SPD a Tomio Okamura jsou zralí na soud

A doufám, že k tomu jednou dojde. Podpora ruskému imperialismu trvá i teď, co už Putin shodil přetvářku a na nic si nehraje.

SPD ve svém nejnovějším prohlášení požaduje zastavení dodávek zbraní Ukrajině. Je to jen přilévání oleje do ohně, dodal jejich zástupce Bašta.

S tím nelze než souhlasit. Válku nechce snad nikdo. Ale aby věc byla vyvážená, tak by měli gospodini z SPD vyzvat i Rusko aby přinejmenším zastavilo bojové operace, když už by se nemělo stáhnout. To od SPD nezaznívá. V podtónu tak jen zaznívá, že jde o podvolení se Ukrajiny imperiálnímu Rusku. To neválčení je až na vedlejší koleji. Je mi z nich špatně.

Stejné stanovisko vyslovila i předsedkyně, dnes už naštěstí neparlamentní, KSČM Kateřina Konečná. Ta nás bohužel i zastupuje v Bruselu. Dokazuje se tak opětovně, že extrémní pravice i levice k sobě mají velice blízko.

Jejich stanovisko o tom, že by Ukrajina měla být pod nadvládou Ruska, a teď naprosto bez spekulací, je totéž, jakoby říkali, že ruské vojenské jednotky by se měly přiblížit k české hranici. V jiných dobách se toto definovalo jako vlastizrada.

Jejich volání po vystoupení z NATO a vyhlášení neutrality má jistě vzor v Bělorusku, které bylo až do tohoto týdne také neutrální. A jak to vypadalo víme všichni. Věřím, že toto je jejich představa.

Ovšem nejpikantnější je, že v ruské Dumě (parlament) se proti válce na Ukrajině již postavilo i pár poslanců. A světe div se, poslanců za komunistickou stranu. Opakuji, za ruskou komunistickou stranu. Tedy poslanci za pohrobky Stalina, který má na svědomí desítky milionů životů.

Co pak musí být za lidi současná ruská věrchuška a jejich pátá kolona v zahraničí (včetně nás), když už je umravňují i ruští komunisté?

Subscribe
Upozornit na
guest

7 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jara Rank
Jara Rank
2 let před

Rada bych, ale nechci se tam uz prihlasovat, i kdyz mne pri kazde „reklamaci soudruha Vodicky“ pisi, abych jen znovu zaslala novou fotografii, ale ja tam nechci byt. Drzim palce.

Matějovský
Matějovský
2 let před

SPD (Strana Putinových Děvek) největší zastánci svobody slova, kdyby se však nedejbože dostali k moci, ta bude první, co zruší.

Vladimír T. Gottwald
2 let před

Možná byste, Tomáši, mohl zauvažovat nad tím, proč Okamurovu partaj už drahně let jednoznačně řadím k nacionalistické levici. Pak je vcelku logické, že výraznými postavami SPD jsou bývalí členové najmě levicových stran (Kobza, Foldyna, Bašta, Síla, Lesenská…) či bývalí lampasáci komunistické ČSLA a samozřejmě i to, že v minulém volebním období poslanci SPD tak často hlasovali v bloku s ČSSD a KSČM. A pakli tudíž nejsou extrémní pravicí, jak se zdá Vám, ale stranou levicovou, jak říkám já, vůbec není paradoxem, že tak často se shodnou s marxistickou levicí v již bohudík neparlamentních KSČM a ČSSD, natož pak s putinovským… Číst vice »

Last edited 2 let před by Vladimír T. Gottwald
Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Ty máš nějaké info o Sílovi? Byl to primář neurochirurgie v Ostravě, nyní emeritní. Vždy kandidoval – posledních cca 20 let – za různá obskurní společenství, až nakonec ponížil sám sebe a vlezl do SPD. Ale nic dalšího o něm nevím.

Vladimír T. Gottwald
2 let před

Wiki říká:
Stranická příslušnost
Členství KSČ (1982–1989)
ANO 2011 (2012–2013)
Změna (2014–2016)
ZpŽ / ZpL / ZPL (2016–2020)
SPD (od 2020)

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Někoho to překvapuje? V čele SPD je jedinec, který sice není úplně hloupý, ale je silně nemoudrý. Za ním stojí kolaborant Kobza (jeho výrok „invaze na pozvání“ by měl vějít do učebnic rétorické debility), a mnoho dalších…Bašta, který působil jako mamlas už před mnoha lety a dovedl svůj stav k dokonalosti. Atd. Doufám, že aspoň někdo prozře.

Vladimír T. Gottwald
2 let před

Vzhledem k tomu, že s panem Okamurou jsem měl možnost setkat se osobně, mohu potvrdit, že určitě není hloupý, však spíš než chytrý bych o něm použil výraz vychytralý (v mém slovníku vychcaný) technolog vlivu či moci. I proto ostatně v současnosti vychcaně zužitkovává svou pozici šéfa „protestní strany“. A vzhledem k tomu, že aktuálně to vypadá že pro kverulující protestně laděné voliče se nediskreditoval přímým podílem na udržení Babišovy vlády, obávám se v přesunu elektorátu bývalých voličů staromarxistických partají právě k SPD. V nějaké výrazné prozření žel příliš nevěřím, kterak ostatně praví letitý bonmot: „Opilce a levičáka nepředěláte, leda… Číst vice »

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial