Váha

Obyčejná digitální váha. Všichni víme, když si na ní stoupneme, že dokáže naštvat. Ale někdy i rozesmát.

Váží nás doma už několik let. Stoupnete, podíváte se dolů na displej, něco si pomyslíte, a zase rychle odejdete. Tentokrát odešla ta váha. Displej potemnělý. Jak prosté. Po pár letech odešla baterka uvnitř.

Jako pro zdatného kutila není problém odendat zespoda kryt a knoflíkovou baterku vyndat. Přečtu si její číselné označení a jdu hledat do šuplíku. Podléhám totiž pravidelně reklamní masáži jednoho řetězce a do zásoby si za asi 50 kaček kupuji karton s asi 16ti různými knoflíkovými baterkami. Ty kartony mám v šuplíku už tři. Knoflík z naší váhy není ani v jednom z nich.

To nepotěší. Ale co, jsem zkušený elektrikář a tak na váhovém vybitém knoflíku rozluštím, že napětí jsou tři volty. Tři volty jako tři volty a vybírám ze své zásoby knoflíkovou baterii stejného napětí, akorát jiných rozměrů.

Do šuplíku ve váze zapadne, akorát je o dost menší. Tak trochu přiohnu kontakt, aby nevypadla a zdá se, že úspěch je zaručen. Stavím váhu na zem a jdu ji otestovat.

Tak to nefunguje,“ konstatuji smutně při pohledu na displej váhy pode mnou. Sice funguje, ale ukazuje asi o 7 kilo větší hodnotu, než když jsem se vážil naposledy, což bylo na podzim.

Ukaž,“ dí má polovička a stoupá si na váhu sama. „Ale mně to ukazuje to samé co před týdnem!“

Smutně konstatuji, že problém není v té knoflíkové baterce, ani v technice váhy, ale někde jinde.

Subscribe
Upozornit na
guest

7 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Ivan Marek
Ivan Marek
2 let před

Váha?. . . .Tak při mém po novoročním desetidenním pobytu ve FN Brno, jsem úplně bezpracně shodil dva kg. a dostal se pod tak vytouženou hranici 90 kg. Vzorový TK 130/70 mi během té doby klesl na 90/60. Po návratu domů, jsem ve snaze „urychlit“ svou rekonvalescenci, dosáhl během měsíce rekordní hmotnosti 93 kg. Tak tolik jsem za svého života nikdy neměl. Možná by pomohlo dát do os. váhy slabší baterii? Spíš ale v předjaří dám do pořádku svůj bicykl. Naše město je legendární tím, (má to dokonce ve svém logu), že všude z něj je do kopce. Tak snad… Číst vice »

Jana Melišová
2 let před

Tak jedna z možností je vymeniť váhu 🙂

147297783_10158747786950967_4945174366887035738_n.jpg
Hana
Hana
2 let před

Nesnáším váhu. I když mi ukazuje hezká čísla, nemám ji ráda.

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

nenech se deprimovat. Ještě několik stupňů navíc venku a vytáhneš bicykl. A pokud zase pojedete do Itálie, Slovinska atd přes ty šílené kopce, váha se umoudří a začne produkovat slušná čísla.

Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

držím palce, ať vše dobře dopadne…..

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial