SPD trpí lidskou a myšlenkovou prázdnotou, je totálně nevolitelná

Okamurovská partaj nasazuje do komunálních voleb neschopné kandidáty a sází na neoblíbenost vlády. Nabízí zboží mizerné kvality a chce, aby si je lidé bezmyšlenkovitě kupovali. 

Pochopil jsem, proč šéf Strany přímé demokracie Tomio Okamura vyhlašuje letošní komunální volby jako referendum o vládě Petra Fialy. Protože nemá lidem co nabídnout a tak tímto stylem zakrývá neschopnost vlastních kandidátů působit úspěšně v zastupitelstev měst a obcí.

Generál Hynek Blaško, který býval členem SPD, to napsal natvrdo. O kandidátkách do komunálních voleb nerozhodují místní organizace, jako v jiných stranách, ale sám Tomio Okamura. Je to paradox, ač SPD hlásá přímou demokracii, kde může, a obecná referenda skloňuje ve všech pádech, tak ve skutečnosti se v ní prosazuje vůle jednoho člověka, tedy pana nejvyššího. Ten také často i proti názorům místních sám rozhoduje o kandidátkách do komunálních voleb v celé České republice. To samozřejmě nemá s demokracii nic společného a připomíná to mentalitu sekty.

U nás v Českých Budějovicích je jako jednička na kandidátce SPD do městského zastupitelstva zdravotní sestra devětačtyřicetiletá Monika Kroutilová, která dosud nemá s komunální politikou žádné zkušenosti. Sloužila v armádě a nyní působí jako zdravotní sestra v českobudějovické nemocnici. Možná je paní Kroutilová dobrou zdravotní sestrou a já chci věřit, že tomu tak je, ale podle všeho nemá manažérské schopnosti na to, aby mohla být primátorkou či působit ve vedení města s 90 000 obyvateli. O tom mne nepřesvědčila ani náhodou. A mezi kandidáty SPD to vůbec není ojedinělý případ.

To svědčí o tom, že na komunální úrovni nemá SPD kvalitní kandidáty a Tomiu Okamurovi je jedno, kdo za ni kandiduje do zastupitelstev obcí a měst. Ono totiž za zvolené obecní zastupitele nejsou žádné státní peníze jako za poslance a senátory, takže mu na tom až tak nezáleží, kolik jich nakonec ve volebním klání uspěje. Nejsou také důležité osobní kvality kandidátů, ale na prvním místě je absolutní oddanost vůdci sekty.

Je tedy jasné, že Tomiu Okamurovi se hodí odvádět pozornost od vlastních nepříliš kvalitních uchazečů pomocí odkazů na různá pseudoreferenda apod.

Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial