Předvolební kampaň ANO, nebo akt čilého zoufalství?

Billboardová kampaň ANO „Za Babiše bylo líp“ zaplavila Česko. Její pozadí je více než úsměvné. A její důvod už téměř zoufalý.

Na světlo světa vyplavaly velmi veselé historky.

„Zdražili mi už i vlaky,“ rozčiluje se „anonymní“ student Tomáš. Přičemž se jedná o Tomáše Chachulu, který je od roku 2021 členem hnutí ANO, které dlouhodobě podporuje.

Důchodce Václav: „Samé sliby, stejně je nezajímáme. Za Babiše bylo líp,“ a na jiném billboardu dodává: „Z důchodu mi nezbyde vůbec nic.“ Přitom pan Václav Jelínek již v roce 2015 uveřejňoval na sociální sítě své pozdravy členům a sympatizantům hnutí ANO. Jeho důchod asi nebude zrovna malý. Pracoval ve vedoucích pozicích firem jako VÚMS Praha, Unit Expert s. r. o. Přelouč, CHEMA spol. s r. o., Tesla Přelouč nebo Tesla Hradec Králové. Podle svého tvrzení rovněž absolvoval stáž u francouzské firmy Honeywell Bull a sedmnáct let byl předsedou Rady odborníků plošných spojů v ČSR. Navíc pan Václav Jelínek figuruje i ve svazcích StB, kde se objevuje pod krycími jmény Spojař a Předseda jako důvěrník.

Další aktivní politička hnutí ANO Nikola Staňková se na jiném na jiném billboardu tváří jako žena z lidu a tvrdí: „Dal peníze rodinám. Za Babiše bylo líp!“ A našlo by se jich víc.

A co k tomu šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová? „Vzniklo to spontánně. Obrací se na nás obrovské množství lidí, že jsou nespokojení. Denně píší desítky, stovky lidí, že jsou nespokojení. Kladou mi dotazy, jak bude to, či ono. Jsou to autentičtí lidé, kteří měli tu odvahu, že dali do kampaně svou tvář.“ Jsou to tedy velmi stateční lidé, kteří to dělají nezištně. Chápu.

Ovšem ještě pozoruhodnější je vyjádření samotného šéfa a majitele hnutí ANO Andreje Babiše k této kampani: „První kampaň v historii hnutí ANO bez Babiše. Ano, slyšíte dobře, já tam nevystupuju. Vyjádřili se lidi. Sami za sebe. Naši podporovatelé, studenti, senioři, zaměstnanci, živnostníci i podnikatelé. Mají kuráž. Vážím si toho, že do toho šli a věřím, že kdokoliv tuto kampaň uvidí, tak bude mít sílu připojit se i se svým hlasem. Podpořit veřejně Babiše, to je otázka odvahy. Naše hnutí pro tyto statečné lidi tu kampaň zorganizovalo a zaplatilo. A oni se vyjádřili. Co cítí. Čeho se bojí. Co by si přáli. Co potřebují. Proto je skvělé, že už nás na základě této kampaně kontaktují další, že se chtějí také vyjádřit. Mluvit o svém strachu, nejistotě a spoustě dalších pocitů, které se médiím často nehodí. Chci vyzvat vás, další občany ČR, abyste se přestali bát.“

Nevím, jestli je to o tom, že se někdo bojí. Spíše bych tipoval že se stydí. Ale vyplývá z toho několik zajímavých závěrů. Ti „obyčejní“ lidé prostě nejsou, a proto ANO hrabe do vlastních řad a vydává své členy a sympatizanty za „obyčejné lidi z lidu“. Pan Babiš nám tvrdí, že je to kampaň bez Babiše a přitom je minimálně zmíněn skoro na každém billboardu. O inteligenci voličů má tedy zajímavé mínění. Nebo nám chce možná říci, že stateční lidé jsou jen v ANO.

V každém případě je to zase k smíchu. Ale teď už to dostává i druhý rozměr. Po prohraných parlamentních volbách, ústupu z prvního místa v oblíbenosti možných prezidentských kandidátů, rozkmotření se s prezidentem Zemanem a v poslední době i stoupajících preferencí současné koalice a víceméně stagnaci preferencí ANO, vypadá toto ze strany šéfa hnutí ANO už jen jako akt čirého zoufalství.

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Stanislav Látal
Stanislav Látal
1 rok před

Mám rád absurdní humor.
Navrhuji, aby se v předvolební kampani platilo za každou lež pouhých 1000Kč.
Po dosažení 10.000Kč už by se nejednalo o přestupek, ALE o trestný čin.
Bylo by to zajímavé, jak rychle by pan Bureš přišel o příznivce 😉.
Taky o podporovatele by mohl přijít, protože oni taky nemluví pravdu a stálo by je to dost peněz 😉.

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Ono samozřejmě za Babiše bylo líp. Po předchozích vládách zdědil rostoucí ekonomiku, malou nezaměstnanost, prosperitu. A rozházel, co se dalo. A další vláda podědila vyjedený dům a musí šetřit. V malém měřítku to pochopí každý. Pokud po výplatě rodina 3 dny hoduje a jí humry, je jasné, že zbytek měsíce to bude jen chleba, nejspíše bez másla. A nikdo nebude brblat, že mu ten chleba nechutná. Ve velkém to chápou jen ti, co tak nějak vědí, že existuje jakýsi poměr má dáti dal. Kdysi jsem říkal, že budu schopen fysického napadení jedince, který mi do očí řekne, jak to bylo… Číst vice »

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial