Hnát rukojmí před tanky, tak se to dělá!

Nevím, jestli za 2. světové války někdo tuto taktiku opravdu použil. Vídali jsme to ale v mnoha filmech o válce. Někde byli zajatci nahnáni do minového pole, aby ho vyčistili před útočícími tanky.

Jinde se přímo před tanky hnalo civilní obyvatelstvo, aby měl nepřítel zábrany střílet. Jedno ale měly všechny tyto scény společné. Viděli jsme to v sovětských filmech a dělali to zásadně Němci. Inu dějiny píše vítěz. Nicméně ta teorie tu existuje a nepřítel si opravdu možná rozmyslí střílet, třeba i do vlastních přátel a příbuzných.

Nenapadlo mě, že to ve 21. století uvidím naživo.

Jak jinak definovat nahnání do prvních linií vlastních občanů protestujících proti válce? Tady by Ukrajinci proti Rusům, kteří do teď drželi hubu a krok a zvěrstva na Ukrajině pro ně mohla být tak maximálně vzdálenou telenovelou, mít zábrany nemuseli a asi ani mít nebudou.

Ale co je to, když Rusko zabere území, prohlásí ho za svoje včetně obyvatel a nažene to porobené obyvatelstvo do čela války s Ukrajinou, s jejich bývalými spoluobčany?

Každým dnem si říkám, kam až Rusko může morálně klesnout. Bohužel to dno nevidím. A nevidím ho ani doma. Už vidím ty Okamury, Klause, Paroubky a další, jak opakují, že to říkali od začátku, že se Ukrajině zbraně nemají dodávat a jak jsou ti Ukrajinci fašističtí, že střílí do vlastních lidí.

Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial