Morálku mají nejnižší ti, co o ní nejvíce kážou.

V parlamentu už komunisti naštěstí nejsou. Ale dokáží se připomínat a musíme si k té jejich absenci v parlamentu gratulovat. Ale občas je to k zasmání.

Předsedkyně KSČM soudružka Konečná je od samého začátku proti dodávkám zbraní Ukrajině. Podle ní to konflikt jen eskaluje. Možná by to měla zkusit vysvětlit pozůstalým po těch zabitých civilistech v Buče, kteří zemřeli kulkou do týla, nebo se zavázanýma rukama za zády. Ale ve svých názorech je konzistentní a razanci jejím slovům dodal kremelský propagandista Valdimír Solovjov: „Budeme semílat vojenskou mašinérii NATO a taky lidi, kteří jsou občany těchto zemí NATO. A až tato operace skončí, NATO se bude muset sama sebe zeptat – máme se čím bránit? A má nás kdo bránit? Nebude žádné slitování. Nebudeme denacifikovat jen Ukrajinu. Válka s Evropou, nebo, jak já říkám, válka se světem, už začíná mít velmi konkrétní tvar, což znamená, že budeme muset jednat odlišně, mnohem tvrději.

A teď přichází ten veselý moment soudružky Konečné. Zbraně si tedy máme schovávat na obranu proti jejím ruským přátelům, které stále omlouvá? Není tím trochu v rozporu sama se sebou?

Ona soudružka po prohraných volbách požádala všechny své bývalé poslance, aby odchodné za službu vlasti v Parlamentu věnovali straně. Neudělal to nikdo. Je vidět že u komunistů je ta solidarita omezena pouze na to, když to jde z cizího. Jak by to mělo jít z vlastního, tak přestávají mít rádi i vlastní stranu.

Jiná soudružka, Jaromíra Valder Jakubcová, funkcionářka KSČM v Ostravě-Porubě, napsala na Facebook o strašných Ukrajinkách, které u nás kradou: „Přišly 4 ženy, obuly si nejdražší boty a prostě rychlejším tempem šly. Prodavačka chudák za nimi utíkala, že ty boty musí zaplatit, ony že jsou z Ukrajiny, že nemusí nic platit. Teda ještě více zrychlily, a bylo.

Jenže prodavačky onoho obchodu to popřely: „Nic takového se rozhodně nestalo, ani 12. dubna, ani jiný den. Jsme tady čtyři prodavačky a něco takového bychom si mezi sebou řekly. Je to lež.“ 

Když se redakce serveru novinky.cz soudružky Jakubcové zeptala, jak to tedy je, tak reakce byla taková klasicky, hybridně východně vyhýbavá: „Věřím, že nebudete zpochybňovat, že mezi Ukrajinci, stejně jako v případě jiných národů, jsou lidé slušní a neslušní. I mezi uprchlíky jsou lidé, kteří kradou či dělají nepořádek na ubytovnách, okrádají i své spoluobčany. Samozřejmě tak nečiní všichni, a tak jsem své komentáře ani nemyslela.

V tom má soudružka Jakubcová pravdu. Ještě bych to rozšířil, že v každé skupině lidí jsou jedinci morální a amorální. A na závěr dodám, že u komunistů zjevně ti morální chybí.

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimir Vokoun
Vladimir Vokoun
1 rok před

Tyto nesmysli siri neustale ti sami, byvali komunisti co pry zadni nebyli, byli jen ve strane a doma nadavali.
A rozdil mezi nimi a temi soucasnymi zadny nevidim.
Jinak pozdravujte vsechny slusne diskutery na blogu iDnes, Duo Banga Janku spolu s doanseci mi to tam zhnusili a muj ucet jsem tam zrusil.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial