NATO se k hranicím Ruska nepřibližovalo, tak se Rusko pokusilo o opak

Zabráním Ukrajiny by se rázem společná hranice Ruska se zeměmi NATO o dost zvětšila. A konečně by Moskva dokázala, že má pravdu, že NATO se k Rusku významně přibližuje.

Zatím ten plán moc nevychází, ale někdo si řekl, že v tom Rusko nechce nechat se máchat a o vstupu do NATO uvažuje Finsko i Švédsko. A dojde tak na ruská slova a NATO se přiblíží a společná hranice se zvětší o více jak 1000 km.

Pořád mi ale nějak není jasné, jak se to NATO vlastně rozšiřuje. Já pořád jen sleduji, že nějaká zem projeví zájem do NATO vstoupit a členské země NATO té zemi dají nějaké podmínky a pak ten vstup odsouhlasí nebo ne. Nebo nějak NATO někoho nutí vstupovat? To je otázka pro místní Kremrole, aby to vysvětlily.

Rusko se již nechalo ústy bývalého prezidenta Medveděva slyšet, že to nenechá bez odezvy: „O bezjaderném statusu Baltu už nemůže být řeč. Je třeba obnovit rovnováhu.“ 

A jsme doma. Vzpomeňme si, jak Rusové vyhrožovali, že když bude radar v Brdech, tak budou rakety Iskander v Kaliningradu. Teď radar v Brdech není a rakety v Kaliningradu jsou.

Takže si slova gospodina Medveděva můžeme vyslovit naprosto obdobně: v Baltu budou jaderné zbraně a je jedno co se kde bude dít, nebo ne.

V této souvislosti je pak zvažovaný vstup Finska i Švédska do NATO pouze logickou obrannou reakcí na stále agresivnější slova, ale bohužel i činy, Moskvy.

Tedy Moskvy, jako města. Moskva, jako vlajková loď černomořské flotily, šla již ke dnu. Nejprve tam vypukl požár, pak vybuchla munice (nedej bůh přiznat, že to prostě dostala od Ukrajinců raketami), pak byl onen křižník stále schopný plavby, ale byl vlečen do Sevastopolu a nakonec ten křižník potopil nejen sebe ale i velitele ruské Černomořské flotily admirála Osipova, který byl zatčen. Už jenom chybělo prohlášení, že křižník byl zaparkován na dlouhodobě plánovaném místě na dně Černého moře za účelem přestavby na ponorku.

Ministr obrany je po infarktu. Pár generálů bylo zbaveno funkce, nebo dokonce zatčeno, pár dalších bylo na Ukrajině odprásknuto a v Moskvě (v té nad vodou) zjevně stoupá nervozita.

Bravo Ukrajinci. Vydržte! Za tohle Vám musíme být vděčni několik generací.

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Martin Přibyl
Martin Přibyl
2 let před

„… křižník byl zaparkován na dlouhodobě plánovaném místě na dně Černého moře za účelem přestavby na ponorku. „. To je skvělá formulace.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial