlastně stejné. 

Nicméně v souvislosti s tou zprávou o oboustranném mučení si položme dvě otázky.

Ta první zní: mohou Ukrajinci zamezit tomu, aby jejich vojáci v zajetí nebyli jakkoliv šikanováni, trápeni, jejich země nebyla ničena, jejich děti nebyly odváženy na „převýchovu“ do Ruska a jejich obyvatelstvo nebylo popravováno? Odpověď zní: NE. Nebo alespoň ne v dohledné době a za přispění jich samých.

Ta druhá otázka zní: mohou Rusové zamezit, aby se s jejich válečnými zajatci zacházelo špatně? Odpověď zní: ANO. A mohou toho docílit sami a okamžitě. Stačí z Ukrajiny odejít.

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Tome, přesně. Jako na Předním východě. Nevadí, že nějaký hajzl pouští neřízené rakety z Gazy do obydlených oblastí. Ale pak se jde filmovat, jak tam v pásmu nemají děti vodu….a svět je otřesen tou brutalitou.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial