Proč se Andrej Babiš tak angažuje pro lidi pouze někde?

Máme za sebou první kolo senátních voleb. Skoro všichni se cítí býti vítězi. Ale ve skutečnosti je tu jeden už skoro úplně poražený.

Andrej Babiš slovně, mediálně i fyzicky svou přítomností podporoval ve volebním obvodě Jihlava kandidátku ANO paní Nagyovou, která s ním stojí před soudem jako spoluobviněná v kauze Čapí hnízdo. V poslední době se i se svým karavanem nechával převážet převážně po tomto obvodu. Na jejího hlavního protikandidáta, dosavadního předsedu Senátu Vystrčila, vyhrabal věci několik let staré, kterých se měl údajně dopustit. Například, že je předsedou onoho Senátu.

Proč tak vehementně podporoval jenom tu jednu kandidátku? Proč nepodpořil třeba kandidáta ANO v Plzni město pana Váňu, který skončil třetí se ztrátou 1,7% na druhou v pořadí? Tam by možná něco ovlivnil. Podobně třeba pan Kupec v Táboře potřeboval necelá 4% hlasů aby postoupil do druhého kola. Proč ani tam pan Babiš nezajel? A nevytáhl něco taky na jeho portikandidáty? Z Jihlavy to ostatně neměl daleko.

Jak byla jeho strategie úspěšná, těžko posoudit. Jestli paní Nagyové něco ubral nebo přidal, nevím. V každém případě prohrála s pane Vystrčilem o 15%.

Ta strategie je jasná jak nejčistější křišťál svého času u Stanislava Grosse. Kdyby paní Nagyová vyhrála, bude mít imunitu a pokračování soudního procesu s Čapím hnízdem se minimálně o několik týdnů pozdrží. A to by mohlo Andreji Babišovi dát zase trochu času navíc, aby to přeci jen s tím prezidentováním zkusil a zajistil si tak imunitu definitivní. Ostatně paní Nagyová se půvabně přeřekla, když před televizními kamerami prohlásila, že v případě zvolení by o imunitu zažádala. Je vidět, že v hlavě také nosí jen tu jednu věc. Pochybuji, že jí jde o nějaké voliče.

Chucpe je už jen to, že kandiduje někdo, kdo je trestně stíhaný a to nejen od policie, ale už i stojí před soudem na pokyn státního zástupce. Ještě větší chucpe je to, že její rodná strana, ANO 2011, jí vůbec jako kandidátku postavila a s velkou vervou podporuje.

A největší chucpe je to, že z důvodu svého osobního zájmu jí a nikoho jiného všemi silami podporuje bývalý premiér, předseda a majitel této strany, který v každé druhé pronesené větě mluví o tom, že je potřeba něco dělat pro lidi.

Subscribe
Upozornit na
guest

14 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jiljí Záruba
1 rok před

Omlouvám se, že sem ještě vstupuju, jen chci po získání nových informací poopravit svůj první příspěvek. Paní Nagyová se senátorkou stane. Po tom, co do toho hnutí vložilo a ještě vloží finančních i lidských prostředků ani jiná cesta není. A už se těším, jak to budete, pane Flaško, komentovat.

Vladimír Ludvík
Vladimír Ludvík
1 rok před
Reply to  Jiljí Záruba

Račte mít, pane Zárubo, na mysli volební propagandu, která již není ze zákona povolena nebo dokonce skupování voličských hlasů (tedy trestný čin)? Něco takového lze od Babiše alias Bureše a jeho figurky Nagyové jistě čekat. Na to pan Flaška nemusí psát komentář – to je to opravdové čistě babišovské chucpe.

Jiljí Záruba
1 rok před

Nic nelegálního. Ale když do vaší obce přijedou hned tři tváře známé z televize, dětem nabídnou nafukovací hrad, dospělým klobásu, teple s vámi pohovoří a zasdílejí vaše strachy, tak si řeknete, vždyť jsou to lidé jako vy a hodíte to tomu, koho označí. Prostě to funguje. Proč si myslíte, že je efektivnější domovní prodej než mailing. Spoléhání na rozumné lidi je krátkozraké… Naštěstí tu ještě máme instituci zvanou zázrak.

Vladimír Ludvík
Vladimír Ludvík
1 rok před
Reply to  Jiljí Záruba

Pokud to dělali v rámci předvolební kampaně, pak je to regulérní. Pokud to dělají, jak osobně sám naznačujete (viz výše), i teď, tak to legální už není a v podstatě jste potvrdil to, co si myslím. Akorát snad, že určitě nezapomněli ani na koblihy.

Matějovský
Matějovský
1 rok před

Nenávidíte Andreje Babiše a přesto se angažujete v jeho novinách, které jsou v nemajitelově holdingu, proč jsem si tenhle článek mohl přečíst tam i tady?? Jste farizej? Nebo postoj má mít jen někdo a vy ne? V čem jste lepší? Máte mesiášský komplex, že otvíráte oči nebo jste jenom ješitnej? Defacto to je otázka pro všechny „duplicitní“ autory tady.

Tomáš
Admin
1 rok před
Reply to  Matějovský

I když na dovolené a jen z mobilu, takže dost pracně sděluji. Moje duplicita je dána tím, že chci, aby mé články četlo co nejvíce lidí. Jednu dobu jsem byl na idnes stalkován tak silně, že jsem odešel a založil Blogosfera.cz. Moje články přebírají Krajské listy a Neviditelný pes. Až bude mít Blogosfera.cz,vysokou čtenost, tak to možná změním. Pro Vaši informaci. Pokud by byl jediný článek na idnes stažen,cenzurován apod. okamžitě skončím. Můj vztah k panu Babišovi myslím není třeba komentovat. Zdravím z Kréty

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Tomáš

Když napíšu něco prvotně pro blogosféru, uvádím to. Píšu ale na třech platformách a řada z toho co píšu jinam se sem nehodí. Tady mám své malování slovy a jsem spokojený.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Matějovský

Dvacet let jsem psal do šuplíku a když jsem se rozhodl psát pro někoho, je docela fajn mít prostor, kde si člověk čtenáře najde. Nejsem tak dokonalý jako spousta těch kdož sem přispívá ( nejen autorů) , tak si tu duplicitu můžu dovolit 🙂

Michaela Klímová
1 rok před

Hrdinům pod pseudonymem se netřeba zpovídat, Filipe.

Vladimir Vokoun
Vladimir Vokoun
1 rok před

Jiste ze z duvodu vlastniho prospechu. Ale i zech zijicich tam. Leta jsem zil take v Pruhonicich, kde jsem vzdy po richodu domu musel boty ocistit od blata a i nohavice kalhot od nej okartacovat. Apodivejte se na Pruhonice dnes. srovnatelne s jakoukoliv obci na zapad od Sumavy.
Kdyz Andrej Babis v ramci predvolebni agitace navstivil nepomuk, zeptal jsem se ho, zda by se nechtel prestehovat tam. Na udivene pohledy mistnich jsem odpovedel at se do tech Pruhonic zajedou podivat. V nepomuku to maji upravene jen pred domy starostu a mistostarostu.
Asi take jedna z typicky ceskych vlastnosti.

Sona Bulbeck
1 rok před

Bohuzial,i slovenskych🙈

Jiljí Záruba
1 rok před

A ještě větší než největší (!) chucpe je, že jí dalo hlas 14 523 lidí…

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial