Na co já si vlastně stěžuju?

Sedím ve vaně, kde na mě proudí horká voda. Pár metrů ode mě hučí pračka, kde zmáčknutím jednoho tlačítka za dvě hoďky jako kouzlem obdržím…

Sedím ve vaně, kde na mě proudí horká voda. Pár metrů ode mě hučí pračka, kde zmáčknutím jednoho tlačítka za dvě hoďky jako kouzlem obdržím hromadu čistýho a voňavýho prádla. Na chytrým telefonu připojeným na wi-fi mi hraje rádio. Byt se krásně vytápí a teplota se sama reguluje. Mám příjemnou kocovinku z lahodnýho vína. Myšlenky z vany pak přepisuju na drahým počítači.
A pak jsou tu lidi, kteří doslova utíkají z doslova rozbombardovaných měst, na který doslova střílejí tanky a doslova dopadají rakety, a ještě k tomu jsou to matky s dětma, který musejí nechat svý muže za sebou, aby bojovali v nesmyslný válce, jelikož někteří psychopati prostě nikdy nemají dost.

Na co já si vlastně v tomhle vyhřátým bytečku stěžuju?
Ne, vážně, na co si stěžuju?
Jo, může bejt, že někdy musím počítat, jestli mi před výplatou vůbec zbude na jídlo, ale co jako? Pořád mám možnosti. V nejhorším můžu spolknout hrdost a vyřešit to nějakou dočasnou oklikou, ale pořád prostě mám možnosti.
Tihle lidi utíkají do cizí země, kde se nemluví jejich jazykem, a musejí doufat, že se na ně někdo milostivě usměje, aby měli do čeho oblíct svý děti. Celoživotní jizvy a vykořenění.
Někdy je mi z tohohle našeho tzv. prvního světa na blití, a ani já v tom jistě nejsem úplně nevinně. Koupíme si svědomí, pošleme prachy a pak si zase stěžujeme. Ovšem na to, na co bychom si stěžovat měli, si nestěžujeme, ani si věci nejsme schopni připustit – zato jak nám někdo sáhne na pohodlí, tak to ne, panečku, to prr.

Nejsem nějak nábožensky angažovanej, ale bůh s váma.

Subscribe
Upozornit na
guest

5 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Předběhl jste mne, Pavle. Zrovna jsem se vrátil z dlouhého pochodu okolo prajzské, cca 30 km, a během meditace mne napadlo přesně to, o čem jste napsal. Jak přijdu domů, sednu ke kompu s kafem a dvojkou červeného a k večeři udělám ossobuco. Pak zalehnu do voňavejch peřin s pocitem, že nebudu v noci probuzen, abych zdrhal do sklepa či možná ještě dále.

Vlasta Fišrová
Vlasta Fišrová
2 let před

Sedím na gauči a zvažuju, zda koukat na televizi nebo si radší něco číst… máme se jak ta zvířátka v žitě, a je dobrý, že si to uvědomujeme. Ať bůh existuje či nikoliv.

Jara Rank
Jara Rank
2 let před

Pro mne jste zde ty “jedine skutecne zpravy“, krome Ezpats.cz – ty jsou sice online denne , ale dost strucne.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial